Αυτοκινηση

Ράλλυ Χιλής: Ο Kalle Rovanpera παίρνει τα ηνία

«Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο, είναι τρελό»

Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

WRC - Ράλλυ Χιλής: Προηγείται o Kalle Rovanpera (Toyota Yaris).

Ο Kalle Rovanperä (Toyota Yaris) άρπαξε το προβάδισμα του Rally Chile Bio Bío από τον ομόσταυλό του, Elfyn Evans, καθώς η πυκνή ομίχλη κατέκλυσε τις Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) του απογευματινού σκέλους του Σαββάτου, ανατρέποντας τη μάχη για τη νίκη.

WRC - Ράλλυ Χιλής: Η αγωνιστική δράση της δεύτερης μέρας

Ο 23χρονος Φινλανδός θα ξεκινήσει την Κυριακή με προβάδισμα 15,1 δευτερολέπτων έναντι του Elfyn Evans, επωφελούμενος εν μέρει από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που αναμόρφωσαν τον πίνακα κατάταξης. Ο Evans ξεκίνησε την ημέρα πολύ δυναμικά, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο σε 3 Ε.Δ. συνολικά, δημιουργώντας ένα προβάδισμα 13,6 δευτερολέπτων έναντι του Rovanpera μετά την πρώτη Ε.Δ. του μεσημεριανού σκέλους. Ωστόσο τα έχασε όλα στην προτελευταία Ε.Δ. Lota, όπου η πυκνή ομίχλη κατέβηκε στα βουνά, μειώνοντας την ορατότητα σχεδόν στο μηδέν.

© RBCP, WRC Teams

Ο Ott Tänak (Hyundai i20) βρίσκεται στην 3η θέση, 18,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans μετά από μια ημέρα με έντονο δράμα που είδε επίσης τον Sébastien Ogier (Toyota Yaris) να εγκαταλείπει. Η προσπάθεια του Γάλλου για έναν ένατο τίτλο δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα όταν χτύπησε έναν βράχο στην 2η Ε.Δ. του πρωινού που έσπασε ένα μπουλόνι στο μπράτσο του τιμονιού του Toyota του.

© RBCP, WRC Teams

«Ήταν πραγματικά δύσκολες συνθήκες», είπε ο Rovanperä. «Πυκνή ομίχλη και μερικές από τις πιο δύσκολες Ε.Δ. της χρονιάς, νομίζω. Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο, είναι τρελό. Οδηγείς και απλά προσπαθείς να μείνεις στο δρόμο - είναι μεγάλη πρόκληση». Ο Evans ήταν ξεκάθαρα απογοητευμένος που έχασε το προβάδισμα, αλλά αναγνώρισε ότι δεν μπορούσε να κάνει πολλά. «Δεν μπορούσα να δω πέρα ​​από το καπό», αποκάλυψε. «Ήταν τρελό».

Πίσω από τον Tänak, ο Thierry Neuville της Hyundai έκανε μια μεγάλη επιστροφή και ανέβηκε από την 6η θέση που βρισκόταν την Παρασκευή στην 4η, τελειώνοντας την ημέρα 43,7 δευτερόλεπτα μακριά από τον Rovanpera. Ενώ είναι πλέον απίθανο για τον Βέλγο να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών αυτή την εβδομάδα, παραμένει σε καλή θέση για να το κάνει στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης του επόμενου μήνα.

© RBCP, WRC Teams

Ο Adrien Fourmaux (Ford Puma) σημείωσε επίσης καλή πρόοδο, μεταβαίνοντας από την 8η στην 5η θέση. Μετά την ποινή ενός λεπτού την Παρασκευή, ο Γάλλος επιτέθηκε στον ομόσταυλό του Grégoire Munster (ο οποίος τελείωσε στην 7η θέση) και τον Sami Pajari της Toyota, ο οποίος τελείωσε την ημέρα στην 6η.

© RBCP, WRC Teams

Τέλος, ήταν άλλη μια δύσκολη μέρα για Esapekka Lappi (Hyundai i20). Όντας ήδη εκτός ρυθμού, τα προβλήματα του Φινλανδού επιδεινώθηκαν όταν πήρε ποινή δύο λεπτών στην προτελευταία Ε.Δ. της ημέρας. Τερμάτισε το Σάββατο 8ος γενικής, ενώ οι πρωτοπόροι του WRC2 Yohan Rossel (Citroen C3 Rally 2) και Nikolay Gryazin (Citroen C3 Rally 2) ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα.