Αυτοκινηση

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο Ogier ηγείται με 11,9 δευτερόλεπτα

Ο Rovanpera εκτός αγώνα μετά από ατύχημα

Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

WRC - Ράλλυ Πορτογαλίας 2024: Ο Sébastien Ogier προηγείται στη 2η μέρα του αγώνα με 11,9 δευτερόλεπτα 

Ο Sébastien Ogier (Toyota Yaris) τελείωσε την ημέρα στην 1η θέση με 11,9 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη Ott Tanak (Hyundai i20) και σχεδόν ένα λεπτό διαφορά  από τον 3ο Thierry Neuville (Hyundai i2). Εάν ο Ogier κερδίσει αύριο, Κυριακή, θα είναι η 6η του νίκη στο Ράλλυ Πορτογαλίας.

© RBCP

Το πρωινό του Σαββάτου έγινε δραματικό στην 2η κιόλας Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας όταν ο χθεσινός ηγέτης Kalle Rovanperä  (Toyota Yaris) εκτίμησε εσφαλμένα μια δεξιά στροφή στην Ε.Δ. Montim, χτύπησε ένα δέντρο και αποσύρθηκε από τον αγώνα. Στην αμέσως επόμενη Ε.Δ. 37,24 χιλιομέτρων, Amarante, o Takamoto Katsuta υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή ανάρτηση και σταμάτησε.

Ως εκ τούτου, η ομάδα της Toyota αποδεκατίστηκε και ο Ogier είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ευκαιρία της ομάδας για μια θέση στο βάθρο καθότι το 4ο Yaris του Elfyn Evans τερμάτισε την ημέρα στην 6η θέση, 3,5 λεπτά πίσω από τον Ogier.

© RBCP

Ο Ott Tänak από την άλλη κυριάρχησε στην Ε.Δ. Amarante, και ξεπέρασε τον Ogier κατά 3,6 δευτερόλεπτα, αλλά η ζημιά στο πίσω ελαστικό του στην Ε.Δ. Paredes επέτρεψε στον Γάλλο Ogier να ανακτήσει τον έλεγχο και να αναπτύξει προβάδισμα 13,6 δευτερολέπτων πριν από το μεσημεριανό σέρβις.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Dani Sordo (Hyundai i20) και στην 5η ο Adrien Fourmaux (Ford Puma) με μόνο 7,3 δευτερόλεπτα διαφορά, κάτι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα την Κυριακή. Τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας διεκδίκησαν πληρώματα της κατηγορίας WRC2 στην οποία ηγείται ο Jan Solans (Toyota GR Yaris Rally2).