- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Υποψήφιο για σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης το ραβανί της Βέροιας
Κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο φάκελος υποψηφιότητας
Bέροια: Υποψήφιο για σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης το ραβανί της
Κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα ΠΟΠ ΠΓΕ ΕΠΙΠ), ο φάκελος υποψηφιότητας ώστε το «Ρεβανί Βεροίας» να πιστοποιηθεί με το σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Όπως γνωστοποιεί ο Δήμος Βέροιας, η προετοιμασία και σύνταξη του σχετικού φακέλου αναγνώρισης, στο πλαίσιο του έργου Interreg LOC-FOOD, έγινε με την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Βεροίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας - Τμήμα Τουρισμού και τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βεροίας, ύστερα από την επιλογή του προϊόντος από τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να προωθηθεί για την απόκτηση σήματος ΠΓΕ.
Ο φάκελος βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή, βάσει της πολιτικής της Ε.Ε. για την ποιότητα και την προστασία της ονομασίας συγκεκριμένων προϊόντων, με σκοπό την προβολή των μοναδικών τους χαρακτηριστικών, τα οποία συνδέονται με τη γεωγραφική τους προέλευση και την παραδοσιακή τεχνογνωσία.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης επισήμανε ότι η προσπάθεια «δίνει έμφαση και επικεντρώνεται στην προστασία της ταυτότητας για το συγκεκριμένο προϊόν ενώ κριτήριο αποτελεί η απόκτηση προστιθέμενης αξίας στην αγορά και η αναγνώριση από την πλευρά του καταναλωτή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.