Αυτοκινηση

​Ράλι Σουηδίας: Ο Thierry Neuville στην 1η θέση

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες αλλά ο Βέλγος έδωσε μια πολυπόθητη πρώτη ανάσα στη Hyundai

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκόσμια Πρωτάθλημα Ράλι Σουηδίας

Παγκόσμια Πρωτάθλημα Ράλι Σουηδίας - Ανταπόκριση από την πρώτη ημέρα: Οι Ειδικές Διαδρομές και η κατάταξη των οδηγών.

Σήμερα, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, τα πληρώματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι Σουηδίας διαγωνίστηκαν σε 7 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), και από την 1η μέχρι την 7η, είδαμε την πρώτη θέση να «αλλάζει χέρια» αρκετές φορές. Στο τέλος όμως, επικράτησε ο Βέλγος Thierry Neuville με Hyundai i20, δίνοντας στον κατασκευαστή μια πολυπόθητη πρώτη ανάσα στο φετινό πρωτάθλημα, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Παγκόσμια Πρωτάθλημα Ράλι Σουηδίας

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες και όλοι οι οδηγοί σχολίασαν το γεγονός ότι το χιόνι ήταν πολύ πιο μαλακό απ’ ό,τι περίμεναν και απ΄ ότι είχαν δει στις επίσημες δοκιμές που έκαναν (Recce), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετή πρόσφυση. Τα καρφιά στα ελαστικά τους, ναι μεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, αλλά οι «χιονομπαριέρες» (snowbanks) δημιούργησαν προβλήματα για πολλά πληρώματα, ειδικά για τον Ιρλανδό Craig Breen, με Ford Puma, ο οποίος στη 2η Ε.Δ. της ημέρας καβάλησε ένα από αυτά και κόλλησε εκεί, χάνοντας κάθε ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα.

Παγκόσμια Πρωτάθλημα Ράλι Σουηδίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Breen αποδείχθηκε εξαιρετικά άτυχος, γιατί η αιτία εξόδου του ήταν ότι ξαφνικά θόλωσε το παρμπρίζ και, μη βλέποντας πού πηγαίνει, βγήκε από τον δρόμο… Τι είχε συμβεί όμως; Τα πιτσιλιστίρια νερού, από κάποια δυσλειτουργία ψέκασαν νερό στο παρμπρίζ το οποίο στους -6 βαθμούς κελσίου, πάγωσε με αποτέλεσμα να μην βλέπει τίποτα το πλήρωμα του Ford Puma! Έτσι η M-Sport Ford έμεινε ουσιαστικά με ένα αυτοκίνητο λιγότερο να αγωνίζεται για πόντους, όπως και για ένα βάθρο. Μια άλλη συνέπεια του ατυχήματος του Breen ήταν ότι διεκόπη η Ε.Δ. για λίγη ώρα (Red Flag) και κάποιοι οδηγοί δεν αγωνίστηκαν κανονικά, αλλά πέρασαν απλά τη διαδρομή και στο τέλος τους δόθηκε, βάσει αλγόριθμου, συγκεκριμένος χρόνος.

Παγκόσμια Πρωτάθλημα Ράλι Σουηδίας

Οι Σκανδιναβοί Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), Oliver Solberg (Hyundai i20) και Esapekka Lappi (Toyota Yaris) φάνηκε να έχουν σημαντικό προβάδισμα στο πρωινό σκέλος της ημέρας, αλλά το μεσημέρι η ιεραρχία άλλαξε. Η κατάταξη των οδηγών στο τέλος της πρώτης μέρας του αγώνα έχει ως εξής: 1ος ο Thierry Neuville, 2ος ο Kalle Rovanpera, και 3ος ο Elfyn Evans (Toyota Yaris).

Παγκόσμια Πρωτάθλημα Ράλι Σουηδίας


​*Φωτό: RBCP

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.