- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η λίστα του CNN με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου - Η θέση της ελληνικής
Το πιο «ανόητο» φαγητό της
CNN: Ποια θέση έχει η ελληνική στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου και ποιο πιάτο της πρέπει να αποφύγετε
Στην έβδομη θέση ανάμεσα στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου τοποθετεί το CNN την ελληνική. Όπως γράφει το αμερικανικό δίκτυο, το να ταξιδεύει και να τρώει κάποιος στην Ελλάδα είναι σαν να ζει μέσα σε σελίδες γυαλιστερού περιοδικού, αλλά χωρίς την ανάγκη για photoshop.
«Όπως η μπλε θάλασσα και τα άσπρα κτίρια, οι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα είναι από μόνα τους τέλεια για καρτ ποστάλ», σημειώνει το CNN.
- Το ελαιόλαδο: «Μερικές σταγόνες πάνω στα φαγητά ή μόνο του πάνω στο ψωμί, έχει σχεδόν την ποικιλία του κρασιού στις γεύσεις του».
- Την σπανακόπιτα: «Γιατί κάνει το σπανάκι εύγεστο, με τη φέτα και το φύλλο».
- Τον γύρο: «Δεν θα ήταν το ίδιο να τρως αργά τη νύχτα, μετά από ποτό, χωρίς την πίτα με το ψητό κρέας και το τζατζίκι».
Όσον αφορά στο πιο «ανόητο» φαγητό της ελληνικής κουζίνας, το CNN δίνει τον τίτλο αυτό στο λαχανόρυζο: Βασικά είναι λάχανο και κρεμμύδι, παραμαγειρεμένα και μετά ανακατεμένα με ρύζι. Σε χορταίνει, αλλά είναι μονοδιάστατο, είναι το σχόλιο των συντακτών.
Οι 10 καλύτερες κουζίνες και τα πιο νόστιμα τρόφιμα, σύμφωνα με το CNN
- Ιταλία (Πίτσα, ιταλικό σαλάμι, καφές).
- Κίνα (Γλυκόξινο χοιρινό, Dim sum, πάπια Πεκίνου και ψητό χοιρινό, Xiaolongbao).
- Γαλλία (Σαλιγκάρια, μακαρόν, Μπαγκέτα)
- Ισπανία (Ιβηρικό χαμόν, τσούρος)
- Ιαπωνία (Σούπα miso, σούσι και σασίμι, τεμπούρα)
- Ινδία (Dal, Dosa, τσάι)
- Ελλάδα (Ελαιόλαδο, σπανακόπιτα, γύρος)
- Ταϊλάνδη (Tom yam kung, Massaman curry, Som tam)
- Μεξικό (Mole, Tacos al pastor, Tamales)
- ΗΠΑ (τσίζμπεργκερ, chocolate chip cookies)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Είναι το μέρος όπου πηγαίνεις για να βρεις ένα vibe που λείπει από την Αθήνα
Ένα σημείο αναφοράς για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν τα μέρη με ψυχή και αναζητούν ένα «καταφύγιο»
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.