Αυτοκινηση

Magarigawa Club: Χλιδή στο γκάζι!

Η πιο μοναδική και υπερπολυτελής πίστα αγωνιστικής οδήγησης στον κόσμο βρίσκεται 100 χιλιόμετρα έξω από το Τόκιο

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
ΤΕΥΧΟΣ 916
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Magarigawa Club: Χλιδή στο γκάζι!

Magarigawa Club: Η πιο υπερπολυτελής αγωνιστική πίστα στον κόσμο για να οδηγήσεις το supercar σου 

Εκατό χιλιόμετρα νότια του Τόκιο, ψηλά στην ορεινή περιοχή της επαρχίας Chiba, βρίσκεται το Magarigawa Club. Τι είναι; Ένα μοναδικό, απαράμιλλης ποιότητας και χαρακτηριστικών ιδιωτικό κλαμπ οδήγησης, το οποίο άνοιξε το 2023, και σχεδιάστηκε από τη γνωστή ομάδα σχεδιασμού πίστας Formula 1 «Tilke Engineers and Architects», των οποίων κάποια αξιοσημείωτα δημιουργήματα περιλαμβάνουν το Yas Marina Circuit στη Σιγκαπούρη και το Bahrain International Circuit.

Η ίδια η πίστα είναι ένα θαύμα μηχανικής και σχεδίασης, με 22 απαιτητικές στροφές που παρέχουν μια συναρπαστική αλλά προσβάσιμη εμπειρία οδήγησης τόσο για έμπειρους αγωνιστές όσο και για νεοφερμένους στη σκηνή των supercars. Με μήκος 3,5 χιλιομέτρων, είναι συμβιωτικά ενσωματωμένη στην υπάρχουσα τοπογραφία, η οποία είναι γεμάτη λόφους και κοιλάδες προσφέροντας μια μοναδική οδηγική εμπειρία σε ένα συναρπαστικό περιβάλλον. Η πίστα διαθέτει τεχνικά απαιτητικά τμήματα μεσαίας ταχύτητας, καθώς και δύο ευθείες υψηλής ταχύτητας με μέγιστο μήκος 800 μέτρων. Μια μέγιστη άνοδος 20% και μια μέγιστη κατηφόρα 16% συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά της πίστας, με συνολικά 22 στροφές, καθιστώντας την πραγματικά εξαιρετική. Τα υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας παρέχουν βέλτιστη προστασία εντός και εκτός πίστας επιτρέποντας στα μέλη να επικεντρωθούν στην όμορφη αγωνιστική εμπειρία.

Magarigawa Club: Χλιδή στο γκάζι!

Ωστόσο, οφείλει να γίνει σαφές ότι η Magarigawa δεν είναι racingtrack, αλλά περισσότερο ένας χώρος δοκιμών τόσο για τους οδηγούς όσο και για τα αυτοκίνητά τους και περιγράφεται ως οδική διαδρομή (road course). Το τεχνικό ανηφορικό τμήμα προς τις εγκαταστάσεις της λέσχης είναι στενό και περίπλοκο, με λίγες ευκαιρίες για προσπέρασμα. Θα μπορούσε κάποιος να αγωνιστεί εκεί, αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες. Αυτό που πραγματικά προσφέρει είναι η ευκαιρία για μάθηση, τόσο του εαυτού σου ως οδηγού όσο και του αυτοκινήτου σου. Οι ευθείες προσφέρουν την ευκαιρία να «τερματίσεις» ακόμα και τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα και οι ζώνες απότομου φρεναρίσματος (heavy braking zones) μια ευκαιρία να φέρεις τα φρένα στο όριο. Δηλαδή είναι ένα θεματικό πάρκο για ενήλικες, αφιερωμένο στην ιπποδύναμη και την απόλαυσή της. Και η όλη τοποθεσία αντανακλά τον ήχο με τον καλύτερο τρόπο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του club, έναν Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο και λάτρη της οδήγησης, ο οποίος πάντα έψαχνε ένα μέρος για να οδηγήσει τα supercars του, αλλά ταυτόχρονα και ένα όπου θα μπορούσε να φέρει την οικογένειά του. Έτσι, το Magarigawa Club χτίστηκε με τέσσερις ευρύχωρες βίλες που βλέπουν στην πίστα και ένα κεντρικό clubhouse το οποίο είναι χτισμένο σε επίπεδα και συμπεριλαμβάνει ανδρικά και γυναικεία onsens (παραδοσιακές ιαπωνικές εγκαταστάσεις λουτρών με θερμές πηγές), μια πισίνα υπερχείλισης με θέα, ένα γυμναστήριο, στούντιο γιόγκα, μονοπάτια πεζοπορίας, βρεφικό σταθμό γεμάτο βιβλία, παιχνίδια και αυτοκινητάκια Baby Bugatti για παιδιά, κήπους Zen, εστιατόρια, cigar bars, μια ηχομονωμένη αίθουσα καραόκε, ακόμη και ένα πάρκο σκύλων.

Magarigawa Club: Χλιδή στο γκάζι!

Η ίδρυση του Magarigawa Club οδηγήθηκε από την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου ένας δισεκατομμυριούχος θα μπορούσε να μοιραστεί με την οικογένειά του το πάθος του για αγώνες, σε ένα περιβάλλον μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα παράπονα των γειτόνων.

Το Magarigawa Club προσφέρει επίσης μαθήματα οδήγησης από τον νικητή του Le Mans το 1995, Masanori Sekiya, και τα μέλη ενθαρρύνονται να φέρουν τα πολύτιμα αυτοκίνητά τους και να τα αφήσουν στη φροντίδα των επαγγελματιών μηχανικών του club, που θα αποθηκεύουν τα supercars σε ένα ελεγχόμενο γκαράζ και θα κάνουν τους ελέγχους συντήρησης πριν και μετά τις βόλτες τους στην πίστα. 

Το κόστος; Η λέσχη –που έχει ήδη 50 μέλη– αναφέρει ότι οι συνδρομές είναι διαθέσιμες στο κοινό με ετήσιες χρεώσεις που ξεκινούν από 230.000 δολάρια… Πού υπογράφουμε παρακαλώ;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.