- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
La Liste Mediterranean: Βραβείο «New Arrival of the Year» για το wine restaurant «Pharaoh»
O παγκόσμιος οδηγός εστιατορίων τίμησε τη μεσογειακή γαστρονομία στο Μόντε Κάρλο
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Το wine restaurant «Pharaoh» Το wine restaurant «Pharaoh»](/images/1074x600/1/jpg/files/2023-04-05/pharaoh.jpg)
La Liste Mediterranean 2023: Τα ελληνικά εστιατόρια που ξεχώρισαν - Με το βραβείο «New Arrival Of The Year» βραβεύτηκε το wine restaurant «Pharaoh» - Με ειδικά βραβεία τιμήθηκαν το «Delta» και το «Ergon»
Στις 23 Μαρτίου 2023, σε ένα επίσημο δείπνο στο Μόντε Κάρλο και με την παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου Β’, το LA LISTE αποκάλυψε τα Mediterranean Special Awards 2023. Το αθηναϊκό wine restaurant «Pharaoh» απέσπασε το βραβείο «New Arrival Of The Year», ενώ με ειδικά βραβεία τιμήθηκαν τα ελληνικά εστιατόρια «Delta» και «Ergon».
Ο παγκόσμιος οδηγός εστιατορίων συγκέντρωσε σεφ και περιοχές από την περιοχή της Μεσογείου, που διακρίνονται για την πρωτοπορία και την αυθεντικότητα, εγκαινιάζοντας ένα νέο γαστρονομικό γεγονός του κλάδου.
Το Pharaoh - το δημιούργημα του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, του δημοσιογράφου Φώτη Βαλλάτου, του wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου και του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά - αποτελεί έναν χώρο συνάντησης με ιδιαίτερο φαγητό και ενημερωμένες λίστες κρασιών.
«Δεν προτίθεμαι να κάνω ένα ακόμη μπιστρό ή ένα ακόμη fine dining, νομίζω η Αθήνα έχει πολλά και καλά από αυτά [...] Θα κάνω λοιπόν ελληνική λαϊκή κουζίνα, αυτήν που όλοι αγαπάμε και έχουμε ξεχάσει να τρώμε, τα μαγειρευτά μας. Φυσικά δεν θα περιοριστώ στον μουσακά και το παστίτσιο... θα δείτε πολλά» είχε αναφέρει ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης σε συνέντευξή του στην ATHENS VOICE και τη Νενέλα Γεωργελέ.
Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και το Delta Restaurant, με επικεφαλής το δίδυμο Γιώργος Παπαζαχαρίας – Θάνος Φέσκος, που ξεχώρισαν για τις πρωτοποριακές τους τεχνικές, το σεβασμό τους προς την πρώτη ύλη αλλά και τη zero waste νοοτροπία που διέπει τη λειτουργία του εστιατορίου.
Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια - καμία σπατάλη», το Delta Restaurant υιοθετεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας στη γαστρονομία.
![Βραβεύτηκε στα Mediterranean Special Awards το Delta Restaurant του ΚΠΙΣΝ Το Delta Restaurant στα Mediterranean Special Awards 2023 του LA LISTE - Τιμήθηκε σε μια μοναδική εκδήλωση στο Μόντε Κάρλο το εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ.](/images/w734/jpg/files/2023-04-05/delta.jpg)
Τα νέα βραβεία LA LISTE υπερασπίζονται το μαγειρικό ταλέντο και την καινοτομία και, πάνω απ' όλα, τη δέσμευση για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου.
Οι 30 νικητές από 14 χώρες της Μεσογειακής λεκάνης που βραβεύτηκαν, συνθέτουν το στιγμιότυπο της διατροφικής κληρονομιάς και του πολιτισμού αυτής της διαφορετικής ακτογραμμής, καθώς και μια πλατφόρμα σε μια νέα κοινότητα δυναμικών σεφ, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την αφθονία και τον πλούτο των πρώτων υλών. Το βραβείο παρέλαβε η Restaurant Manager, Jana Cechova.
Το Delta είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που λειτουργεί από το Δειπνοσοφιστήριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τον Ιούλιο του 2021. Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με στόχο να αποφέρει γαστρονομικό προορισμό αντί των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ.
Σημαντική διάκριση απέσπασε και το εστιατόριο Ergon, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας και περιμένει να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους λάτρεις του καλού φαγητού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.