Υποψήφιο για σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης το ραβανί της Βέροιας
Κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο φάκελος υποψηφιότητας
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![rebani-beroias-1-e1675325796301 Υποψήφιο για σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης το ραβανί της Βέροιας](/images/1074x600/jpg/files/2023-02-02/rebani-beroias-1-e1675325796301.jpg)
Bέροια: Υποψήφιο για σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης το ραβανί της
Κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα ΠΟΠ ΠΓΕ ΕΠΙΠ), ο φάκελος υποψηφιότητας ώστε το «Ρεβανί Βεροίας» να πιστοποιηθεί με το σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Όπως γνωστοποιεί ο Δήμος Βέροιας, η προετοιμασία και σύνταξη του σχετικού φακέλου αναγνώρισης, στο πλαίσιο του έργου Interreg LOC-FOOD, έγινε με την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Βεροίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας - Τμήμα Τουρισμού και τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βεροίας, ύστερα από την επιλογή του προϊόντος από τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να προωθηθεί για την απόκτηση σήματος ΠΓΕ.
Ο φάκελος βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή, βάσει της πολιτικής της Ε.Ε. για την ποιότητα και την προστασία της ονομασίας συγκεκριμένων προϊόντων, με σκοπό την προβολή των μοναδικών τους χαρακτηριστικών, τα οποία συνδέονται με τη γεωγραφική τους προέλευση και την παραδοσιακή τεχνογνωσία.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης επισήμανε ότι η προσπάθεια «δίνει έμφαση και επικεντρώνεται στην προστασία της ταυτότητας για το συγκεκριμένο προϊόν ενώ κριτήριο αποτελεί η απόκτηση προστιθέμενης αξίας στην αγορά και η αναγνώριση από την πλευρά του καταναλωτή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.