Αυτοκινηση

BMW Σειρά 2 Active Tourer: Σύγχρονος τρόπος ζωής και οδηγική απόλαυση

Ένα σύγχρονο MPV με κορυφαία ποιότητα σε όλους τους τομείς

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
BMW Σειρά 2 Active Tourer

BMW Σειρά 2 Active Tourer: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι ψηφιακές τεχνολογίες του νέου μοντέλου

Τι είναι
Ένα σύγχρονο MPV με κορυφαία ποιότητα σε όλους τους τομείς, τεράστιους χώρους, άνετο ταξίδι και που είναι διαθέσιμο με κινητήρια σύνολα βενζίνης, diesel και Plug-in Hybrid.

Ένα αυτοκίνητο με υψηλά επίπεδα άνεσης, πλεονεκτήματα της τεχνολογίας με πολλά συστήματα ελέγχου/λειτουργίας και συνδεσιμότητας αιχμής.

Με μια ματιά

Η BMW Σειρά 2 Active Tourer έχει σημειώσει σημαντικές προόδους σε όλους τους βασικούς τομείς για ένα μοντέλο του είδους του, καθιστώντας το μια εξαιρετικά ελκυστική προσθήκη στο premium συμπαγές τμήμα.

Επιπλέον, μια νέα σχεδιαστική γλώσσα για το εξωτερικό και το εσωτερικό φέρνει στο προσκήνιο μια δυναμική εμφάνιση και μια σύγχρονη ατμόσφαιρα.

BMW Σειρά 2 Active Tourer

Διαθέτοντας μια σειρά από καινοτομίες που προηγουμένως ήταν διαθέσιμες μόνο για μοντέλα που τοποθετούνται ψηλότερα στην κλίμακα της μάρκας και μια εξάπλωση βασικού εξοπλισμού πολύ πέρα από τον προκάτοχό της αλλά και από οποιονδήποτε ανταγωνιστή, η νέα έκδοση της BMW Σειρά 2 Active Tourer προσαρμόζεται στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης ομάδας αγοραστών.

Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer ανταποκρίνεται εξίσου στις προκλήσεις της καθημερινής οδήγησης στην πόλη, των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, της οικογενειακής ζωής και των μεγαλύτερων ταξιδιών μακριά από τις αστικές περιοχές.

Οι καινοτομίες στους τομείς της σχεδίασης και της τεχνολογίας προσδίδουν στο αυτοκίνητο μια αναμφισβήτητα σύγχρονη αύρα. Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer εφοδιάζεται στάνταρ με BMW Operating System 8 και η νέα γενιά του συστήματος ελέγχου BMW iDrive με BMW Curved Display.

Αυτός ο συνδυασμός εμφανίζεται προς το παρόν μόνο στα πλήρως ηλεκτρικά BMW iX και BMW i4 και ως εκ τούτου κάνει το ντεμπούτο του σε ένα συμπαγές μοντέλο της μάρκας BMW.

Η γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που καθορίζονται ως στάνταρ ή διαθέσιμα ως προαιρετικά θέτει επίσης ένα νέο σημείο αναφοράς τόσο για τη σειρά μοντέλων BMW όσο και για ολόκληρη την αγορά συνολικά.

BMW Σειρά 2 Active Tourer

Σχεδιασμός / Tech

Ένας έξυπνος συνδυασμός υλικών επιτυγχάνει την ελαχιστοποίηση του βάρους του οχήματος, ενώ παράλληλα ενισχύει την ακαμψία του αμαξώματος και την ασφάλεια των συγκρούσεων.

Μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία παθητικής ασφάλειας μεγιστοποιεί την προστασία των επιβατών σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα συγκρούσεων. Εκτός από την εξαιρετικά άκαμπτη καμπίνα επιβατών η «ομπρέλα» συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένα ηλεκτρονικά, ενώ ένας αερόσακος αλληλεπίδρασης ανοίγει μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, ενισχύοντας την προστασία των επιβατών.

BMW Σειρά 2 Active Tourer

Η BMW Σειρά 2 Active Tourer διατίθεται στάνταρ με ενεργό καπό για βελτίωση της προστασίας των πεζών. Οι πυροτεχνικοί ενεργοποιητές ανυψώνουν το καπό εάν το όχημα συγκρουστεί με πεζό, δημιουργώντας περισσότερο χώρο παραμόρφωσης μεταξύ του καπό και των σκληρών υποκείμενων δομών.

