Αυτοκινηση

Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Καρανικόλας - Κακαβάς στην κορυφή της «ελληνικής» κατηγορίας Rally3

Με το το Ford Fiesta Rally3 του Car Center

Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Οι Καρανικόλας -Κακαβάς έφεραν το Ford Fiesta Rally3 στην κορυφή της «Ελληνικής» κατηγορίας Rally3

Με μία εξαιρετική οδήγηση στο Ράλλυ Ακρόπολις, σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες μπορούμε να αντιληφθούμε βλέποντας την σωρεία των προβλημάτων που αντιμετώπισε μεγάλος αριθμός αγωνιζομένων και κυριολεκτικά σε έναν αγώνα επιβίωσης, το πλήρωμα της Ford Car Center έφερε το Ford Fiesta Rally3 #51 στην 8η θέση της κατηγορίας Rally3 σε επίπεδο γενικής και 1ο στην ίδια κατηγορία μεταξύ των Ελλήνων.

Βλέπετε το Ράλλυ Ακρόπολις στις 6 Ειδικές Διαδρομές της πρώτης ουσιαστικά αγωνιστικής ημέρας, δεν έδειξε απλά «τα δόντια» του στο σύνολο των πληρωμάτων, αλλά θύμισε σε όλους μας γιατί αυτός ο αγώνας έχει την «προσωπικότητα» που ελάχιστοι άλλοι αγώνες έχουν στο καλεντάρι του WRC.

Σε αυτές τις συνθήκες, ο Νώντας Καρανικόλας με τον συνοδηγό του Γιώργο Κακαβά, φρόντισαν όχι απλά να επιστρέψουν στο Service Park της Λαμίας σε περίοπτη θέση στην κατάταξη, αλλά να φέρουν αλώβητο το Ford Fiesta #51 ενόψη της εξίσου δύσκολης συνέχειας του αγώνα.

Σήμερα Σάββατο ο αγώνας ξεκινάει από τη Στερεά Ελλάδα, «κατεβαίνει» μέχρι τα Γεράνια Όρη και ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση της Σουπερειδικής Διαδρομής στον «Σείριο», και αργά τη νύχτα τα πληρώματα -σε μία ημέρα χωρίς τεχνική υποστήριξη- θα έχουν να ταξιδέψουν μέχρι τη Λαμία.

Ο Νώντας Καρανικόλας είπε:«Σε όλες τις Ειδικές Διαδρομές έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα και ταυτόχρονα προσεκτικά προστατεύοντας το αυτοκίνητο, κάνοντας παράλληλα συντήρηση ελαστικών αλλά και των δικών μας δυνάμεων. Στην τελευταία Ε.Δ. Ταρζάν τα πίσω ελαστικά είχαν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό, οπότε αποφασίσαμε να μην πιέσουμε ριψοκινδυνεύοντας. Είμαι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μας, αλλά έχουμε μπροστά μας ακόμα "πολύ" Ακρόπολις.»

Στο ίδιο μήκος κύματος προσέγγισε τον αγώνα ο Γιώργος Κακαβάς: «Πέτρες-πέτρες-πέτρες… Απίστευτα πολλές τις οποίες έπρεπε να αποφύγουμε και ταυτόχρονα να έχουμε την προσοχή μας στους στόχους μας. Στην τελευταία Ε.Δ. μας προβλημάτισε η σκόνη που συναντήσαμε σε διάφορα σημεία και εκεί έπρεπε να σβήνουμε τους προβολείς γιατί μπροστά μας βλέπαμε ένα "τοίχος" χωρίς να ξέρουμε τι εξέχει στο οδόστρωμα.»

Την προσπάθεια της συμμετοχής υποστηρίζουν κορυφαίοι στο είδος τους συνεργάτες του Ford Car Center με τους οποίους η επαγγελματική συνεργασία είναι συνεχής και σε καθημερινό επίπεδο με τελικό αποτέλεσμα την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών του. Πρόκειται για τις εταιρείες Castrol (λιπαντικά), NBG LEASING (Εθνική Leasing-υπηρεσίες μακροχρόνιας μίσθωσης οχημάτων και απόκτησης παγίων με μίσθωση), WÜRTH (μηχανολικός εξοπλισμός συνεργείων), eltrekka (εισαγωγή και διανομή ανταλλακτικών), DOULAKIS PARTS (ανταλλακτικά αυτοκινήτων), STORE YOUR CAR (υπηρεσίες συντήρησης και αποθήκευσης ιστορικών & συλλεκτικών αυτοκινήτων), Quick Fit (εμπορία ελαστικών), ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το ATHENS VOICE GROUP.