Αυτοκινηση

Ράλλυ Ακρόπολις 2024: O Neuville στην 1η θέση πριν τη Σούπερ Ειδική Διαδρομή

Άλλο ένα μεγάλο δράμα για τον Tanak

Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ράλλυ Ακρόπολις 2024 - 2η Ημέρα: O Thierry Neuville προηγείται πριν τη Σούπερ Ειδική Διαδρομή

Δραματικά ξεκίνησε η ημέρα σήμερα στο Ράλλυ Ακρόπολις για την ομάδα της Hyundai Motorsport και συγκεκριμένα για τον Ott Tanak, ο οποίος στην πρώτη κιόλας Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας – Ρεγγίνι – είχε όχι ένα, αλλά δύο κλαταρίσματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να σταματήσει δύο φορές μέσα στην Ε.Δ. για να αλλάξει λάστιχο. Αυτό φυσικά έβγαλε τον Εσθονό εκτός συναγωνισμού, και τον πήγε από την 1η στην 4η θέση γενικής.

Ράλλυ Ακρόπολης 2024: Η αγωνιστική δράση της 2ης ημέρας

Με αυτή την αλλαγή ηγεσίας, στον αγώνα Ράλλυ Ακρόπολις, ο Dani Sordo (Hyundai i20) βρέθηκε στην 1η θέση, ο ομόσταυλός του Thierry Neuville στη 2η, και βέβαια ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) στην 3η θέση βάθρου. Δυστυχώς όμως, για τη Hyundai οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν είχαν τελειώσει, και στην 3η Ε.Δ. της ημέρας – Άγιοι Θεόδωροι – ο Sordo αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων που συμπεριλάμβαναν πολλή σκόνη μέσα στο αυτοκίνητο, πίσω δεξί κλατάρισμα, και γενικότερη ζημιά στο πίσω δεξί μέρος λόγω του κλαταρισμένου ελαστικού.

© EKO Rally Acropolis

Παρότι η ζημιά στο i20 φαινόταν εμφανισιακά πολύ σοβαρή, ο Ισπανός δεν έχασε πολύ χρόνο μέσα στην Ειδική, έχασε όμως την πρώτη θέση, την οποία και πήρε ο Neuville. O Neuville κατάφερε να την κρατήσει μέχρι και τη 2η Ε.Δ. του μεσημεριανού σκέλους, και βρίσκεται τώρα, πριν την τελευταία Ε.Δ. της ημέρας που είναι η Σούπερ Ειδική στο Σείριο στην Εθνική Οδό, 52,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sordo, και 1 λεπτό και 19 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ogier. O Tanak παρέμεινε στην 4η θέση, και βρίσκεται σχεδόν 2 λεπτά πίσω από τον Ogier, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να «κυνηγήσει» μια θέση στο βάθρο.

© EKO Rally Acropolis

Την υπόλοιπη πρώτη δεκάδα αυτή τη στιγμή συμπληρώνουν πληρώματα της κατηγορίας WRC2, με τον Sami Pajari (Toyota GR Yaris Rally2) να ηγείται, και τους Robert Virves (Skoda Fabia RS Rally2) και Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) στην 2η και 2η θέση αντίστοιχα. Τέλος, στην τελευταία Ε.Δ. της ημέρας – Άγιοι Θεόδωροι 2 – ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) τούμπαρε, και αυτή τη στιγμή δεν ξέρει αν θα μπορέσει να συνεχίσει, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι η σημερινή μέρα δεν συμπεριλαμβάνει σέρβις σε κανένα σημείο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από χθες το βράδυ ο Sebastien Ogier έχει κάνει αρκετά αρνητικά σχόλια εναντίον του Thierry Neuville, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο, το οποίο θέμα θα περιγράψουμε και θα σχολιάσουμε αναλυτικά στην Ανασκόπηση του αγώνα την ερχόμενη Δευτέρα.

© EKO Rally Acropolis

Νεότερα όσον αφορά στη γενική κατάταξη της ημέρας μετά το πέρας της Σούπερ Ειδικής Διαδρομής!