Life

#logo31

Πώς φτάσαμε στο πρώτο ελληνικό twittergate

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 320
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9416-21353.jpg

Αρχές Οκτώβρη Η ΟΝΝΕΔ σε μια κίνηση πρωτοφανούς τεχνολογικής εξωστρέφειας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό σχεδιασμού του νέου της λογότυπου με έπαθλο ένα MacBook Pro.

11/10 Ανοίγει η ψηφοφορία για το κοινό, που μπορεί χωρίς τον παραμικρό περιορισμό να διαλέξει τα 3 που θα κριθούν από επιτροπή.

Τις επόμενες ώρες Ο διαγωνισμός είναι ένας κρυμμένος θησαυρός κανιβαλισμού, που ανακαλύπτεται από net geeks και σεσημασμένους bloggers και τουιτεράδες.

12/10 (μεσημέρι) Πολλοί διεκδικούν την πατρότητα, η ουσία είναι ότι κάποιος ανακαλύπτει το περίφημο #logo31 – το ελληνικό twitter σταματά να ασχολείται με τα ριάλιτι και αποφασίζει να στηρίξει τη μοναδική κιτς πρόταση, που τελικά αποδίδεται στη «Μαρία Θ. Κωνσταντινίδου».

12/10 (βράδυ) Το site του διαγωνισμού logo.onned.gr πέφτει για λίγο, αδυνατώντας να σηκώσει τις ταυτόχρονες επισκέψεις που στηρίζουν #logo31.

Τις επόμενες μέρες Το #logo31 γίνεται το πιο δημοφιλές trending topic στο twitter, οι ψήφοι του ξεπερνάνε τους 100 (θα φτάσουν τελικά τους 205), του αφιερώνονται μικρά άρθρα, ενώ η @adaftys συμπυκνώνει τη συσπείρωση με το εμβληματικό tweet “YES WE CAN #logo31”.

16/10 (03.00) Το #logo31 για πρώτη φορά είναι στην τριάδα των προκρινόμενων. Δεκάδες get-a-lifers πανηγυρίζουν μπροστά στις οθόνες.

16/10 (19.00) @churchofgreece «Η Εκκλησία της Ελλάδος στηρίζει το #logo31» – οι ουρανοί είναι μαζί μας.

16/10 (βράδυ) @alex_walex «Σας θέλω όλους δυνατούς, σας θέλω γενναίους, τα παιδιά με τα loafers και τα φούτερ στους ώμους μάς πήραν το #logo31» – ναι, καλά κατάλαβες, το «ιερό λογότυπο» αποσύρεται από τη σελίδα του διαγωνισμού. Αργότερα, θα μας αποκαλύψουν «μετά από παράκληση της Μαρίας»…

17/10 Στο facebook δημιουργείται ειδική σελίδα μνήμης, κάποιος το πάει μακριά – @pistsikokos «siemens, δομημένα, βατοπέδι, #logo31».

18/10 μεσάνυχτα Ενώ οι υποστηρικτές του #logo31 αρχίζουν να στηρίζουν διαδοχικά άλλα λογότυπα παίζοντας γάτα με ποντίκι τους διοργανωτές, λανσάρεται το logo31.com για εναλλακτικές προτάσεις με σύνθημα «οι ψηφιακές κοινότητες μπορούν να αλλάξουν αναλογικές αποφάσεις».

21/10 Η ψηφοφορία λήγει, ο νικητής δεν προκρίθηκε, αλλά όλοι ξέρουμε ποιος είναι. Το ηθικό δίδαγμα διά tweet @dust_road «Αγαπητή @onned, οι μεταξωτοί διαγωνισμοί θέλουν και επιδέξιους κώλους #logo31».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ #logo31 ΜΕΝΕΓΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.