- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Πού θα φας σούσι και ζυμαρικά ανάμεσα σε μανουάλια
Στο Hasapika Central Market στη Βαρβάκειο πέρα από sushi τρως και φρέσκα πάστα
Hasapika Central Market: Πας και για ζυμαρικά εκτός από sushi
Από τον περασμένο χειμώνα έχεις ακούσει για τα Hasapika, ένα από τα πιο αυθεντικά sushi corners της πόλης στην Βαρβάκειο Αγορά. Αυτό όμως που ίσως να μην έχεις ακούσει είναι ότι, τώρα πια, μπορείς αργά το βράδυ να απολαύσεις τα ωμά σου μαζί με πιο καλοφτιαγμένες μαργαρίτες, premium σαμπάνιες, Miraval και άλλες διάσημες διεθνείς ετικέτες κρασιών, την ώρα που ο DJ παίζει ατμοσφαιρική μουσική.
Το σκηνικό, εντυπωσιακό και «μυστηριώδες», έχει στηθεί ανάμεσα σε τσιγκέλια και μανουάλια, με τοίχους από κόκκινο Plexiglas στο background. Εκεί μέσα θα φας σούσι με πεσκανδρίτσα, σασίμι από λαβράκι, νιγκίρι μαγιάτικο, σεβίτσε, άγρια στρείδια και άλλα φρέσκα του βυθού που φιλετάρονται από το χέρι και το μαχαίρι της Josephine Desepeda.
Λίγα μέτρα παραδίπλα μοσχομυρίζει βασιλικός με ντοματίνια που σοτάρονται. Στα παλιά κλειστά χασάπικα της οδού Φιλοποίμενος όμως, πλέον θα βρει κανείς και μια αυθεντική ιταλική τρατορία όπου τα ζυμαρικά φτιάχνονται επί τόπου από τα χέρια του Γενοβέζου μάγειρα που μπορεί να απολαύσει κανείς σε λιλιπούτεια ξύλινα τραπεζάκια: νιόκι, ραβιόλι, κοχύλια, ταλιατέλες, παπαρδέλες, strozzapretti και άλλα.
O Σπύρος και ο Μάριος Μπακογιάννης είναι οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν τα Hasapika και την Trattoria, κι έχουν διάφορα ακόμα projects στα σκαριά που πρόκειται να δούμε σε όλο τους το μεγαλείο τον Σεπτέμβρη.
Hasapika Central Market και Trattoria, Φιλοποίμενος, Βαρβάκειος Αγορά,
Instagram: @hasapika_central_market
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.