Αυτοκινηση

Νέο Ford Kuga: Ένα σύγχρονο SUV που σε αποζημιώνει σε κάθε διαδρομή

Ξεφεύγει από τον όρο αυτοκίνητο και γίνεται επένδυση

Θωμάς K. Ευθυμίου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέο Ford Kuga: Με ακόμα περισσότερο εξοπλισμό, τεχνολογίες αιχμής και εξελιγμένο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα

  • Advertorial

Κι όμως! Η Ford έκανε το καλύτερο, κάλλιστο. Και το νέο Kuga FHEV είναι ένα σύγχρονο SUV που σε αποζημιώνει σε κάθε διαδρομή, σε κάθε χρήση. Με ηλεκτρική οδήγηση σε αστικό περιβάλλον σε ποσοστό 64%, με συνολική αυτονομία έως 900 χλμ. και μέση κατανάλωση καυσίμου 5,3 λίτρα/100 χλμ, ξεφεύγει από τον όρο αυτοκίνητο και γίνεται επένδυση. Επένδυση σε οδηγική ευχαρίστηση, σε ποιότητα υπηρεσιών και σε οικονομία.

Το Ford Κuga «εφευρέθηκε ξανά», με εντυπωσιακό σχεδιασμό, βελτιωμένα υβριδικά συστήματα και τεχνολογία πληροφόρησης και υποβοήθησης οδηγού τελευταίας γενιάς, καθιστώντας το έτσι ένα ολοκληρωμένο SUV που έρχεται να σας δώσει πληθώρα λύσεων και να μην σας στερήσει τίποτα.

Γνωριμία

Το Kuga Plug-In Hybrid και το Kuga Hybrid AWD προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη επιτάχυνση και ικανότητα ρυμούλκησης έως και 2.100 κιλά (η μεγαλύτερη ελκτική ικανότηταστην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων PHEV και FHEV AWD), με τις μειωμένες εκπομπές ρύπων ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Παράλληλα, το νέο Ford Kuga διαθέτει εξελιγμένη σχεδίαση εσωτερικά και εξωτερικά, με την νέα έκδοση Titanium, τη σπορ σειρά ST-Line και τη νέα σειρά Active που αντανακλά την επιθυμία για αποδράσεις να διαθέτουν μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Το νέο Ford Kuga διατίθεται επίσης ως Plug-In Hybrid όπως επίσης και με κινητήρα βενζίνης EcoBoost

Η τεχνολογία τελευταίας γενιάς περιλαμβάνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4 με συνδεσιμότητα 5G και πλοήγηση συνδεδεμένη στο cloud, ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto και το ενσωματωμένο Alexa ως βασικό εξοπλισμό για απρόσκοπτη πρόσβαση σε πληροφορίες και εφαρμογές.

Η προηγμένη τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού υποστηρίζει μια άνετη οδήγηση ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Το Adaptive Cruise Control νέας γενιάς μπορεί πλέον να ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για στροφές και διασταυρώσεις, καθώς και για άλλη κυκλοφορία, ενώ το σύστημα κάμερας 360 μοιρών προσφέρει εναέρια θέα για στάθμευση χωρίς άγχος, για κοτσάρισμα τρέιλερ ή είσοδο σε αυτόματο πλυντήριο αυτοκινήτων.

Έχουμε όμως και διαφοροποιημένο στυλ των διαθέσιμων εκδόσεων που εκφράζει με σαφήνεια τον διαφορετικό χαρακτήρα και τις διαφορετικές προσωπικότητες των υποψήφιων πελατών με την νέα έκδοση Titanium & Active που διαθέτουν πλούσιος βασικό εργοστασιακό εξοπλισμό.

This browser does not support the video element.

Σχεδιασμός

Νέα σχεδίαση με περισσότερο μυώδες εμπρός μέρος, νέες ζάντες αλουμινίου, νέο χρώμα Bursting Green (χρώμα λανσαρίσματος και χωρίς χρέωση) και νέα Coast-to-Coast LED Lightbar η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος εμπρός και καταλήγει αρμονικά στους νέους full LED προβολείς.

Το επανασχεδιασμένο εσωτερικό περιλαμβάνει έναν πιο εξορθολογισμένο σχεδιασμό και πέρα από την λειτουργικότητα του κόκπιτ, ενδιαφέρον έχει η εντυπωσιακή άνεση των επιβαινόντων εμπρός πίσω. Σημείο αναφοράς στους χώρους τασυρόμενα πίσω καθίσματα -κατά 15 εκατοστά- και ο χώρος αποσκευών έως 536 λίτρα. Σύρετε τα πίσω καθίσματα προς τα πίσω για επιπλέον χώρο για τα πόδια ή προς τα εμπρός για περισσότερο χώρο αποσκευών και αποκτάτε πραγματικά περισσότερο χώρο από όσο θα χρειαζόσασταν.

