Αυτοκινηση

Το νέο Mazda CX-5 ανεβάζει την οδηγική εμπειρία σε νέο επίπεδο

Η ανανεωμένη έκδοση του κομψού, ευρύχωρου και δυναμικού SUV της Mazda

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νέο Mazda CX-5 ανεβάζει την οδηγική εμπειρία σε νέο επίπεδο

Mazda CX-5: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Τι είναι
Η ανανεωμένη έκδοση του κομψού, ευρύχωρου και δυναμικού SUV της Mazda.

Fast info
Το Mazda CX-5 διατίθεται για πρώτη φορά με τον βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 λίτρων 194 ίππων, ενώ τροφοδοτείται και από τον κινητήρα 2.0 λίτρων 165 ίππων Skyactiv-G. Αμφότεροι σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία Mazda M Hybrid εξοικονομούν καύσιμα.

Design

Η ομορφιά της απλότητας χωρίς περιττά στοιχεία. Εμπνευσμένο από την ιαπωνική αισθητική, το MX-5 αναδεικνύει τη μορφή και τα περιγράμματα αυτού του εντυπωσιακού SUV.

Στο εσωτερικό, το Kuro CX-5 διαθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και μαύρη επένδυση καθισμάτων από μισή δερματίνη και σουέτ πάνω και πάνω από το SE-L στο οποίο βασίζεται, ενώ συμπληρώνει το μοναδικό εξωτερικό, η καμπίνα διαθέτει μαύρο ταμπλό και ένθετα θυρών, συν κόκκινες ραφές στα καθίσματα, τιμόνι, επιγονατίδες, κιβώτιο ταχυτήτων, υποβραχιόνιο και πλαίσιο πόρτας.

Mazda CX-5
Mazda CX-5

Tech

Η πρόσφατα εισαχθείσα επιλογή Mazda Intelligent Drive Select και η λειτουργία Off-road Mode κάνουν κάθε πρόκληση να μοιάζει με διασκεδαστική περιπέτεια, ενώ ο εξελιγμένος χειρισμός και η σταθερότητα ενισχύουν την αγάπη σας για την οδήγηση σε κάθε περίσταση.

Άλλα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Mazda CX-5 ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας σε όλη την γκάμα και η εισαγωγή Συνδεδεμένων Υπηρεσιών.

Όλα τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν μια νέα μεγαλύτερη, ταχύτερη και πιο καθαρή κεντρική οθόνη 10,25 ιντσών, πιο έξυπνη λειτουργία Mazda Connect Commander και μια διευρυμένη γκάμα Συνδεδεμένων Υπηρεσιών που λειτουργούν από την τελευταία εφαρμογή MyMazda.

Mazda CX-5

Οι λειτουργίες ευκολίας και γαλήνης συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν τηλεχειριστήριο θυρών, ανιχνευτή οχημάτων, απομακρυσμένο προ-προγραμματισμό πολλαπλών προορισμών πλοήγησης, αίτημα κράτησης υπηρεσίας και ειδοποίηση ασφαλείας.

Το Mazda CX-5 του 2023 προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ενεργητικής ασφάλειας, από το προηγμένο σύστημα SCBS έως το ακριβές σε ακρίβεια χιλιοστού Mazda Radar Cruise Control (MRCC).

Η προβολή 360° χρησιμοποιεί κάμερες που είναι τοποθετημένες στο σώμα για να σας παρέχει μια τέλεια εικόνα του περιβάλλοντός σας. Αυτό όχι μόνο κάνει το παρκάρισμα πραγματικά εύκολο, αλλά σας βοηθά επίσης να περιηγηθείτε γύρω από σταθερά εμπόδια και σας δίνει καλή εικόνα των κοντινών πεζών.

Mazda CX-5

Στον δρόμο

Η σειρά CX-5 προσφέρει μια ευρεία επιλογή κινητήρων βενζίνης και diesel διαθέσιμους τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και με μια σειρά που περιλαμβάνει μοντέλα τόσο το σύστημα τετρακίνησης i-Activ AWD της Mazda όσο και με την κίνηση στους εμπρός τροχούς. επιλογής συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Συνδυασμένος αποκλειστικά με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ο κινητήρας 2.0 Skyactiv-G των 165 ίππων είναι βασικός πυλώνας της γκάμας και διατίθεται σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού με δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων σε κάθε έκδοση. Μάλιστα με τις χειροκίνητες εκδόσεις που διαθέτουν απενεργοποίηση κυλίνδρου, αυτός ο δημοφιλής κινητήρας είναι πιο αποδοτικός από ποτέ.

Ο κινητήρας 2.5 λίτρων Skyactiv-G των 194 ίππων -που «φορούσε» το αυτοκίνητο της δοκιμής μας- εντάσσεται στη γκάμα CX-5 αποκλειστικά με επένδυση GT Sport σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση. Χάρη στην απενεργοποίηση κυλίνδρων, αυτός ο τετρακύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 194 ίππων αλλάζει άμεσα μεταξύ τεσσάρων και δύο κυλίνδρων λειτουργίας για να βελτιώσει την πραγματική οικονομία καυσίμου χωρίς κόστος για την απόδοση.

Mazda CX-5

Τέλος, ο δημοφιλής κινητήρας diesel Skyactiv-D 150 ίππων προσφέρεται με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ενώ ο ισχυρότερος κινητήρας 184 ίππων μπορεί να συνδυαστεί με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς ή με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η τεχνολογία Mazda M Hybrid χρησιμοποιεί μια μικρή γεννήτρια για τη δέσμευση της ενέργειας που κανονικά χάνεται κατά το φρενάρισμα. Η συλλεγόμενη ενέργεια χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την υποβοήθηση του κινητήρα, εξοικονομώντας καύσιμα με την τροφοδοσία των ηλεκτρικών συστημάτων του αυτοκινήτου και βελτιστοποιώντας την οδήγησή σας.

Τιμές

Η τιμή της γκάμας Mazda CX-5 αρχίζει από τα 29.378 ευρώ για την έκδοση 2.0 e-Skyactiv G 165hp 6MT Petrol

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας Mazda CX-5 2.5L e-Skyactiv G 194hp 6AT AWD Petrol αρχίζει από 43.477 ευρώ.

Mazda CX-5

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.