Γευση

Η λίστα του CNN με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου - Η θέση της ελληνικής

Το πιο «ανόητο» φαγητό της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eλληνική κουζίνα
© Unsplash

CNN: Ποια θέση έχει η ελληνική στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου και ποιο πιάτο της πρέπει να αποφύγετε

Στην έβδομη θέση ανάμεσα στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου τοποθετεί το CNN την ελληνική. Όπως γράφει το αμερικανικό δίκτυο, το να ταξιδεύει και να τρώει κάποιος στην Ελλάδα είναι σαν να ζει μέσα σε σελίδες γυαλιστερού περιοδικού, αλλά χωρίς την ανάγκη για photoshop.

«Όπως η μπλε θάλασσα και τα άσπρα κτίρια, οι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα είναι από μόνα τους τέλεια για καρτ ποστάλ», σημειώνει το CNN.

Στη συνέχεια, αποκαλύπτει το μυστικό του ελληνικού φαγητού που δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο. «Δώρο των θεών, το ελαιόλαδο είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν της Ελλάδας, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σκέφτονται για τα τρόφιμα και τη διατροφική υγεία», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Το φαγητό στην Ελλάδα είναι, επίσης, ένας τρόπος για να "καταναλώσεις" την ιστορία. Μια μπουκιά από ένα ντολμαδάκι ή μια κουταλιά φακές σούπα δίνουν μια μικρή γεύση από τη ζωή στην Αρχαία Ελλάδα, όπου δημιουργήθηκαν αυτά τα φαγητά», επισημαίνει ακόμη.

Στα καλύτερα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας, το CNN ξεχωρίζει:
  • Το ελαιόλαδο: «Μερικές σταγόνες πάνω στα φαγητά ή μόνο του πάνω στο ψωμί, έχει σχεδόν την ποικιλία του κρασιού στις γεύσεις του».
  • Την σπανακόπιτα: «Γιατί κάνει το σπανάκι εύγεστο, με τη φέτα και το φύλλο».  
  • Τον γύρο: «Δεν θα ήταν το ίδιο να τρως αργά τη νύχτα, μετά από ποτό, χωρίς την πίτα με το ψητό κρέας και το τζατζίκι».

Όσον αφορά στο πιο «ανόητο» φαγητό της ελληνικής κουζίνας, το CNN δίνει τον τίτλο αυτό στο λαχανόρυζο: Βασικά είναι λάχανο και κρεμμύδι, παραμαγειρεμένα και μετά ανακατεμένα με ρύζι. Σε χορταίνει, αλλά είναι μονοδιάστατο, είναι το σχόλιο των συντακτών.

Οι 10 καλύτερες κουζίνες και τα πιο νόστιμα τρόφιμα, σύμφωνα με το CNN

  1. Ιταλία (Πίτσα, ιταλικό σαλάμι, καφές).
  2. Κίνα (Γλυκόξινο χοιρινό, Dim sum, πάπια Πεκίνου και ψητό χοιρινό, Xiaolongbao).
  3. Γαλλία (Σαλιγκάρια, μακαρόν, Μπαγκέτα)
  4. Ισπανία (Ιβηρικό χαμόν, τσούρος)
  5. Ιαπωνία (Σούπα miso, σούσι και σασίμι, τεμπούρα)
  6. Ινδία (Dal, Dosa, τσάι)
  7. Ελλάδα (Ελαιόλαδο, σπανακόπιτα, γύρος)
  8. Ταϊλάνδη (Tom yam kung, Massaman curry, Som tam)
  9. Μεξικό (Mole, Tacos al pastor, Tamales)
  10. ΗΠΑ (τσίζμπεργκερ, chocolate chip cookies)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.