Η Porsche γιόρτασε 75 χρόνια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο
To «Festival of Dreams» ήταν το πρώτο φεστιβάλ Porsche που πραγματοποιήθηκε επί ελληνικού εδάφους


Porsche: To «Festival of Dreams» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφορμή τα 75 χρόνια της εταιρείας
Η εκδήλωση
Μέσα σε κλίμα χαράς και δυναμισμού, αλλά και με την αδρεναλίνη που αρμόζει στο θρύλο της Porsche πραγματοποιήθηκε από τη Μοτοδυναμική το «Festival of Dreams», μέσω του οποίου η Porsche γιόρτασε 75 χρόνια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (1948 - 2023).

Ήταν το πρώτο φεστιβάλ Porsche που πραγματοποιήθηκε επί ελληνικού εδάφους, δίνοντας την ευκαιρία για πρώτη φορά στους λάτρεις της μάρκας να ανακαλύψουν τη μοναδική γοητεία των σπορ αυτοκινήτων μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο όπου το χθες συναντά το σήμερα και η τεχνολογική καινοτομία και σχεδιαστική υπεροχή συναντά την ομορφιά και την λεπτομέρεια.

Το διήμερο φεστιβάλ ανέβασε ψηλά το θερμόμετρο των συγκινήσεων και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ενός πολυπληθούς κοινού που κατέκλυσε τη δροσερή και φιλόξενη Α’ Πλαζ Βούλας, που μετατράπηκε σε σημείο συνάντησης των ανθρώπων που αγαπούν την αυτοκίνηση και ταυτίζονται με τις αξίες της Porsche.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο χρόνο βλέποντας από κοντά κλασικά αυτοκίνητα και εμβληματικά μοντέλα, ξεκινώντας από την θρυλική 356, το πρώτο roadster της Porsche που δημιουργήθηκε το 1948, και να μάθουν την ιστορία των 75 χρόνων μέσα από το μουσείο της Porsche που εμπεριείχε σπουδαία highlights, σημαντικές ημερομηνίες και ανθρώπους-σταθμούς.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το λόγο πήρε ο κος Πάρης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μοτοδυναμική, εταιρίας που αντιπροσωπεύει την Porsche στην Ελλάδα από το 2011. Ο κος Κυριακόπουλος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους το συναισθηματικό δέσιμο που έχει με την Porsche, ένα πάθος που τον ένωνε με τον πατέρα του. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η πρώτη του ανάμνηση από το brand προέρχεται από την ηλικία των 5 χρονών, οπότε και ταξίδεψε με τον πατέρα του με μία Porsche 911, ενώ έχει ζήσει πολλές εμπειρίες εντός και εκτός πίστας.

Δραστηριότητες
Από τα highlights του φεστιβάλ ήταν το painting σε μια Carrera που έκανε live ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Insane51, γνωστός για τη μοναδική φωτορεαλιστική τεχνική που αναμιγνύει την τρίτη διάσταση με το street art, αλλά και το ξεχωριστό Photobooth με τη ηλεκτροκίνητη Taycan στο φόντο ντυμένη στα χρώματα των 75 χρόνων όπου όλοι απαθανάτιζαν.

Ακόμη, στο φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν το ένα μικρό υπαίθριο μουσείο με εκθέματα για τα 60 χρόνια της οικογένειας ρολογιών Tag Heuer Carrera, αλλά και να μάθουν πως μπορούν να αποκτήσουν μια Porsche μέσα από τα εξατομικευμένα προγράμματα μετακίνησης που προσέφερε η Sixt, η εταιρία με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στο premium mobility, με τιμές ειδικά διαμορφωμένες για τους επισκέπτες του φεστιβάλ.
Αλλά και οι μικροί φίλοι της Porsche διασκέδασαν πολύ στα kids areas οδηγώντας αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Η Yamaha διασκέδασε «εκπαιδευτικά» τους μικρούς μας φίλους με την παρουσία της Yamaha Junior Academy. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι μικροί αναβάτες εισήχθησαν στον κόσμο των δύο τροχών και της ασφαλούς οδήγησης, από καταξιωμένους και έμπειρους εκπαιδευτές. Η οδήγηση δεν έλειψε και από τα μεγαλύτερα παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν Porsche από αυθεντικούς προσομοιωτές σε περιβάλλον αληθινής πίστας επιλέγοντας βαθμό δυσκολίας!

Επίσης, δεν έλειψε η μουσική και το street food, αλλά και η live εκκίνηση του Le Mans του πιο γνωστού αγώνα αντοχής μηχανοκίνητου αθλητισμού που γιόρτασε τα 100 χρόνια. Φυσικά η παρουσία της Polygreen με το JUSTGOZERO πρόγραμμα για την κυκλική διαχείριση των αποβλήτων, έδωσε το στίγμα και επιβεβαίωσε την προσήλωση της μάρκας και στρατηγική προτεραιότητα του ομίλου Μοτοδυναμική, στο να συμβάλουν ουσιαστικά στην διαμόρφωση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το Porsche Festival of Dreams ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τη φετινή χρονιά στην Ελλάδα, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη μέρα που παρουσιάστηκε το παρθενικό αυτοκίνητο Porsche, η No. 1 Roadster, το 1948, το πρώτο σπορ αυτοκίνητο των μοντέρνων καιρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κινεζικός κολοσσός αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Το όνομά του σημαίνει «οικείο» και «καινοτόμο», τονίζοντας έτσι τις απρόσκοπτες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και τη συνδεσιμότητα
Ένα εντελώς νέο μοντέλο στην κατηγορία των compact SUV.
Ένα μοντέλο με προηγμένη τεχνολογία και premium χαρακτηριστικά
Μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας - Υπόσχεται μια νέα εποχή στις μεταφορές
Το 2024 αποτέλεσε μια κομβική χρονιά για τη Citroen
Ο Τακαμότο Κατσούτα χάνει την ευκαιρία να αρπάξει τη νίκη
Με τα εξελιγμένα συστήματά του το Avenger είναι σύμμαχος του οδηγού
O Adrien Fourmaux εκτός συναγωνισμού
Έλφιν Έβανς , Τακαμότο Κατσούτα και Οτ Τάνακ στην πρώτη τριάδα
Κατέρρευσαν τα σχέδια για τη δημιουργία της υπ' αριθμόν 3 αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο
Βασικό του πλεονέκτημα οι μικρές του διαστάσεις και ο πλούσιος εξοπλισμός που συμβάλλει στις άνετες μετακινήσεις
Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την κρίση στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και το πώς φθάσαμε ως εδώ. Γιατί πίσω από όλα, υπάρχουν εξηγήσεις
Mισθώνεις αυτοκίνητο από το κινητό, μόνο για τη διαδρομή σου!
Γιατί φαίνεται να χαλάει το deal
Πωλήθηκε έναντι 46 εκατ. ευρώ
Καταλαβαίνουμε γιατί είναι best seller
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.