Αυτοκινηση

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανασκόπηση

Ο Ogier κερδίζει μετά την εγκατάλειψη του Kalle Rovanpera

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανασκόπηση
© RBCB

WRC: Όλα όσα έγιναν στο Ράλλυ Προτογαλίας στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier (Toyota Yaris) έχει πλέον περισσότερες νίκες στο WRC στο Ράλλυ Πορτογαλίας από οποιονδήποτε άλλο οδηγό, έχοντας ξεπεράσει τις πέντε νίκες του Φινλανδού θρύλου Markku Alén. Εν τω μεταξύ, η Toyota Gazoo Racing WRT έχει κερδίσει τους τελευταίους πέντε αγώνες της διοργάνωσης αυτής με τέσσερις διαφορετικούς οδηγούς, φέρνοντας την Toyota στο ίδιο επίπεδο με τη Lancia και τη Citroën με οκτώ νίκες η καθεμία σε όλη την ιστορία του ράλλυ.

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανασκόπηση
© RBCB

Ο Elfyn Evans και ο συνοδηγός του Scott Martin τερμάτισαν δυστυχώς στην 6η θέση γενικής σε αυτόν τον αγώνα, εξασφαλίζοντας όμως μερικούς σημαντικούς βαθμούς μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα την Παρασκευή. Αντιμετώπισαν μια ακόμα πρόκληση την Κυριακή στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) του αγώνα, αλλά έκαναν επισκευές στην απλή διαδρομή για να τερματίσουν. Παραμένουν δεύτεροι στο πρωτάθλημα οδηγών, 24 βαθμούς πίσω από τον Thierry Neuville (Hyundai i20).

Ο Kalle Rovanperä ήταν πρώτος μετά το πέρας της Παρασκευής, αλλά βγήκε εκτός δρόμου και εγκατέλειψε στη 2η Ε.Δ. του Σαββάτου. Αυτός και ο Jonne Halttunen ξεκίνησαν ξανά την Κυριακή και έκαναν τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στο τελικό Power Stage, συγκεντρώνοντας έτσι μερικούς επιπλέον βαθμούς για την ομάδα. Ο Takamoto Katsuta ήταν επίσης μεταξύ εκείνων που είχαν για λίγες Ε.Δ. τα ηνία του αγώνα, αλλά μια σπασμένη ανάρτηση τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το Σάββατο. Αυτός και ο συνοδηγός του Aaron Johnston ξεκίνησαν ξανά την Κυριακή και έκαναν τον 5ο ταχύτερο χρόνο στο Super Sunday και Power Stage.

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανασκόπηση
© RBCB

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μεταξύ των 2 πρώτων ομάδων παραμένει κοντά μετά από πέντε αγώνες, με την TGR-WRT τώρα στη 2η θέση, τέσσερις βαθμούς από το προβάδισμα. Την πρώτη θέση κατέχει η Hyundai Motorsport.

Η Toyota γιορτάζει μια διπλή νίκη στην Πορτογαλία μετά την πρώτη νίκη της στην κατηγορία WRC2 για το νέο Toyota GR Yaris Rally2. Ο Jan Solans και ο συνοδηγός του Rodrigo Sanjuan (Teo Martín Motorsport) κατέκτησαν την πρώτη θέση με διαφορά 3,2 δευτερolέπτων από τον 2ο στην κατάταξη Josh McErlean (Skoda Fabia RS Rally 2).

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανασκόπηση
© RBCB

Το Ράλλυ Πορτογαλίας υπήρξε ευνοϊκό για την Hyundai Motorsport καθότι η ομάδα μπόρεσε να κάνει το 2-3 με τον Ott Tänak και τον Martin Järveoja να τερματίζουν στη 2η θέση και να κατακτούν το πρώτο τους βάθρο στο φετινό πρωτάθλημα, και τον Thierry Neuville να παίρνει την 3η θέση γενικής και να εξασφαλίζει πολύτιμους πόντους τόσο για την ομάδα όσο και για το πρωτάθλημα οδηγών στο οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται 1ος με μια μεγάλη διαφορά 24 πόντων.

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανασκόπηση
© RBCB

Από την άλλη, το τρίτο Hyundai i20 του Dani Sordo και του συνοδηγού του Cándido Carrera πέρασε σχετικά «απαρατήρητο» καθότι το πλήρωμα είχε μια σταθερή μεν, συντηρητική δε προσέγγιση, «παραχωρώντας» την 4η θέση που κατείχαν μέχρι το πέρας του Σαββάτου στον Adrien Fourmaux (Ford Puma) και τερματίζοντας στην 5η θέση γενικής.

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανασκόπηση
© RBCB

Τέλος, τα πράγματα στην M-Sport Ford δεν υπήρξαν τόσο καλά στο φετινό Ράλλυ Πορτογαλίας. Το φετινό αστέρι τους, Adrien Fourmaux, ο οποίος έχει προς τιμήν του καταφέρει, με εξαιρετικές και σταθερές επιδόσεις, να ανέβει στο βάθρο σε όλους τους αγώνες φέτος εκτός από αυτόν, τερμάτισε στην 4η θέση και έτσι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει αρκετούς βαθμούς συνολικά, πέφτοντας μια θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο Fourmaux βρίσκεται τώρα στην 4η θέση γενικής στο πρωτάθλημα, 8 βαθμούς πίσω από τον 3ο στην κατάταξη Ott Tanak.   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.