ΠροηγμένηΤεχνολογία

Ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη TFT 12,3’’με δυνατότητα να παρέχει θεματικές ενδείξεις ανάλογα με το επιλεγμένο drive mode και νέα οθόνη infotainment αφής 13,2 ιντσών με λειτουργικό σύστημα SYNC 4που παρέχει ακόμη καλύτερη συνδεσιμότητα μια και έχει πλέον διπλάσια υπολογιστική ισχύ, με ασύρματη ενσωμάτωση Apple CarPlay & Android Auto, ταχύτερο modem 5G και ασύρματες ενημερώσεις, όπως και την ιδιαίτερα εξυπηρετική δυνατότητα σύνδεσης δύο smartphone! Επίσης νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφαλείας με360οκάμεραμε πανοραμική προβολή του οχήματος.

Το Ford Kuga έγινε επιτυχία στους πελάτες από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008

Στο εσωτερικό, το νέο Kuga προσφέρει ακόμα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά άνεσης και υποστήριξης της οδήγησης, όπως το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του Kuga με τις νέες λειτουργίες εξηλεκτρισμένων οχημάτων για την εφαρμογή FordPass που μεταφράζονται σε διαρκή συνδεσιμότητα.

Έξυπνες λειτουργίες ρυμούλκησης (Trailer BLIS, Trailer Connection Checklist & Trailer Tow Navigation), επιτήρηση τυφλών σημείων (BLIS) με υποβοήθηση λωρίδας και κάλυψη ρυμουλκούμενου.

Εξηλεκτρισμένοι κινητήρες

Αναβαθμισμένος PHEV (Plug-In Hybrid) κινητήρας με 243 ίππους, 21 γρμ/χλμ εκπομπές CΟ2 και η κατανάλωση καυσίμου 0,9 λίτρα/100 χλμ (WLTP), επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 7,3’’ και μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Επίσης νέος 2.5 Duratec Full Hybrid κινητήραςβενζίνης με κίνηση στους εμπρός τροχούς (FWD) ή σε όλους τους τροχούς (AWD) αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου 5,3-5,8 λίτρα/100 χλμ (ίδια επίπεδα με Diesel κινητήρες), όπως και τις υψηλές επιδόσεις (180 ίππωνFWD & 183 ίππων AWD),αλλά και την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 8,3’’.

Η αυτονομία του Ford Kuga Hybrid φτάνει έως και τα 900 χλμ με ένα μόνο γέμισμα ρεζερβουάρ καυσίμου, ενώ επιτυγχάνειέως και 64% αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση σε αστικό περιβάλλον λόγω του μεγαλύτερου ηλεκτροκινητήρα, πράγμα που σημαίνει ότι ξεχνάτε την τροφοδοσία καυσίμου σε μεγάλο βαθμό κυρίως όταν χρησιμοποιείτε το Kuga σας για τις συνήθεις καθημερινές σας μετακινήσεις.

Το νέο Kuga είναι το καλύτερο που κατασκεύασε η Ford ποτέ, αλλάζοντας τους όρους του παιχνιδιού με νέα επίπεδα οδηγικής ευχαρίστησης και ασφάλειας, συνδεσιμότητας και άνεσης

Άξια αναφοράς είναι οι χαμηλές εκπομπές ρύπων CΟ2 που ορίζονται σε 122-133 γρμ/χλμ (WLTP) όπως και τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για την έκδοση Titanium FHEV FWD.

Παράλληλα με την λειτουργία Geofencing πράσινων ζωνών, το Kuga PHEV μπορεί να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς εκπομπών ρύπων ώστε να μεταβείτε αυτόματα σε οικολογική λειτουργία οδήγησης (ηλεκτρική οδήγηση) κάθε φοράπου εισέρχεστε σε τέτοιες ζώνες.

Ολοκληρώνοντας τα των συστημάτων κίνησης πρέπει να εξάρουμε -πλην του εξελιγμένου κιβωτίου ταχυτήτων (CVT)- το πέραν πάσης προσδοκίας σύστημα ανάκτησης ενέργειας των υβριδικών συστημάτων του Kuga, που είναι από τα πλέον αποδοτικά σε όλο το φάσμα της αυτοκίνησης.

Το νέο Ford Kuga διατίθεται και με τον κινητήρα 1.5 EcoBoost των 150 ίππων με 6-τάχυστο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

This browser does not support the video element.

Τιμή

Οι τιμές για το υβριδικό Ford Kuga αρχίζουν από τις 33.799 ευρώ για την έκδοση 21.5 EcoBoost των 150 ίππων, ενώ μπορείτε να αποκτήσετε το Kuga της επιλογής σας μεμηνιαίο μίσθωμα 324,00 ευρώμέσω του προγράμματος Ford Lease.

Παράλληλα το νέο Ford Kuga προσφέρεται με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα ευνοϊκά και ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ford Finance που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επιτόκιο από μόλις 2,99%.