Αυτοκινηση

Ο Sébastien Ogier κερδίζει το Ράλι Πορτογαλίας

Και γίνεται ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες σε αυτόν τον αγώνα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Sébastien Ogier κερδίζει το Ράλι Πορτογαλίας
© RBCP

Ράλι Πορτογαλίας 2024: Νικητής ο Sébastien Ogier – Τι έγινε στον αγώνα – Οι βαθμολογίες στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών

Ο Sébastien Ogier (Toyota Yaris) έγινε σήμερα, Κυριακή, ο πρώτος οδηγός που έχει πετύχει έξι νίκες στο Vodafone Rally de Portugal, τερματίζοντας πρώτος, 7,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον αντίπαλό του στη Hyundai Motorsport, Ott Tänak (Hyundai i20). Στην 3η θέση γενικής τερμάτισε ο Thierry Neuville (Hyundai i20) με πάνω από ένα λεπτό διαφορά.

Ράλι Πορτογαλίας
© RBCP

Ο Γάλλος Ogier είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην 56χρονη ιστορία της διοργάνωσης, η οποία ήταν ένας από τους πρώτους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA το 1973. Ο Ogier μοιραζόταν μέχρι σήμερα το ρεκόρ αυτό με τον Φινλανδό θρύλο του WRC Markku Alén.

«Δεν είχα κανένα πρόβλημα να μοιράζομαι αυτό το ρεκόρ με τον Markku Alén», χαμογέλασε ο Ogier, «είναι άλλωστε ένας θρύλος, αλλά άκουγα πολλά χρόνια “πότε θα σπάσεις αυτό το ρεκόρ;». Δεν ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο για όλη την ομάδα, αλλά ήταν ένα καλό ράλι για εμάς και είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να φέρουμε κάποιους βαθμούς».

Ράλι Πορτογαλίας
© RBCP

Η δεύτερη θέση σηματοδότησε το καλύτερο αποτέλεσμα του Tänak από τότε που επέστρεψε στην Hyundai στην αρχή της χρονιάς. Οι επιπλέον επτά βαθμοί που κέρδισε για την κορυφή της κατάταξης της Super Sunday τον βοήθησαν να προχωρήσει μπροστά από τον Adrien Fourmaux στην τρίτη 3η θέση κατάταξης του πρωταθλήματος οδηγών.

Ο νεαρός Γάλλος, Adrien Fourmaux (Ford Puma) της M-Sport Ford ανέβηκε από την πέμπτη στην τέταρτη θέση, «προσπερνώντας» τον υπερβολικά προσεκτικό Dani Sordo (Hyundai i20) στην πρώτη Ειδική Διαδρομή της Κυριακής και κατάφερε να τον αφήσει πάνω από ένα λεπτό πίσω μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Fourmaux έχει ολοκληρώσει και τους πέντε αγώνες μέχρι στιγμής φέτος, τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα σε 4 από αυτούς.

Ράλι Πορτογαλίας
© RBCP

Στην 6η θέση τερμάτισε ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με αποκορύφωμα μια διαρροή ψυκτικού υγρού στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή της Κυριακής η οποία τον ανάγκασε να βγει από την Ε.Δ.σε λειτουργία EV. 

Ο οδηγός του Citroën C3 Rally2, Nikolay Gryazin, κατέλαβε την έβδομη θέση γενικής μπροστά από τον Jan Solans στην όγδοη θέση. Ο Solans ξεπέρασε τον Josh McErlean με μόλις 3,2 δευτερόλεπτα ενώ ο Lauri Joona συμπλήρωσε το top 10.

Ράλι Πορτογαλίας
© RBCP

O επόμενος αγώνας μεταφέρεται στα θρυλικά μεσογειακά χώματα της Σαρδηνίας αργότερα αυτόν τον μήνα. Το Rally Italia Sardegna με έδρα το Αλγκέρο ξεκινά στις 30 Μαΐου.

Ράλι Πορτογαλίας 2024: Οι νικητές και οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών

Νικητές

  • Στην κορυφαία κατηγορία του WRC οι νικητές ήταν: 1ος ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris), 2ος ο Ott Tanak (Hyundai i20), 3ος ο Thierry Neuville (Hyundai i20)
  • Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές ήταν: 1ος ο Jan Solans (Toyota GR Yaris Rally2), 2ος ο Josh McErlean (Skoda Fabia RS Rally2), 3ος ο Lauri Joona (Skoda Fabia RS Rally2)
  • Στο πρωτάθλημα οδηγών: Thierry Neuville (110), Elfyn Evans (86), Ott Tanak (79), Adrien Fourmaux (71), Sebastien Ogier (70), Takamoto Katsuta (49), Kalle Rovanpera (36), Esapekka Lappi (23), Gregoire Munster (8), Jourdan Serderides (2)
  • Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών: Toyota Gazoo Racing WRT (219), Hyundai Shell Mobis World Rally Team (215), M-Sport Ford World Rally Team (116)
Ράλι Πορτογαλίας
© RBCP

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.