Αυτοκινηση

O Ott Tanak κερδίζει το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης

Ο αγώνας για το πρωτάθλημα θα αποφασιστεί στο Ράλλυ Ιαπωνίας

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ott Tanak κερδίζει το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP, WRC Teams

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Νικητής μετά από ανατροπή ο Ott Tanak

Ο αγώνας για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA θα συνεχιστεί μετά τη δραματική νίκη του Ott Tänak (Hyundai i20) στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Θρίαμβος του Ott Tanak

Σε μια ακόμη ανατροπή μιας άκρως συναρπαστικής σεζόν, ο Tänak κέρδισε το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης με 7,0 δευτερόλεπτα αφού ο Sebastien Ogier έβγαλε εκτός το Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID σε μια αριστερή στροφή στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) του αγώνα. Ο Ogier ήταν μονάχα 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Tanak τη στιγμή του ατυχήματός του.

Ο θρίαμβος του Tänak, ο δεύτερος του τη χρονιά αυτή, δημιουργεί μια τελική αναμέτρηση η οποία θα λάβει χώρα στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, μεταξύ του ίδιου και του Thierry Neuville (Hyundai i20), στο FORUM8 Rally Japan τον επόμενο μήνα.

O Ott Tanak κερδίζει το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP, WRC Teams

Ο Neuville, ο οποίος δυστυχώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα σε αυτόν τον αγώνα, τερμάτισε την Κυριακή στην τρίτη θέση, 25,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Elfyn Evans (Toyota Yaris) ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση , 7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak.

Παρά την ατυχία του Ogier, οι δυνατές επιδόσεις της Super Sunday από Evans και Takamoto Katsuta βοήθησαν να μειωθεί το πλεονέκτημα της Hyundai στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στους 15 βαθμούς. Ο Katsuta ήταν ο ταχύτερος οδηγός της τελευταίας ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του Wolf Power Stage, εξασφαλίζοντας ένα τεταμένο φινάλε στην Ιαπωνία όπου, για πρώτη φορά από το 2021, τόσο το πρωτάθλημα οδηγών όσο και των κατασκευαστών θα κριθούν στον τελικό αγώνα του πρωταθλήματος.

O Ott Tanak κερδίζει το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP, WRC Teams

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) και στην 5η ο Gregoire Munster (Ford Puma). Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν πληρώματα της κατηγορίας WRC2, εκ των οποίων ο ηγέτης υπήρξε ο νικητή του WRC2, Nikolay Gryazin (Citroen C3 Rally2), και ο οποίος τερμάτισε 26,1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Oliver Solberg. Αν και ο Solberg δεν πήρε πόντους αυτή την εβδομάδα, παραμένει ενεργός στη διεκδίκηση του τίτλου του WRC2, ο οποίος θα αποφασιστεί επίσης στην Ιαπωνία.

O Ott Tanak κερδίζει το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης
© RBCP, WRC Teams

Στη 2η θέση του WRC2 τερμάτισε ο Filip Mares (Toyota GR Yaris Rally2), και στην 3η ο Mikolaj Marczyk (Skoda Fabia RS Rally2).

Τελική αναμέτρηση στο φετινό πρωτάθλημα θα έχουμε στο Ράλλυ Ιαπωνίας 21-24 Νοέμβρη!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.