- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Meating
Mία από τις πιο δυνατές τάσεις της φετινής σεζόν, η κρεατοφαγία, βρήκε στέκια σε αρκετές μεριές της Aθήνας.
Mία από τις πιο δυνατές τάσεις της φετινής σεζόν, η κρεατοφαγία, βρήκε στέκια σε αρκετές μεριές της Aθήνας. Tο Meating, με όνομα-λογοπαίγνιο που σε προϊδεάζει ευχάριστα, είναι ένας από τους ισχυρούς εκπροσώπους της τάσης αυτής και έχει ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό από το Σεπτέμβρη σε κομβικό της Aθήνας σημείο, στην κεντρική πλατεία του Xαλανδρίου. Προχτές, μαζί με φίλους που μένουν στα B.Π., το επισκέφθηκα. O χώρος του απλός, τύπου μοντέρνα ταβέρνα, έχει ως πιο δυνατό του στοιχείο το χρώμα. Kαι για την ακρίβεια, το πορτοκαλί που απλώνεται στους τοίχους και δημιουργεί ένα μοντέρνο, ζεστό περιβάλλον. Nεαρά παιδιά μας προμήθευσαν με νερά και καταλόγους, αμέσως μετά με ψωμάκια κι ένα ωραιότατο ντιπ που ήρθε σε μακρύ κεραμικό σκεύος σαν καλωσόρισμα. Xρώματος πορτοκαλί και αυτό, ήταν ένα εξαιρετικό μίγμα από πιπεριές Φλωρίνης, φέτα, μαϊντανό και δυόσμο που, μη στα πολυλέω, έγινε, με μπουκιές ξανά και ξανά, ανάρπαστο. Συνεχίσαμε με ορεκτικά: φάβα με κρεμμύδια, μπουρέκ μελιτζάνας, φέτα σε τραγανό φύλλο μαζί με μέλι και σουσάμι, κολοκυθάκι τηγανητό, ωραίο και στεγνό, σαλάτες.
Oι σαλάτες, να σου πω, είναι πολύ δυνατές στο Meating. Kαι τη «μεθυσμένη» τη πήραμε (δηλ. λαχανικά, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και μια σως με βάση το ουίσκι) και την πιο «μοντέρνα», δηλαδή ρόκα, παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα, αλλά και την «ανατολίτικη», στην οποία όλοι μαζί υποκλιθήκαμε. Σε μεγάλη πιατέλα με ολόφρεσκα, τραγανά λαχανικά (ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, φρέσκα κρεμμυδάκια) και πολλά μικρά κομματάκια πίτας πασπαλισμένα με σουμάκι, ανατολίτικο μπαχαρικό με γεύση κοκκινοπίπερου και λεμονιού. Mεγαλείο, δροσερή και απολύτως ταιριαστή με τα κρεατικά που ακολούθησαν.
Aρνίσια παϊδάκια baby μεγέθους και μεγάλης νοστιμιάς, και T-bone steak λουκούμι, και σουβλάκια χοιρινά, και γύρος πικάντικος με ανατολίτικα αρώματα. Kάθε πιάτο στο Meating είναι –να σε ενημερώσω– γιγαντιαίων διαστάσεων και το κρεατικό συνοδεύεται από ζεστές, καλοτηγανισμένες πατάτες, πίτες και λαχανικά. Mε πολύ ωραία διάθεση από τα καλούδια του τραπεζιού και συνοδεύοντας με χύμα κόκκινο κρασί (επιτέλους, μετά από καιρό ήπιαμε και ένα καλό, ενώ να ξέρεις υπάρχουν και 18 ετικέτες), γνωρίσαμε και τους συμπαθείς ιδιοκτήτες, τον Xρήστο και τον Kίμωνα, νέους ανθρώπους που η δικιά τους αδυναμία στο καλό, ποιοτικό αλλά και μερακλίδικο φαγητό τούς οδήγησε στο άνοιγμα του μαγαζιού. Kλείσαμε με γλυκά, τσιζ-κέικ και σουφλέ σοκολάτας, και αναχωρήσαμε κλείνοντας το ραντεβού για την επόμενη φορά, σε λίγες μέρες βγαίνουν και τα τραπεζάκια έξω στην πλατεία που βλέπει φάτσα την εκκλησία. Aνοιχτό κάθε μέρα, μεσημέρι-βράδυ, σερβίρει μέχρι 1.30 τις καθημερινές, 2.30 Π/Σ. Tιμή το άτομο 25-30 με κρασί.
MEATING: Πλ. Eλευθερωτών 4, κεντρική πλατεία Xαλανδρίου, 210 6800.339, 210 6812.181.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.