Αυτοκινηση

Το Opel Corsa έχει «γεννηθεί» για να είναι best seller

Το μικρό best seller έρχεται με τη χαρακτηριστική μάσκα Opel Vizor εμπρός, νέο cockpit και πλήθος τεχνολογιών

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Opel Corsa έχει «γεννηθεί» για να είναι best seller

Το νέο Corsa προσφέρει στους πελάτες μια επιλογή συστημάτων κίνησης που περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία, υβριδικές προτάσεις, καθώς και κινητήρες εσωτερικής καύσης

Τι είναι
Η 6η γενιά του δημοφιλούς αυτοκινήτου της κατηγορίας supermini που μετράει στην αγορά 41 χρόνια συνεχούς παρουσίας

Η επιτυχία του 2023
Το Corsa κατέκτησε την 1η θέση στην ελληνική αγορά, ανεξαρτήτως κατηγορίας, την 1η θέση στις εταιρικές πωλήσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας και τη 2η θέση στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην κατηγορία του

Το νέο Oprel Corsa με μια ματιά 

  • Το μικρό best seller έρχεται με τη χαρακτηριστική μάσκα Opel Vizor εμπρός, νέο cockpit και πλήθος τεχνολογιών
  • Βραβευμένοι κινητήρες βενζίνης 1.2 με ισχύ από 75 έως 130 ίππους
  • Νέος ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 156 ίππους με αυτονομία μέχρι 405 χλμ.
  • Έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης 48V, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Opel
  • Διαθέσιμο τώρα από €17.900
Το Opel Corsa έχει «γεννηθεί» για να είναι best seller

Ιστορία
Από το 1982, όταν και μας συστήθηκε για πρώτη φορά, έχει σημειώσει πάνω από 14 εκατ. πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, που καταδεικνύει την απόλυτη εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού.

Fast Info
Το νέο Corsa προσφέρει στους πελάτες μια επιλογή συστημάτων κίνησης που περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία, υβριδικές προτάσεις, καθώς και κινητήρες εσωτερικής καύσης – πραγματικά πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτή την κατηγορία.

Σχεδίαση

Οι σχεδιαστές έδωσαν στο μικρό best seller, στο νέο Opel Corsa, τέλειες αναλογίες και εξαιρετική ακρίβεια μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, με «Bold & Pure» σχεδίαση. Έτσι το ανανεωμένο Corsa, απέκτησε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εικόνα εξωτερικά.

Μετά την πλήρη αφαίρεση των διακοσμητικών χρωμίου, το ανανεωμένο Corsa υιοθέτησε το χαρακτηριστικό Opel Vizor για περισσότερο στιλ. Αναφερόμαστε στην μαύρη μάσκα η οποία χαρακτηρίζει πλέον όλα τα σύγχρονα Opel και ενσωματώνει αρμονικά τη γρίλια, τα LED φωτιστικά σώματα και το κεντρικά τοποθετημένο σήμα Opel Blitz, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο.

Τα φώτα Intelli-Lux LED matrix είναι πιο εξελιγμένα και φέρουν 14 μεμονωμένα στοιχεία LED, που προσαρμόζουν τη δέσμη φωτός με εντυπωσιακή ακρίβεια. Μην ξεχνάμε ότι η Opel υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα της έρευνας και εξέλιξης των φωτιστικών σωμάτων των αυτοκινήτων.

Η πλαϊνή όψη του νέου Corsa εντυπωσιάζει εξίσου, χάρη στις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές γραμμές. Λόγω της έντονης κλίσης της κολόνας Γ, η οροφή (σε μαύρο χρώμα στην έκδοση δοκιμής) μοιάζει να «αιωρείται».

Το Opel Corsa έχει «γεννηθεί» για να είναι best seller

Πίσω οι αλλαγές εστιάζονται στο έμβλημα Corsa που είναι τοποθετημένο στο κέντρο της  πόρτας του χώρου αποσκευών.

Η καμπίνα των επιβατών του ανανεωμένου Opel Corsa δέχτηκε και αυτή με τη μία σειρά από αλλαγές, αποκτώντας συνολικά μια πιο φρέσκια εικόνα. 

Νέο μοτίβο στις επενδύσεις των καθισμάτων και στο λεβιέ ταχυτήτων, και το νέας σχεδίασης τιμόνι, συμβάλουν στη δημιουργία πιο σύγχρονης ατμόσφαιρας, ενώ η ποιότητα κατασκευής είναι αναβαθμισμένη συνολικά. Επίσης, ο λεβιές ταχυτήτων (στα αυτόματα κιβώτια) αντικαταστάθηκε από το γνωστό διακόπτη του ομίλου Stellantis.

Οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές είναι ικανοποιητικοί με το πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται σε χωρητικότητα στα 309 λίτρα (στα μοντέλα  βενζίνης).

Το Opel Corsa έχει «γεννηθεί» για να είναι best seller

Tech

Τις εντυπώσεις -τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά– κερδίζει το νέο πλήρως ψηφιακό cockpit με το νέο σύστημα infotainment.

Η ενσωματωμένη πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies διαθέτει αναβαθμισμένα γραφικά, multimedia και χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI), προσφέροντας ένα πιο ολοκληρωμένο και πιο ενημερωμένο περιεχόμενο.

Όπως ακριβώς και στην τελευταία γενιά του Astra, έτσι και εδώ υιοθετήθηκε η φιλοσοφία της «αποτοξίνωσης» (Detox to the max), με το σύστημα πλοήγησης να προσφέρει συνδεδεμένες υπηρεσίες, αναγνώριση φυσικής ομιλίας με την εντολή «Hey Opel» και ενημερώσεις over-the-air.

Η απεικόνιση στην έγχρωμη οθόνη αφής των 10 ιντσών τόσο του συστήματος πλοήγησης όσο και του πίνακα οργάνων, έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη, ενώ  υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση με τις πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Auto.

Το Opel Corsa έχει «γεννηθεί» για να είναι best seller

Οι υπηρεσίες OpelConnect και Connect Plus του συστήματος πλοήγησης, και η διαδικτυακή αναζήτηση των σημείων ενδιαφέροντος κάνουν την οδήγηση πιο εύκολη.

Επιπλέον το ανανεωμένο Corsa εφοδιάζεται με πολλά ακόμα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, όπως το σύστημα πλευρικής προστασίας και η νέα πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ανάλυσης.

Στον δρόμο

Κινητήρες βενζίνης  1.2 Pure Tech με 75 ίππους (ατμοσφαιρικός με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο) και οι 1.2 Turbo των 100 ή 130 ίππων.

Ο «100άρης» συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων η προαιρετικά με αυτόματο 8άρι, το οποίο είναι στάνταρ στην ισχυρότερη έκδοση των 130 ίππων.

Τιμή

Οι τιμές του νέου Corsa ξεκινούν από τις 17.900 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του προωθητικού προγράμματος) για την έκδοση Edition 1.2 75hp με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Οι τιμές του μοντέλου της δοκιμής μας Corsa 1.2lt Turbo 100hp GS αρχίζουν από τις 23.100 ευρώ.

Το Opel Corsa έχει «γεννηθεί» για να είναι best seller

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.