- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Είναι δύσκολο να μη σταθείς τουλάχιστον μια στιγμή να το χαζέψεις. Έχει χρώματα έντονα, που δηλώνουν με πάθος τον ethnic χαρακτήρα του, μουσικές που ομορφαίνουν όλη την Κολοκοτρώνη, και πινελιές από κάθε γωνιά του κόσμου. Τα πλακάκια, για παράδειγμα, είναι χειροποίητα και φερμένα από την Ισπανία. Οι τοίχοι είναι ντυμένοι με κλώστρα, παραδοσιακό διακοσμητικό στοιχείο του Μαρόκο, ενώ τα ράφια φιλοξενούν βαζάκια με όσπρια και μπαχαρικά, που βοηθούν στα μικρά θαύματα της κουζίνας. Ρεβίθια, κόκκοι κακάο, ζατάρ (μείγμα μπαχαρικών), κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδής γλυκάνισος και άλλα πολλά που περιμένουν να μεταμορφωθούν σε φαλάφελ, να γλιστρήσουν στην guacamole, να μπερδευτούν με τον κιμά του burrito. Και αν δεν το καταλάβατε ακόμα, το Etnico είναι ξεφτέρι στις πολυεθνικές γεύσεις.
Αυτό που το διαφοροποιεί όμως, είναι η μαγική φράση «street food» που τόσο ιδανικό ταίρι κάνει με τη λεξούλα «πολυεθνικό». Και εδώ φτάνουμε στο επίμαχο σημείο της γεύσης. Στις δύο εβδομάδες που είναι ανοιχτό, νομίζω ότι έχω καταφέρει να δοκιμάσω όλο τον κατάλογο. Πληθωρικά φαλάφελ (€2,50 το μικρό, €3,50 το μεγάλο), burritos με κιμά, με λαχανικά, ή κοτόπουλο (€4), nachos με υπέροχες σος (€3-€4,50), μεξικάνικη quesadilla (€3.80), ινδικά samosas (€3,30) και τη μεγάλη σταρ: chimichanga με κοτόπουλο (€3 η μικρή, €4,50 η μεγάλη).
Όλα μπορείς να τα πάρεις και στο χέρι, αν βιάζεσαι τόσο που δεν θες να κάτσεις στα ξύλινα τραπεζάκια του. Πίσω από τη μεγάλη τους νοστιμιά, κρύβεται η εμπειρία του εστιατορίου Altamira, που κατάφερε να προσαρμόσει τα πιο διάσημα πιάτα του στη street food εκδοχή τους. Κάθε μπουκιά και ταξίδι. Μεξικό, Αραβία, Ινδία, διάλεξε εσύ τον προορισμό. Εγώ σου λέω μόνο ότι όπου και να πας, θα σου αρέσει.
Θα βρεις ακόμη ένα vitamin bar, όπου σου φτιάχνουν επιτόπου χυμούς λαχανικών και φρούτων από ό,τι συνδυασμό θες (δοκίμασε με πατζάρι, καρότο, ανανά, μήλο, πορτοκάλι και αγγούρι), ωραία γλυκάκια από €1 (μας άρεσε πολύ η Jamaica- bitter σοκολάτα με μαύρο ρούμι Καραϊβικής) και διάφορα street happenings. Από ζογκλερικά μέχρι φεστιβάλ μουσικής. Για του λόγου το αληθές, την πρώτη φορά πέτυχα το σερβιτόρο να εγκαταλείπει το πόστο του για να χορέψει με την ομάδα του στο δρόμο, τη δεύτερη μια μπάντα με Ρουμάνους μουσικούς που έπαιζαν jazz και μετά από αυτά αναρωτιέμαι για το τι θα συναντήσω την επόμενη. Σε όλα τα παραπάνω, βάλε δίπλα και τις ωραίες Μαργαρίτες (λεμόνι και φράουλα) που έχουν μόλις €2,50 και θα δεις πόσο γρήγορα θα το κάνεις στέκι σου.
Κολοκοτρώνη 22& Χαβρίου, 211 4113880, ανοιχτά από τις 11.00 κάθε μέρα (Κυριακή από τις 17.00) μέχρι τις 4.00
INFO
Πολυεθνικό street food που το απολαμβάνεις είτε στο χέρι, είτε στον πολύχρωμο χώρο με τις ethnic μουσικές να παίζουν δυνατά. Τραγανά φαλάφελ, burritos με κιμά, λαχανικά ή κοτόπουλο, nachos με (τέλειες) σος, μεξικάνικες quesadillas, ινδικά samosas, chimichanga με κοτόπουλο. Με άλλα λόγια, όλος ο πλούσιος κατάλογος του μεγάλου αδερφού «Altamira», προσαρμοσμένος στη street food εκδοχή του. Συχνά πετυχαίνεις και διάφορα street happenings που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι αργά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.