Αυτοκινηση

3ο Formula Student Festival στην Ελλάδα: Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

12 πολυτεχνικές σχολές έδωσαν δυναμικό «παρών» και εντυπωσίασαν με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και τις καινοτομίες που ενσωματώνονται στα μονοθέσιά τους

Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Formula Student Festival 2024: Οι ομάδες παρουσίασαν τα τεχνήματά τους και συζήτησαν με ανθρώπους της αυτοκίνησης

O θεσμός

Σύμφωνα με τον διάσημο Adrian Newey (Chief technology officer of the Red Bull Racing) το Formula Student είναι μετά την Formula 1 το πρώτο πεδίο παγκόσμιας έρευνας στις μελλοντικές καινοτομίες του χώρου!

Κάθε χρόνο οι πολυτεχνικές ομάδες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται μεταξύ τους και μέσα από αυτές βγαίνουν τα στελέχη του αύριο στον κόσμο της Formula 1 και γενικότερα της αυτοκίνησης και των αγώνων αυτοκινήτου.

© Γιώργος Κούτος

Τo γεγονός

Tο Formula Student Festival 2024 ήταν μία διημερίδα με τη συμμετοχή όλων των Πολυτεχνικών σχολών της χώρας μας και όσοι επισκέφτηκαν τον χώρο διοργάνωσής της μπόρεσαν να δουν τι πραγματικά εκπληκτικές δυνατότητες έχουν οι φοιτητές μας σήμερα.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων «Formula Student» είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα τεχνήματά τους, να συζητήσουν μεταξύ τους και με το κοινό, αλλά και με διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες που διακρίνονται σε αυτοκινητοβιομηχανίες στο εξωτερικό και επιχειρηματίες με σημαντική εμπλοκή στην αντιπροσώπευση του αυτοκινήτου στη χώρα μας και, γενικότερα, με ανθρώπους της αυτοκίνησης. 

© Γιώργος Κούτος

Στόχος

Να αναδειχθούν οι αξιόμαχες και αξιέπαινες προσπάθειες των φοιτητών των πολυτεχνικών σχολών της χώρας στο ευρύ κοινό, αλλά και οι ομάδες οι οποίες έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει μονοθέσια οχήματα που μετέχουν σε διεθνείς εκδηλώσεις και διοργανώσεις συμμετέχοντας στον παγκόσμιο θεσμό «Formula Student», όπου, άλλωστε, επανειλημμένως έχουν διακριθεί.

Επίσης η επίδειξη των μονοθεσίων in action στο ελληνικό κοινό και η διαδραστικότητα με τους φοιτητές, είχαν σκοπό να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα νέα παιδιά.

© Γιώργος Κούτος

Η διημερίδα

Οι 12 πολυτεχνικές σχολές που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό «παρών» και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και τις καινοτομίες που ενσωματώνονται στα μονοθέσιά τους που συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το πρώτο και μεγαλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου στον κόσμο, το Car and Driver, η ελληνική έκδοση του οποίου γιορτάζει τα 35 χρόνια, συνδιοργάνωσε τη διημερίδα με τη συμμετοχή όλων των Πολυτεχνικών σχολών της χώρας μας, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Γλυφάδας και τις αιγίδες του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Aσφαλίσεων καθώς και της Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

© Γιώργος Κούτος

Οι ομάδες παρουσίασαν τα τεχνήματά τους στο ευρύ κοινό και είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν μεταξύ τους, με διαπρεπείς επιστήμονες αλλά και με ανθρώπους της αυτοκίνησης και μέλη της πολιτικής σκηνής της χώρας δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον.

Οι επιδείξεις των μονοθέσιων ξεσήκωσαν και προκάλεσαν θαυμασμό στο πλήθος που χειροκρότησε τη προσπάθειά τους.

© Γιώργος Κούτος

Oι ομιλητές ανέπτυξαν τις θέσεις τους και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα στην διημερίδα «Ενέργεια, Τεχνολογία, Ανάπτυξη: Οι Πολυτεχνικές σχολές και οι προκλήσεις στη νέα εποχή για την Αυτοκίνηση» που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Formula Student Festival.

Στη προσπάθεια αυτή αρωγοί στάθηκαν οι: Στέλιος Bαφείδης, Sungrow, Kawacom, Pretzel Hellas, Anek lines, ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε., Pizza Fun, Heineken, Κάβα Βυτινιώτη και όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

© Γιώργος Κούτος