Αυτοκινηση

O Kalle Rovanpera κερδίζει το Ράλλυ Χιλής

Ο δύο φορές πρωταθλητής του WRC παρέμεινε αδυσώπητος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Kalle Rovanpera κερδίζει το Ραλλυ Χιλής
© RBCP, WRC Teams

Όλα όσα διαδραματίστηκαν στο Ράλλυ Χιλής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA

Ο Kalle Rovanperä εξασφάλισε τη νίκη στο Rally Chile Bio Bío την Κυριακή, κατακτώντας την πυκνή ομίχλη και τις ύπουλες συνθήκες, πετυχαίνοντας την 4η νίκη του στη φετινή σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ FIA 2024. Οδηγώντας ένα Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID, ο Φινλανδός ξεπέρασε τον ομόσταυλό του στην Toyota GAZOO Racing Elfyn Evans, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα στη 2η θέση γενικής, κατά 23,4 δευτερόλεπτα.

O Kalle Rovanpera κερδίζει το Ραλλυ Χιλής
© RBCP, WRC Teams

Ράλλυ Χιλής: Η καλή εμφάνιση του Rovanperä 

Ο Rovanperä ξεκίνησε προσεκτικά τον 11ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, και παραδέχτηκε ότι το χώμα της Χιλής δεν ταίριαζε στο στυλ οδήγησης του. Παρόλα αυτά, όσο προχωρούσε το ράλλυ, βρήκε τον ρυθμό του. Το σημείο καμπής ήρθε το απόγευμα του Σαββάτου όταν επισκίασε τον Evans σε σχεδόν μηδενική ορατότητα λόγω πυκνής ομίχλης για να κερδίσει ένα προβάδισμα 15,1 δευτερολέπτων.

Ο δύο φορές πρωταθλητής του WRC παρέμεινε αδυσώπητος σε εξίσου δύσκολες συνθήκες σήμερα, Κυριακή, σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο από τον Evans σε 3 από τις 4 Ειδικές Διαδρομές, εξασφαλίζοντας έτσι την 15η νίκη της καριέρας του στο WRC.

O Kalle Rovanpera κερδίζει το Ραλλυ Χιλής
© RBCP, WRC Teams

Ο Ott Tänak της Hyundai Motorsport τερμάτισε στην 3η θέση, 20,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans. Παρά το βάθρο του Εσθονού, η Hyundai έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με την Toyota να μειώνει τη διαφορά στους 17 βαθμούς, χάρη στις επιδόσεις των Rovanperä και Evans και στην συγκέντρωση πόντων του Sébastien Ogier.

O Kalle Rovanpera κερδίζει το Ραλλυ Χιλής
© RBCP, WRC Teams

«Αισθάνομαι πολύ ωραία», είπε ο Rovanpera. «Ευχαριστώ πολύ την ομάδα και το αυτοκίνητο, όλα λειτούργησαν τέλεια. Η νίκη είναι πραγματικά καλή - η Παρασκευή δεν ήταν τόσο καλή και οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες όλο το Σαββατοκύριακο, οπότε αισθάνομαι πολύ καλά.»

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος, Thierry Neuville, βρέθηκε στην 4η θέση, ένα αποτέλεσμα που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον πρώτο τίτλο οδηγών καθώς βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, 29 βαθμούς μπροστά, με μόλις δύο αγώνες να απομένουν.

O Kalle Rovanpera κερδίζει το Ραλλυ Χιλής
© RBCP, WRC Teams

Ενώ ο Ogier πέτυχε τους μέγιστους πόντους από τη Super Sunday, οι ελπίδες του για έναν ένατο τίτλο WRC φαίνονται πλέον ισχνές. Ο Γάλλος, ο οποίος ξεκίνησε καλά και ήταν ταχύτατος, εγκατέλειψε το Σάββατο μετά από τη ζημιά που υπέστη στην ανάρτηση μετά από χτύπημα σε βράχο.

Ο Adrien Fourmaux (Ford Puma) τερμάτισε στην 5η θέση, 1 λεπτό 1,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville. Το αποτέλεσμα του Γάλλου θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερο αν δεν υπήρχε η ποινή ενός λεπτού για ένα καθυστερημένο check-in την Παρασκευή.

Ο ανερχόμενος αστέρας της Toyota, Sami Pajari, εντυπωσίασε τερματίζοντας 6ος την δεύτερη φορά που μπαίνει σε αυτοκίνητο κορυφαίας κατηγορίας Rally1, ενώ ο Grégoire Munster (Ford Puma) τελείωσε τον αγώνα στην 7η θέση.

O Kalle Rovanpera κερδίζει το Ραλλυ Χιλής
© RBCP, WRC Teams

Ο Esapekka Lappi (Hyundai i20) ήταν να τερματίσει όγδοος, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην προτελευταία Ε.Δ., αφού ένα γύρισμα κατέστρεψε το ψυγείο του Hyundai του. Η αποχώρηση σηματοδότησε επίσης το τέλος της διακεκριμένης καριέρας του συνοδηγού Janne Ferm στο WRC μετά από 90 εκκινήσεις, δύο νίκες και 15 βάθρα.

Επόμενος αγώνας το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, 17-20 Οκτωβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.