- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
O ελληνικός Freddo στους δημοφιλέστερους καφέδες του κόσμου
Καλύτερος από τον Ιταλικό Cappuccino
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![O ελληνικός Freddo στους δημοφιλέστερους καφέδες του κόσμου Taste Atlas: Τρεις ελληνικοί καφέδες στο top 10 παγκοσμίως - Πώς εκτοπίσαμε τους Ιταλούς;](/images/1074x600/1/jpg/files/2024-03-09/maxresdefault__1_.jpg)
Taste Atlas: Τρεις ελληνικοί καφέδες στο top 10 παγκοσμίως - Πώς εκτοπίσαμε τους Ιταλούς;
Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται ο Freddo Espresso έχει ελληνική καταγωγή και αποτελεί, σύμφωνα με την έρευνα του Taste Atlas έναν από τους πιο δημοφιλείς καφέδες στον κόσμο.
Freddo Espresso, Freddo Cappuccino και Φραπέ στη δεκάδα του Taste Atlas
Αν και στη λίστα με τους 56 καλύτερους καφέδες του κόσμου η Ιταλία καταλαμβάνει 10 θέσεις η Ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση σε προτίμηση μετά την Κούβα και την Ινδία. Η μεθοδολογία του Taste Atlas είναι απλή. Οι επισκέπτες ψηφίζουν και το Taste Atlas μετρά τις ψήφους και δημοσιεύει την κατάταξη.
![Φρέντο εσπρέσσο (πως να τον φτιάξετε με σέικερ) Φρέντο εσπρέσσο (πως να τον φτιάξετε με σέικερ)](/images/1440x810/3/jpg/files/YouTube/s5oKeIbLxMA.jpg)
Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο επίσης ελληνικός καφές Freddo Cappuccino. Η Ισπανία έρχεται πέμπτη με τον καφέ Bombon και η Ιταλία έκτη με τον κλασικό Cappuccino. Στην πρώτη δεκάδα μπαίνει και ο ελληνικός Φραπέ στην ένατη θέση που σύμφωνα με το Taste Atlas, αν και η λέξη φραπέ πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αιώνα, αυτή η ελληνική ποικιλία καφέ εφευρέθηκε το 1957.
Η πρώτη εμφάνιση του Φραπέ
Η εφεύρεση του καφέ Φραπέ συνδέεται συνήθως με τον πρώην εργοδότη του Nescafé, Δημήτρη Βακόνδιο. Δημιούργησε το ποτό τυχαία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όταν ήθελε να φτιάξει στιγμιαίο καφέ, αλλά δεν υπήρχε ζεστό νερό. Ο καφές Φραπέ είναι ένα βασικό ελληνικό προϊόν, αλλά είναι επίσης δημοφιλής στην Κύπρο. Το ποτό προωθήθηκε αρχικά από τη Nescafé.
Ο Έλληνας θέλει να κάθεται και να απολαμβάνει τον καφέ του
Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Ηλία Κούκο, ο κ. Μάκης Μικές ανέφερε ότι ο Freddo «γεννήθηκε» την δεκαετία του ’90. Είναι καθαρά προϊόν της ελληνικής κουλτούρας όπως είπε γιατί «ο Έλληνας θέλει να κάθεται και να απολαμβάνει τον καφέ του, σε αντίθεση με τους Ιταλούς που πίνουν στα όρθια τον καφέ τους».
Ο Freddo Espresso (και ο Cappuccino αντίστοιχα) κέρδισαν την δημοφιλία τους ένεκα τουρισμού αλλά και από τους φοιτητές μας στο εξωτερικό που τον ζητούσαν στα καταστήματα εστίασης, λέει ο κ. Μικές.
Μπορεί ο Freddo Espresso και Cappuccino με την 3η και 4η θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη να έχουν «εκθρονίσει» τον Φραπέ από την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών αλλά αυτό δεν του στερεί μια καλή θέση στις γευστικές προτιμήσεις παγκοσμίως.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Εκεί που χτυπάει δυνατά η καρδιά της πιο multi culti πλευράς της Αθήνας
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.