Αυτοκινηση

Citroën C4: Αξίζει να το προσέξεις για αμέτρητους λόγους

Προσφέρεται ως 100% ηλεκτρικό, βενζινοκίνητο και με κινητήρα πετρελαίου

Λυδία Αλικάκου
ΤΕΥΧΟΣ 916
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Citroën C4: Το design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Στην προσπάθειά της να «γράψει» ξανά τους κανόνες για τα crossovers και τα SUV και θέλοντας να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, αφήνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα της στη νέα εποχή, η Citroën δημιούργησε το C4 C-Cross. Πόσο δυσκολεύτηκε; Όχι ιδιαίτερα, έως καθόλου… Κι αυτό διότι τα αυτοκίνητα της Citroën στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν μια ιστορία επιτυχίας 92 ολόκληρων ετών, από το πρώτο C4 του 1928.

To νέο C4 C-Cross είναι το μοντέλο της νέας γενιάς της Citroën, εμπνευσμένο από τις ανάγκες των ίδιων των πελατών και τον τρόπο οδήγησής τους και, προκειμένου να τις ικανοποιήσει, προσφέρεται ως 100% ηλεκτρικό, βενζινοκίνητο και με κινητήρα πετρελαίου.

Ενσωματώνει χαρακτηριστικά από SUV, σε έναν δυναμικό coupe σχεδιασμό που προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, για να διαμορφώσει ο καθένας το αυτοκίνητο βάσει του προσωπικού του στιλ και αισθητικής.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τουλάχιστον 16 αποθηκευτικοί χώροι με συνολικό όγκο 39 λίτρων που εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή πρακτικότητα για τις καθημερινές ανάγκες.

Ανάλογα γενναιόδωρος είναι και ο χώρος για τις αποσκευές, με χωρητικότητα 380 λίτρων και εύκολη πρόσβαση χάρη στο χαμηλό, επίπεδο κατώφλι. Για πρόσθετη ευκολία, ένα δάπεδο δύο θέσεων επιτρέπει στον χώρο αποσκευών να χωρίζεται σε διαμερίσματα και παρέχει ένα ενιαίο επίπεδο πάτωμα για φόρτωση όταν αναδιπλωθεί και το πίσω κάθισμα.

Η αξία του Citroen Advanced Comfort

Ένα πραγματικό σήμα κατατεθέν της Citroen που υποστηρίζει τον σχεδιασμό και την εξέλιξη των οχημάτων της μάρκας, το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort, είναι μια νέα πιο μοντέρνα και πιο ορθολογική προσέγγιση στην άνεση. Αυτό εντοπίζεται στην άνεση οδήγησης, την άνεση διαβίωσης, την άνεση του μυαλού και την άνεση χρήσης.

Η άνεση οδήγησης, για την προστασία των επιβατών από εξωτερικές ενοχλήσεις. Η άνεση διαβίωσης, ώστε να διευκολύνεται η παραμονή των επιβατών στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Η άνεση του μυαλού, παρέχοντας ηρεμία στον οδηγό, με μείωση της πνευματικής κόπωσης, και η άνεση χρήσης, για βελτίωση της χρήσης του αυτοκινήτου και του εξοπλισμού του με έξυπνη τεχνολογία.

Το C4 C-Cross διατίθεται με τέσσερις επιλογές βενζινοκινητήρα, επίσης με δύο επιλογές κινητήρα diesel αλλά και 100% Electric. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο από τη βασική του κιόλας έκδοση με την ανάρτηση που χρησιμοποιεί τα Progressive Hydraulic Cushions, τα οποία παρέχουν εξαιρετική άνεση και αίσθηση οδήγησης πάνω σε «μαγικό χαλί»!

Η τιμή των Citroën C4 αρχίζει από τις 23.900 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση 1.2 PureTech 100 S&S You.