Αυτοκινηση

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ο Thierry Neuville ηγείται στη γενική κατάταξη

O Βέλγος έρχεται πιο κοντά στο πρωτάθλημα οδηγών

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ο Thierry Neuville ηγείται στην γενική κατάταξη της δεύτερης ημέρας
© RBCP, WRC Teams

Στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης ο Thierry Neuville κατάφερε να κρατήσει ζωντανή τη φιλοδοξία του για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA

Σήμερα ήταν η πρώτη γεμάτη αγωνιστική ημέρα του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης με 6 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) συνολικά, 4 στο πρωινό σκέλος και 2 στο απογευματινό. Η ημέρα ξεκίνησε με τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris) να προηγείται με λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο, και ο Γάλλος κατάφερε να κρατήσει την 1η αυτή θέση με νύχια και με δόντια, μέχρι την 3η Ε.Δ. της ημέρας όπου ο Neuville (Hyundai i20) πέρασε μπροστά, αφήνοντας τον Ogier 2,7 δευτερόλεπτα πίσω του.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - Δεύτερη ημέρα
© RBCP, WRC Teams

Μέχρι το τέλος της ημέρας η διαφορά είχε φτάσει τα 6,4 δευτερόλεπτα. Στην 3η θέση τελείωσε την ημέρα ο Ott Tanak (Hyundai i20), ο οποίος όμως βρίσκεται μόνο 1,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier. Ο Ogier παραδέχτηκε ότι απλώς «δεν ήταν αρκετά γρήγορος» καθώς ολοκλήρωσε την ημέρα μετά τον Neuville.

Ο Thierry Neuville, λοιπόν, με τον συνοδηγό Martijn Wydaeghe, κατάφερε να κρατήσει και σήμερα ζωντανή τη φιλοδοξία του για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, και εάν μπορέσει να κρατήσει και τις επόμενες δύο ημέρες που απομένουν τον ίδιο ρυθμό, θα καταφέρει, τερματίζοντας, να έχει το πρωτάθλημα επισήμως στα χέρια του. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει τον Tänak κατά δύο πόντους, και ταυτόχρονα να μην βρεθεί περισσότερο από 10 βαθμούς πιο χαμηλά από τον Ogier και 15 από τον Elfyn Evans (Toyota Yaris).

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - Δεύτερη ημέρα
© RBCP, WRC Teams

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο τέλος της ημέρας», είπε ο Neuville. «Είναι εύκολο να κάνεις λάθος και ήξερα ότι το μόνο πράγμα που ήταν σημαντικό για εμάς ήταν να το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Ήταν αρκετά ολισθηρό το έδαφος στην τελευταία Ε.Δ., οπότε το πήγαμε με ασφάλεια και τερματίσαμε».

Ενώ η ύπαρξη δύο αυτοκινήτων εντός της πρώτης τριάδας είναι ένας θετικός οιωνός για τη Hyundai, η κορεάτικη μάρκα είναι υπό πίεση να εδραιώσει το προβάδισμά της  στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ειδικά μετά τη συντριβή του Andreas Mikkelsen με το i20 N του στην 3η Ε.Δ. της ημέρας. Ο Νορβηγός Mikkelsen είχε ένα ατύχημα που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο Huyndai του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - Δεύτερη ημέρα
© RBCP, WRC Teams

Στην 4η θέση τελείωσε την ημέρα ο Elfyn Evans, ενώ στην 5η, 12,8 δευτερόλεπτα πίσω του βρίσκεται ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris). Στην 6η θέση βρίσκεται ο Sami Pajari (Toyota Yaris), και την 7η και 8η τα δύο πληρώματα της M-Sport Ford με Ford Puma, Adrien Fourmaux και Gregoire Munster αντίστοιχα.

Τα πληρώματα της κατηγορίας WRC2 Nikolay Gryazin (Citroen C3 Rally2) και Oliver Solberg (Skoda Fabia RS Rally2) ολοκλήρωσαν την πρώτη 10άδα. Ο Gryazin ηγήθηκε της κατηγορίας WRC2, για την οποία ο Solberg δεν κερδίζει βαθμούς.

Σε 6 Ε.Δ. θα αναμετρηθούν τα πληρώματα αύριο, σε Γερμανία και Αυστρία, με συνολική απόσταση 123,46 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - Δεύτερη ημέρα
© RBCP, WRC Teams

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.