Γευση

Cultivos: Η μυστική αυλή στην καρδιά της Κυψέλης

Εκεί που χτυπάει δυνατά η καρδιά της πιο multi culti πλευράς της Αθήνας

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
21’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cultivos: Σημείο συνάντησης της σύγχρονης αθηναϊκής κουλτούρας και της διαφορετικότητας

Εκεί που χτυπάει δυνατά η καρδιά της πιο multi culti πλευράς αυτής της πόλης, στην πανέμορφη γειτονιά της Κυψέλης, εδώ και δύο χρόνια, το Cultivos προσφέρει στους πιστούς πια θαμώνες του την πιο εναλλακτική all day εμπειρία εξόδου.

Σήμα κατατεθέν ο μυστικός κήπος και η πολύχρωμη αυλή με τα όμορφα δέντρα, τις γλάστρες με τα πλουμιστά λουλούδια και τα ευφάνταστα και χαρούμενα mural art του Soteur που κοσμούν τον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο. Εκεί οι μύστες του Αθηναϊκού τρόπου ζωής, θα βρουν τον εκλεκτό καφέ που αναζητούν για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα τους, θα απολαύσουν εξαιρετικό brunch μέχρι τις 5 το απόγευμα, καλούδια και signature cocktails μετά τη δουλειά, μα κυρίως θα πάρουν μία ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης, θα δει το μάτι τους λίγο χρώμα και θα ανέβει η διάθεσή τους, θα φύγουν από εκεί με ένα αίσθημα ικανοποίησης σαν να βγήκαν για λίγο από τα στενά όρια του κλεινού άστεως.

Το Cultivos Κυψέλης στην πραγματικότητα είναι ένα σημείο συνάντησης των πολιτισμών που συνθέτουν τη σύγχρονη Αθήνα και των τάσεων της εποχής μας, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ. Εκεί όποιος κι αν είσαι, ό,τι κι αν πρεσβεύεις, όπως κι αν σου αρέσει να ντύνεσαι, να μιλάς ή να γελάς είσαι ευπρόσδεκτος αρκεί να είσαι ο εαυτός σου!

Στο Cultivos Κυψέλης της γεύσης και της απόλαυσης εν αρχή ην ο καφές. Το όλο εγχείρημα το αγκαλιάζει μία φιλοσοφία εκλεπτυσμένη. Τα χαρμάνια είναι ανώτερης ποιότητας μιας και πρόκειται για ποικιλίες που παρασκευάζονται αποκλειστικά από μικρές φάρμες μέσω του προγράμματος Direct Relationship της Taf, το οποίο εξασφαλίζει, πέρα από την εκλεκτή πρώτη ύλη, και τις άριστες συνθήκες παραγωγής με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Με απλά λόγια, όμως, εκεί απολαμβάνει κανείς ονειρεμένο καφέ φτιαγμένο από τα χέρια των πιο εξειδικευμένων baristas. Και τώρα το καλοκαίρι που η δροσιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και κοινωνικό αίτημα σίγουρα ένας Cold Βrew and Τonic, όπως φτιάχνεται στο Cultivos Κυψέλης, θα μπει στην καρδιά εκείνων που λατρεύουν τον καφέ, πλάι σε έναν εξίσου δροσιστικό και μυρωδάτο freddo cappuccino ή espresso! Εκτός από τον καφέ, όμως, αυτή είναι η πιο κατάλληλη εποχή και για τα σούπερ δροσιστικά ροφήματα που προτείνει το Healthy Bar. Μια παγωμένη Matcha Lemonade ή ένα φρουτένιο Green Smoothie βρίσκονται πάντα ψηλά στις προτιμήσεις.

Την αγάπη όμως και την προσήλωση των ανθρώπων του Cultivos Κυψέλης θα την διαπιστώσει κανείς και στο brunch. Από τα πεντανόστιμα αβγοπιάτα, τα French Toasts και τα breakfast bowls όλα είναι χειροποίητα, με υλικά εποχής και ουδείς φεύγει παραπονεμένος. Φροντίζουν για όλους και για όλα! Για αυτό και στο μενού υπάρχουν ακόμα και συνταγές vegan, όπως είναι το ασυναγώνιστης νοστιμιάς Vegan Hot Dog, με plant based λουκάνικο, πίκλα κρεμμυδιού, μαγιονέζα αβοκάντο και sweet chilli sauce.

Κι αν οι αλμυρές νοστιμιές ανεβάζουν τον πήχη, τι να πούμε και για τις γλυκές! Στον τομέα της ζαχαροπλαστικής η κουζίνα κάνει θαύματα. Για παράδειγμα για τα κέικ αξιοποιούν ως επί το πλείστον υλικά φρέσκα εποχής. Αν λοιπόν εκεί έξω κυκλοφορούν ολόφρεσκες φράουλες, τότε η πρόταση θα είναι ένα αφράτο κομμάτι φρεσκότατου σπιτικού φραουλένιου κέικ.

Όσο η μέρα οδεύει προς τη δύση της, η πολύχρωμη αυλή του Cultivos Κυψέλης αρχίζει σιγά σιγά με την ίδια χαλαρή διάθεση να υποδέχεται τον κόσμο της για μερικά από τα καλύτερα after work cocktails. Οι signature δημιουργίες του bar έχουν αποκτήσει πλέον χαρακτήρα κλασικού. Ξεχωρίζουν για την ισορροπία των γεύσεων, την ποιότητα των spirits και την φαντασία που βρίσκει χώρο να εκφραστεί σε ένα ποτήρι.

Το House Spritz είναι η απόλυτη επιλογή για aperitivo, με έναν συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων από πορτοκαλένιο Aperol, σπιρτόζικο brandy, φρουτώδη πουρέ ροδάκινου, αρωματικά bitters και creme de mure. Το Supreme Zombie, με blend από εκλεκτό ρούμι, πουρέ παπάγιας, ανανά και lime είναι η ιδανική πρόταση για έξτρα δροσιά και εξωτικά vibes. Και για τους Martini lovers εκεί έξω, ένα Green Martini, με βόκτα, πουρέ μήλου και lime είναι όσο πρέπει γλυκό και οξύ για να ξεχαστεί μια και καλή η πίεση μετά από μια δύσκολη εργασιακή ημέρα.

Όσο τα cocktails πάνε κι έρχονται και ο μετρητής της διάθεσης χτυπάει επίπεδο «Happy Summer in the City», η κουζίνα παρασκευάζει πεντανόστιμες pinsa σε τέσσερις διαφορετικούς συνδυασμούς - γιατί ως γνωστόν το καλό ποτό θέλει και το συνοδευτικό του.

Σε αυτό το Cultivos, η πολυπολιτισμικότητα της Κυψέλης συναντά την τέχνη του καφέ, την γευστική φαντασία και την ατμόσφαιρα της απόλυτης χαλάρωσης. Εδώ, κάθε στιγμή είναι μια εμπειρία γεμάτη χρώμα, γεύση και αισιοδοξία. Είτε αναζητάτε το τέλειο brunch, δροσιστικά cocktails ή ένα χαλαρό after work, είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.  

*Ζακύνθου 4, Κυψέλη, 2130994738 - Instagram cultivoskypseli