Αυτοκινηση

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ο Ogier πρώτος μετά από λάθος του Neuville

Η τρίτη ημέρα υπήρξε αρκετά επεισοδιακή

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ο Ogier 1ος μετά από λάθος του Neuville
© RBCP, WRC Teams

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - 3η ημέρα: Προηγείται ο Sebastien Ogier.

Η 3η ημέρα του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης υπήρξε αρκετά επεισοδιακή στις 6 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) στις οποίες αναμετρήθηκαν οι οδηγοί του WRC.

Οι ελπίδες του Thierry Neuville να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης κατέρρευσαν μετά από μια δραματική πτώση από την 1η στην 4η θέση.

Ο Βέλγος είχε κάνει ένα σχεδόν τέλειο ξεκίνημα με προβάδισμα 6,4 δευτερόλεπτα το πρωί του Σαββάτου, αλλά οι θεοί του ράλλυ φαίνεται ότι δεν ήταν έτοιμοι ακόμα να του χαρίσουν τον τίτλο όταν ο Neuville βγήκε όχι μία, αλλά δύο φορές εκτός δρόμου μέσα σε ένα λεπτό.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - 3η ημέρα: Προηγείται ο Sebastien Ogier.
© RBCP, WRC Teams

Στην 3η Ε.Δ. του πρωινού σκέλους έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου – αργότερα είπε ότι υπήρχαν λάθη στις σημειώσεις του – αλλά η δεύτερη έξοδος από τον δρόμο ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή καθώς πάλεψε να βγάλει το Hyundai i20 N Rally1 HYBRID και έχασε σχεδόν 40 δευτερόλεπτα.

Ο Sébastien Ogier (Toyota Yaris) ο οποίος καιροφυλακτούσε κοντά, βρέθηκε ξανά στην 1η θέση μετά από τα συμβάντα του Neuville, και μέχρι το τέλος της ημέρας είχε αυξήσει το προβάδισμά του έναντι του 2ου στην κατάταξη Ott Tanak (Hyundai 20) κατά 5,2 δευτερόλεπτα. Στην 3η θέση μετά το πέρας του Σαββάτου βρίσκεται ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) 8,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο Neuville είναι δύσκολο να βρεθεί έστω στην 3η θέση και σε ένα βάθρο.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - 3η ημέρα: Προηγείται ο Sebastien Ogier.
© RBCP, WRC Teams

Τα γεγονότα δείχνουν πως κατά πάσα πιθανότητα το Πρωτάθλημα οδηγών θα κριθεί στο FORUM8 Rally Japan τον επόμενο μήνα. Με τους προσωρινούς βαθμούς του Σαββάτου στο χέρι, ο Neuville έχει παραχωρήσει οκτώ πόντους στον Ogier και 3 στον Elfyn Evans, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος 25,8 δευτερόλεπτα μπροστά του στην τρίτη θέση.

Το πιο σοβαρό είναι ότι έχασε πέντε βαθμούς σε σχέση με τον Tänak - τον πιο κοντινό του αντίπαλο στο πρωτάθλημα - και πρέπει να ξεπεράσει τον Εσθονό με δύο για να εξασφαλίσει τον τίτλο αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Υπάρχει σίγουρα απογοήτευση, αλλά το ράλλυ δεν έχει τελειώσει και αύριο είναι μια συναρπαστική μέρα», είπε ο Neuville. «Πληρώσαμε το τίμημα. Ήταν σίγουρα ένα λάθος στο recce με τις σημειώσεις. Οι σημειώσεις ήταν πολύ γρήγορες και είμαι λίγο απογοητευμένος γι' αυτό, αλλά έτσι είναι».

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - 3η ημέρα: Προηγείται ο Sebastien Ogier.
© RBCP, WRC Teams

Ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ στην 6η και 7η τερμάτισαν σήμερα οι Sami Pajari (Toyota Yaris) και Gregoire Munster (Ford Puma) αντίστοιχα.

Μία άκρως απογοητευτική μέρα ήταν για το δεύτερο πλήρωμα της M-Sport Ford, Adrien Fourmaux, ο οποίος εγκατέλειψε στην απλή μετά την 2η Ε.Δ. της ημέρας με ένα πρόβλημα στο μπροστινό διαφορικό που έθεσε σε κίνδυνο την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου του.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - 3η ημέρα: Προηγείται ο Sebastien Ogier.
© RBCP, WRC Teams

Ο Nikolay Gryazin (Citroen C3 Rally2) ηγήθηκε της κατηγορίας WRC2 με σχεδόν δύο λεπτά από τον Τσέχο οδηγό Filip Mareš (Toyota GR Yaris Rally2), με τον Oliver Solberg – που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για βαθμούς WRC2 αυτό το Σαββατοκύριακο – να βρίσκεται μεταξύ τους στην ένατη θέση.

Το αποφασιστικό τελευταίο σκέλος της Κυριακής αποτελείται από 4 Ε.Δ. συνολικά, Knaus Tabbert Am Hochwald, και Passauer Land οι οποίες επαναλαλμβάνονται.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.