Η ευέλικτη και απλή λειτουργικότητα είναι το κύριο πλεονέκτημα της νέας BMW Σειρά 2 Active Tourer, ενώ το μακρύ μεταξόνιο, οι κοντοί προεξοχές, η μεγαλύτερη διάμετρος τροχού από το προηγούμενο μοντέλο και η οπτικά δυναμική σχεδίαση crossover δίνουν στη νέα έκδοση της Σειρά 2 Active Tourer ακόμα πιο εντυπωσιακές αναλογίες από πριν.

Συνολικά, η εμφάνιση της νέας BMW Σειρά 2 Active Tourer συνδυάζει χαρακτηριστικά lifestyle και αισθητική κομψότητα σε ένα σύγχρονο προφίλ χαρακτήρων crossover.

Το εσωτερικό της νέας BMW Σειρά 2 Active Tourer αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη προσέγγιση της πρακτικότητας και η νέα γεωμετρία του εσωτερικού υπογραμμίζει την ευρύχωρη και ανοιχτή αίσθηση που μπορεί κανείς να απολαύσει στις πέντε θέσεις του.

Η μεγάλη Καμπύλη Οθόνη BMW ερμηνεύει εκ νέου τη βασική εστίαση του οδηγού και «δανείζεται» ένα μελλοντικό στυλ από εκείνο της BMW iX.

BMW Σειρά 2 Active Tourer

Οι επιβάτες στα τρία πίσω καθίσματα θα απολαμβάνουν επίσης αξιοσημείωτη αύξηση στην άνεση των καθισμάτων και επιπλέον χώρο για τα γόνατα σε σχέση με αυτό που προσέφερε το προηγούμενο μοντέλο.

Οι διαιρούμενες πλάτες των πίσω καθισμάτων 40:20:40 μπορούν να αναδιπλωθούν για να διευρύνουν τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων της νέας BMW Σειρά 2 Active Tourer προσφέρει επίσης περαιτέρω εμβέλεια για αύξηση των επιπέδων άνεσης ή μεγιστοποίηση της χωρητικότητας αποθήκευσης στο πίσω μέρος. Η γωνία των στοιχείων της πλάτης του καθίσματος μπορεί να ρυθμιστεί χωριστά και μέσω πολλών σταδίων - από μια ιδιαίτερα άνετη ρύθμιση σε θέση φόρτωσης. Αυτό επιτρέπει την αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ έως και 90 λίτρα.

Η προαιρετική ρύθμιση εμπρός/πίσω των πίσω καθισμάτων έως και 13 εκατοστά είτε μεμονωμένα 60:40, είτε μαζί δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο χρήσης του εσωτερικού με διαφορετικούς τρόπους.

Η μεγάλη ποικιλία ρυθμίσεων που προσφέρουν τα πίσω καθίσματα επιτρέπει την επέκταση της χωρητικότητας φόρτωσης από 470 λίτρα σε 1.455 λίτρα κατ' ανώτατο όριο.

BMW Σειρά 2 Active Tourer

Στον δρόμο

Η αρχιτεκτονική της νέας BMW Σειρά 2 Active Tourer έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκίνητα συστήματα μετάδοσης κίνησης, αλλά και τετρακίνηση.

Νέοι κινητήρες, η δεύτερη γενιά ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V της BMW, το 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic που τοποθετείται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις μοντέλων και η εκτενώς ενημερωμένη τεχνολογία πλαισίου ανεβάζουν τόσο την απόδοση όσο και την ευελιξία σε σημαντικά επίπεδα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τρεις βενζινοκινητήρες (1.5 λίτρων, 136 ίππων, 1.5 48V 170 ίππων, 2.0 48V 218 ίππων), δύο μονάδες diesel (218d 2.0 λίτρων 150 ίππων, 223d 2.0 λίτρων 48V 211 ίππων) αλλά και από δύο plug-in υβριδικών μοντέλων.

Η plug-in hybrid 230e xDrive και η 225e xDrive Active Tourer διατίθεται με 2.0 βενζινοκινητήρα συνδυαστικής απόδοσης έως 326 και 245 ίππους αντίστοιχα.

Χάρη στην τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς με το υβριδικό σύστημα κίνησης μπορείτε να  καλύπτετε με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως και 93 χιλιόμετρα.

BMW Σειρά 2 Active Tourer

Κοστίζει

Οι τιμές BMW Σειρά 2 Active Tourer αρχίζουν από τις 37.750 ευρώ για την βασική έκδοση 220i Active Tourer με τον 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 170 ίππων.

Info

Περισσότερες πληροφορίες για την BMW Σειρά 2 Active Tourer μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.