Αυτοκινηση

Ράλλυ Ακρόπολις 2024 - Νώντας Καρανικόλας, Γιώργος Κακαβάς: Τρεις μέρες με το πόδι «στο πάτωμα»

Παρά την πικρία της εγκατάλειψης, εισέπραξαν ως πόρισμα μία τεράστια ικανοποίηση για το σύνολο των επιδόσεών τους στις Ειδικές Διαδρομές

Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Το πλήρωμα της Ford Car Center, Νώντας Καρανικόλας και Γιώργος Κακαβάς, έκανε μία ονειρική εμφάνιση

Νώντας Καρανικόλας και Γιώργος Κακαβάς, το πλήρωμα της Ford Car Center, με τα αυτοκόλλητα της ATHENS VOICE στο πλάι, κινήθηκαν «παρέα» και στις τρεις αγωνιστικές ημέρες του Ράλλυ Ακρόπολις, έκαναν κορυφαίους χρόνους, και αντιμετώπισαν την συνθήκη ζενίθ-ναδίρ, όπως συχνά αναφέρουμε ότι συμβαίνει στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού…

Ένα Ράλλυ Ακρόπολις που τα είχε όλα! Απαιτητική οδήγηση, διαχείριση αυτοκινήτου και ελαστικών αλλά και διαχείριση δυνάμεων, σκόνη, πέτρες, βροχή και μπόλικο σασπένς!

Σε όλα αυτά πέρασαν «διά πυρός και σιδήρου» οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς με το Ford Fiesta Rally3 #51 και έκαναν μία εξαιρετική σε επίπεδο επιδόσεων εμφάνιση στο Ράλλυ Ακρόπολις, κάνοντας χρόνους που ξεπερνούσαν και συμμετοχές με αυτοκίνητα της ανώτερης κατηγορίας Rally2.

Νώντας Καρανικόλας
Γιώργος Κακαβάς

Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Επιδόσεις-όνειρο από τους Νώντα Καρανικόλα και Γιώργο Κακαβά

Με 10 νίκες -σε ελληνικό επίπεδο- επί συνόλου 11 Ειδικών Διαδρομών που συμμετείχαν το πλήρωμα της Ford Car Center, Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς με το Ford Fiesta Rally3 #51 έκαναν μία ονειρική εμφάνιση στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Η ατυχία στην δεύτερη διέλευση της Ε.Δ. Άγιοι Θεόδωροι που τους οδήγησε σε εγκατάλειψη από σπασμένο ψυγείο και υδραυλικό σύστημα, άλλαξε δραστικά το τοπίο του στόχου τους που ήταν ένας τερματισμός στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας WRC3 στην οποίο οι συμμετέχοντες οδηγούν αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally3.

Ένας στόχος που οι Καρανικόλας-Κακαβάς είχαν σχεδόν αγγίξει πριν την εγκατάλειψή τους, μια και την ώρα εκείνη βρισκόταν στην 6η θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας WRC3 και στην 1η θέση μεταξύ των Ελληνικών πληρωμάτων αντίστοιχα!

Του κανονισμού επιτρέποντος, το δίδυμο επέστρεψε στο τελευταίο σκέλος του αγώνα κάνοντας χρήσιμα αγωνιστικά χιλιόμετρα μαθαίνοντας ακόμα καλύτερα το Ford Fiesta Rally3 ενόψει της συνέχειας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλύοντας τις επιδόσεις του συνολικά στις Ειδικές Διαδρομές, το πλήρωμα της Ford Car Center, Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς με το Ford Fiesta Rally3 #51, παρά την πικρία της εγκατάλειψης, εισέπραξε ως πόρισμα μία τεράστια ικανοποίηση για το σύνολο των επιδόσεών τους στις Ειδικές Διαδρομές αφού πέτυχαν τον σημαντικότερο όλων στόχο τους, που ήταν να κοιτάξουν «στα μάτια» τους μελλοντικούς παγκόσμιους πρωταθλητές της κατηγορίας Junior WRC.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που συμμετείχαν και συμμετέχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις: να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους με τον διεθνή συναγωνισμό, να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και βέβαια να κρατήσουν το χαμόγελο που απέκτησαν διαβάζοντας τους χρόνους τους στο Flying των Ειδικών Διαδρομών.

Και του χρόνου στα βουνά, με την ίδια διάθεση, όρεξη και στόχους για ακόμα καλύτερα στο 69ο Ράλλυ Ακρόπολις!

Την προσπάθεια της συμμετοχής υποστήριξαν κορυφαίοι στο είδος τους συνεργάτες του Ford Car Center με τους οποίους η επαγγελματική συνεργασία είναι συνεχής και σε καθημερινό επίπεδο με τελικό αποτέλεσμα την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών του. Πρόκειται για τις εταιρείες Castrol (λιπαντικά), NBG LEASING (Εθνική Leasing-υπηρεσίες μακροχρόνιας μίσθωσης οχημάτων & απόκτησης παγίων με μίσθωση), WÜRTH (μηχανολικός εξοπλισμός συνεργείων), eltrekka (εισαγωγή και διανομή ανταλλακτικών), DOULAKIS PARTS (ανταλλακτικά αυτοκινήτων), STORE YOUR CAR (υπηρεσίες συντήρησης και αποθήκευσης ιστορικών & συλλεκτικών αυτοκινήτων), Quick Fit (εμπορία ελαστικών), ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το ATHENS VOICE GROUP.