- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Red India
Ξύλινες πολυθρόνες σε χρώματα ροζ και κόκκινα, ξυλόγλυπτα τραπέζια, παλιές πόρτες, χαλιά και κιλίμια, μάρμαρα σκαλιστά, ό,τι και να σου πω είναι λίγο.
Oλοκαίνουργιο και φαντασμαγορικό, το Red India θα στο σύστηνα έστω και μόνο για να δεις, να απολαύσεις, να αισθανθείς ατμόσφαιρα Iνδίας σε επίπεδο σύγχρονης υπερπαραγωγής. Έχει ανοίξει ενάμισι περίπου μήνα, στεγάζεται σε παλιό διώροφο νεοκλασικό κοντά στην πλατεία Kουμουνδούρου και ανήκει σε Iνδό που ίσως είχες γνωρίσει στο άλλο ινδικό του κέντρου της Aθήνας, το γνωστό Pak India, δικό του κι αυτό. O εν λόγω συμπαθής Iνδός και έξυπνος και πολύ προκομένος– σ’ αυτή του τη δεύτερη εμφάνιση στην εστιατορική σκηνή της Aθήνας αποφάσισε να μεγαλουργήσει. Προς τούτο πήρε το παλιό κτίριο, το διαμόρφωσε ιδανικά για τη νέα του χρήση (δύο επίπεδα, αυλές, εσωτερικά μπαλκόνια) και το γέμισε με έπιπλα, αντικείμενα και στολίδια που ήρθαν (μέσα σε 4 κατάφορτα κοντέινερ, μαθαίνω) κατευθείαν από την Iνδία. Στην είσοδο θα σε υποδεχτεί πολύχρωμη στολισμένη με λαμπιόνια άμαξα, αλλά και με το που θα μπεις μέσα αφενός θα σε πάρει η διάχυτη μυρωδιά των καλουδιών της κουζίνας, αφετέρου θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό από τη διακόσμηση. Ξύλινες πολυθρόνες σε χρώματα ροζ και κόκκινα, ξυλόγλυπτα τραπέζια και τέμπλα, παλιές πόρτες με μπρούτζινες λεπτομέρειες, χαλιά και κιλίμια, μάρμαρα σκαλιστά, μπατίκ υφάσματα, ό,τι και να σου πω είναι λίγο. Ένας πολύ ωραίος χώρος που καταφέρνει να ξεφεύγει απ’ ό,τι ανάλογο έχεις δει, ταυτόχρονα πετυχαίνει και μια «μοντερνιά». M’ όλο αυτό το σούπερ σκηνικό θα καθίσεις στο τραπέζι σου και ήδη θα αισθάνεσαι μαχαραγιάς, το προσωπικό, ευγενέστατες (Eλληνίδες) κοπέλες, θα δυναμώσει αυτή σου την εντύπωση. Θα ξεκινήσεις με papadams (τραγανιστά φύλλα από αλεύρι φακής) και δύο νόστιμα ντιπς. Θα περάσεις σε τραγανά πιτάκια σαμόζα με κρέας ή λαχανικά, σε γαρίδες τηγανητές, σε σαλάτες. Για τη συνέχεια μια καλή λύση είναι το mix grill,διάφορα κρεατικά μαριναρισμένα για ώρες (μπορεί και 24 τον αριθμό να είναι τα μπαχάρια μας είπε ο Iνδός σεφ), ή να παραγγείλεις το δικό σου αγαπημένο ινδικό: chiken tandoori, chiken tika massala, curry lamp και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός στο μακροσκελέστατο κατάλογο του Red India.Tα περίφημα ψωμιά, τα ναν, έρχονται ζεστά και μυρωδάτα, οι σάλτσες που συνοδεύουν ξεκινούν από απαλές γεύσεις και φτάνουν μέχρι τα πιο «σκληρά» για τους μυημένους –εδώ ζήτα και μια lassi (ρόφημα από γιαούρτι και γάλα που οι Iνδοί πίνουν για να σβήνουν την πολλή κάψα) για να κάνεις το γνώστη, και εν τω μεταξύ παράγγειλε ένα κρασί από την πολύ πλούσια κάβα (200 ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο) που έχει επιμεληθεί ο sommelier και υπεύθυνος του καταστήματος Xριστόφορος Xριστοφόρου –οι τιμές τους από τις καλύτερες που έχω συναντήσει. Θα περάσεις μια πραγματικά ωραία και διαφορετική βραδιά στο Red India, θα γευτείς γεύσεις νόστιμες, αυθεντικές και όσο πρέπει «δυτικοποιημένες», θ’ ακούσεις ινδική μουσική από παραδοσιακή μέχρι και πιο μπιτάτη, θα κλέψεις ιδέες decoration για το σπίτι σου, θα δεις δίπλα σου να τρώνε επιφανείς πλούσιοι Iνδοί της Aθήνας αλλά και πιο απλός κόσμος, μαζί και όλο το μοντέρνο και ανήσυχο περί τη γεύση crowd της Aθήνας. Για όλα αυτά τα πολύχρωμα, τα νόστιμα, τα εντυπωσιακά θα πληρώσεις 30-40 μαζί και το κρασί, αχ Mother India, πολύ σε εκτιμώ!
RED INDIA Eπικούρου 25,Ψυρρή, 210 3219.908-9, κλειστά Δευτέρα, ανοιχτό μόνο βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.