Αυτοκινηση

Ο Kalle Rovanpera κερδίζει το Ράλλυ Πολωνίας

Ο Andreas Mikkelsen χάνει την ελπίδα του για νίκη μετά από πολλά χρόνια

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WRC - Ράλλυ Πολωνίας: Κέρδισε τον αγώνα ο Kalle Rovanpera
© RBCP, WRC Teams

WRC - Ράλλυ Πολωνίας: Κέρδισε τον αγώνα ο Kalle Rovanpera

Ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 23 του, επικράτησε χθες, Σάββατο, στο απογευματινό σκέλος του Ράλλυ Πολωνίας, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στις 3 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) του απογεύματος, και αυξάνοντας το προβάδισμά του από 0,4 δευτερόλεπτα έναντι του Eflyn Evans (Toyota Yaris) πριν το μεσημεριανό σέρβις, στα 9,4 δευτερόλεπτα μέχρι το τέλος της ημέρας έναντι του Andreas Mikkelsen (Hyundai i20).

WRC - Ράλλυ Πολωνίας: Κέρδισε τον αγώνα ο Kalle Rovanpera
© RBCP, WRC Teams

Τέσσερεις Ε.Δ. απέμεναν σήμερα, Κυριακή, την τελευταία ημέρα αγώνα, και από το πρωί φάνηκε η πρόθεση του Rovanpera, όχι απλά να κερδίσει τον αγώνα αλλά να απομακρύνει τους αντιπάλους του όσο περισσότερο μπορεί. Η φιλοδοξία του Mikkelsen να ανακτήσει την πρώτη θέση για να πάρει την πρώτη του νίκη από το 2016, ή έστω να παραμείνει στην πρώτη τριάδα καταστράφηκε όταν στην πρώτη κιόλας Ε.Δ. της Κυριακής είχε ένα κλατάρισμα και το ελαστικό σκίστηκε και κατέστρεψε τον θόλο στο Hyundai i20 του. «Ήταν λυπηρό αυτό που συνέβη σήμερα», είπε. «Ήμασταν πραγματικά άτυχοι. Το σωστό [μετά από αυτό] ήταν να φέρουμε το αυτοκίνητο πίσω για την ομάδα».

Μέχρι το τέλος της 3ης Ε.Δ. της ημέρας, και πριν την τελική Wolf Power Stage, ο Rovanpera είχε προβάδισμα 20,6 δευτερολέπτων. Πριν την Power Stage, όπου τα περισσότερα πληρώματα θα προσπαθούσαν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να εξασφαλίσουν επιπλέον πόντους για τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, στη 2η θέση βρισκόταν ο Elfyn Evans, και στην 3η είχε ανέβει ο Adrien Fourmaux (Ford Puma) ο οποίος φέτος έχει δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει.

WRC - Ράλλυ Πολωνίας: Κέρδισε τον αγώνα ο Kalle Rovanpera
© RBCP, WRC Teams

Στην Power Stage ταχύτερο χρόνο και τους περισσότερους πόντους σημείωσε ο Thierry Neuville (Hyundai i20), ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση γενικής, και δεύτερο καλύτερο χρόνο έκανε ο Ott Tanak (Hyundai i20). Αν και οι δύο αυτοί οδηγοί ήταν εκτός συναγωνισμού στο γενικότερο πλαίσιο του αγώνα, οι πόντοι που πήραν τους βοηθάνε στη γενική κατάταξη στο πρωτάθλημα οδηγών.

WRC - Ράλλυ Πολωνίας: Κέρδισε τον αγώνα ο Kalle Rovanpera
© RBCP, WRC Teams

Τρίτο καλύτερο χρόνο στο Power Stage σημείωσε ο νικητής του Ράλλυ Πολωνίας, Kalle Rovanpera, ο οποίος «πήρε» τον αγώνα με 28,3 δευτερόλεπτα διαφορά και είπε στο τέλος: «Ήταν μια καταπληκτική εβδομάδα. Σίγουρα πρέπει να πω ότι δουλέψαμε αρκετά σκληρά και είμαστε πραγματικά κουρασμένοι τώρα. Νομίζω ότι το καλύτερο είναι ότι ήρθαμε εδώ, και δεν ήταν κακή ιδέα να έρθουμε. Βοηθήσαμε πολύ την ομάδα και πήραμε πολλούς βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, οπότε δεν χάσαμε το χρόνο μας.»

WRC - Ράλλυ Πολωνίας: Κέρδισε τον αγώνα ο Kalle Rovanpera
© RBCP, WRC Teams

Στη 2η θέση συνολικά τερμάτισε ο Elfyn Evans, και στην 3η παρέμεινε, ανεβαίνοντας ακόμα μια φορά σε βάθρο στο φετινό πρωτάθλημα, ο νεαρός Γάλλος Adrien Fourmaux. Στην 5η θέση τελείωσε τον αγώνα ο Martins Sesks (Ford Puma), στην 6η βρέθηκε εντέλει ο Andreas Mikkelsen, στην 7η ο Gregoire Munster (Ford Puma), και στην 8η ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris). Την 9η και 10η θέση είχαν οι οδηγοί της κατηγορίας WRC2, Sami Pajari (Toyota GR Yaris Rally2) και Oliver Solberg (Skoda Fabia RS Rally2) αντίστοιχα.

WRC - Ράλλυ Πολωνίας: Κέρδισε τον αγώνα ο Kalle Rovanpera
© RBCP, WRC Teams

WRC - Ράλλυ Πολωνίας: Οι νικητές

Στην κορυφαία κατηγορία του WRC οι νικητές ήταν: 1ος ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), 2ος ο Elfyn Evans (Toyota Yaris),  3ος ο Adrien Fourmaux (Ford Puma)

Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές ήταν: 1ος ο Sami Pajari (Toyota GR Yaris Rally2),

2ος ο Oliver Solberg (Skoda Fabia RS Rally2), 3ος ο Robert Virves (Skoda Fabia RS Rally2)

Βαθμολογίες

Στο πρωτάθλημα οδηγών: Thierry Neuville (136), Elfyn Evans (121), Ott Tanak (115), Sebastien Ogier (92), Adrien Fourmaux (91), Kalle Rovanpera (63), Takamoto Katsuta (58), Andreas Mikkelsen (29), Dani Sordo (27), Esapekka Lappi (23), Gregoire Munster (20), Martins Sesks (9)

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών: Hyundai Shell Mobis World Rally Team (311), Toyota Gazoo Racing WRT (301), M-Sport Ford World Rally Team (156)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.