Αυτοκινηση

Ξεκίνησε το ORLEN Ράλι Πολωνίας

Λόγω ατυχήματος κατά τη διάρκεια των δοκιμών ο Sebastien Ogier είναι εκτός και τη θέση του παίρνει ο Kalle Rovanpera για την Toyota Gazoo Racing

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ORLEN Ράλι Πολωνίας
© RBCP

ORLEN Ράλι Πολωνίας 2024: Πώς διαμορφώθηκε η κατάταξη των οδηγών την πρώτη μέρα του αγώνα

Το 80ό ORLEN Rally Poland ξεκίνησε χθες το βράδυ με την 1η Σούπερ Ειδική Διαδρομή και ο Ott Tänak (Hyundai i20) σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο κατά ένα δευτερόλεπτο έναντι στον ομόσταυλό του Thierry Neuville. Πολλοί ενθουσιασμένοι οπαδοί παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την έναρξη της πολυαναμενόμενης επιστροφής της Πολωνίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA, με χιλιάδες να μαζεύονται στην κεντρική πλατεία της πόλης Mikołajki για την εκκίνηση και τη Σούπερ Ειδική Διαδρομή.

ORLEN Ράλι Πολωνίας
© RBCP

Ο Tanak είπε μετά την 1η Ε.Δ. «Μου άρεσε αυτή η Ε.Δ. και απήλαυσα αυτούς τους δρόμους, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολοι», χαμογέλασε. «Όλα πρέπει να είναι τέλεια και πρέπει να έχεις πλήρη εμπιστοσύνη σε όλα γύρω σου. Θα μάθουμε αύριο πώς νιώθουμε». Δυστυχώς το «αύριο» στο οποίο αναφερόταν ο Ott Tanak δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, καθότι στην 1η κιόλας Ε.Δ. της Παρασκευής ένα ελάφι πετάχτηκε μπροστά στο Hyundai i20 του και δεν πρόλαβε να το αποφύγει. Η ζημιά που υπέστη ήταν αρκετή για να εγκαταλείψει.

ORLEN Ράλι Πολωνίας
© RBCP

Ο Mārtiņš Sesks (Ford Puma) έμεινε άφωνος όταν έμαθε ότι είχε κάνει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην 1η Ε.Δ. της Παρασκευής (και τη 2η του αγώνα). Ο Λετονός κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA σε αυτόν τον έβδομο αγώνα του πρωταθλήματος, οδηγώντας ένα μη υβριδικό Ford Puma Rally1 και αξιοποιώντας πλήρως τη γνώση που απέκτησε κερδίζοντας τον περσινό αγώνα εδώ στο ERC (European Rally Championship). Μετά από τρεις Ε.Δ. του πρωινού σκέλους της Παρασκευής, ο Sesks βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 2η θέση γενικής, 7,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον 1ο στην κατάταξη Andreas Mikkelsen.

«Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και το απολαμβάνουμε», είπε ο Mikkelsen. «Το αυτοκίνητο είναι πολύ ωραίο στην οδήγηση. Το έδαφος είναι λίγο ολισθηρό, οπότε έπρεπε να προσέχουμε λίγο, αλλά είναι απολαυστικό».

ORLEN Ράλι Πολωνίας
© RBCP

Στην 3η θέση γενικής βρίσκεται ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) 4,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sesks, με τις φιλοδοξίες του για πρωτάθλημα να ενισχύονται μετά τις πρωινές εξελίξεις και δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αντίπαλοι Tänak και Neuville. Ο ομόσταυλος του Evans, Kalle Rovanperä, στον οποίο ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να συμμετέχει στο Ράλι Πολωνίας την Τρίτη, τελείωσε το πρωινό σκέλος στην 4η θέση, 2,3 δευτερόλεπτα πιο πίσω από τον Evans, ενώ ο Adrien Fourmaux (Ford Puma) ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

ORLEN Ράλι Πολωνίας
© RBCP

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος, Thierry Neuville αντιμετώπισε τις πιο ολισθηρές συνθήκες καθότι τρέχει σήμερα πρώτος στο δρόμο με αποτέλεσμα να τελειώσει το πρωινό σκέλος στην 7η θέση, ενώ στην 6η βρίσκεται ο Gregoire Munster με το τρίτο Ford Puma της ομάδας M-Sport Ford. Τέλος, ο Takamoto Katsuta τελείωσε το πρωινό στην 8η θέση, 38 δευτερόλεπτα πίσω από τον Mikkelsen. Ο Sami Pajari ήταν ένατος στη γενική και κατέκτησε το προβάδισμα στο WRC2 με το Toyota GR Yaris προδιαγραφών Rally2.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.