Life

Τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους η Gen Z απολύεται από τον εργασιακό χώρο

Και δεν είναι αυτοί που φαντάζεστε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους η Gen Z απολύεται από τον εργασιακό χώρο
© Unsplash

Τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους η Gen Z απολύεται από τον εργασιακό χώρο - Και δεν είναι αυτοί που φαντάζεστε

Η τελευταία γενιά, γνωστή και ως Gen Z, που εντάσσεται στο εργατικό δυναμικό έχει χαρακτηριστεί ως τεμπέλα, αντιεπαγγελματική και μη πρόθυμη να εργαστεί από τους εργοδότες που μοιράστηκαν πώς τους απέλυαν μέσα σε λίγους μήνες από την πρόσληψή τους.

Αλλά μήπως το πρόβλημα είναι βαθύτερο;

Φυσικά, κάθε γενιά μπορεί να έχει τις κακοτοπιές της. Ένα πρόσφατο άρθρο του Inc. διαπίστωσε ότι το 60% των εργοδοτών παραδέχθηκαν ότι απέλυσε εργαζόμενους της Gen Z που προσέλαβε πέρυσι, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για τα αίτια.

Η δημιουργία στερεοτύπων για μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων είναι ένα μεγάλο «όχι», αλλά όταν το εξετάζουμε αντικειμενικά, υπάρχουν τρεις λόγοι που φαίνεται να αποδεικνύονται πραγματικά αληθινοί όταν πρόκειται για τους λόγους για τους οποίους η Gen Z απολύεται από τις δουλειές της.

Ο εμπειρογνώμονας, Mark Travers, εξήγησε τους λόγους στο Forbes.

Τους λείπουν τα κίνητρα

Όταν οι millennials και οι boomers μιλάνε για το γεγονός ότι οι νέοι δεν θέλουν να δουλέψουν σκληρά, δεν κοιτάζουν πέρα από την επιφάνεια. Είναι πολύ πιθανό οι γονείς τους να αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες και απολύσεις, δημιουργώντας κάποια εχθρότητα για την εταιρική κουλτούρα, και έχουν δει πόσο λίγο ενδιαφέρονται οι επιχειρήσεις για την ευημερία των εργαζομένων τους.

Οπότε, γιατί να δουλέψουν σκληρά, όταν θα μπορούσαν να δουλέψουν έξυπνα;

«Δεν μιλάνε με τον ίδιο τρόπο»

Η επικοινωνία τους δεν είναι καλή, και αυτό πραγματικά εκνευρίζει πολλούς ανθρώπους.

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να τους τα χώνουν στα μούτρα από την παιδική ηλικία, μπορεί πλέον να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν πρόσωπο με πρόσωπο, ειδικά όταν πρόκειται για μια επαγγελματική συζήτηση.

Η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ εξήγησε πίσω στο 2022 ότι οι εργαζόμενοι της Gen Z ξεκίνησαν την καριέρα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και αυτό σήμαινε ότι δεν χρειάστηκε ποτέ να ξεκινήσουν την εργασία τους με πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπιδράσεις.

Αντ' αυτού, ήταν το Zoom, ένα κείμενο και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ουσιαστικά, η κανονική τους εργάσιμη ημέρα αποτελούνταν από απομόνωση και ελάχιστη επικοινωνία.

Δίνουν προτεραιότητα στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Η Gen Z έχει δει τι έκανε η συνεχής εργασία στους προκατόχους της, και αυτό δεν ήταν καλό.

Αν κάποιος είναι cusper (άτομο που γεννήθηκε μεταξύ του τέλους μιας γενιάς και της επόμενης) ή Millennial, ας κάνει στον εαυτό του την εξής ερώτηση: Πόσο δύσκολο σας είναι να πείτε «όχι» σε έναν εργοδότη που ζητάει περισσότερα από εσάς;

Ωστόσο, η Gen Z φαίνεται να έχει εγκαταλείψει εντελώς την κουλτούρα του hustle, σύμφωνα με την Chloe Bombi, και αντ' αυτού βρίσκουν έμπνευση από αντισυμβατικούς επιχειρηματικούς ρόλους, όπως η κρυπτογράφηση.

Μιλώντας στους Financial Times ότι χρειάζονται καθοδήγηση για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Να εργάζονται πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά.

Η Gen Z δεν απολύεται απλώς επειδή είναι μια «κακή γενιά» εργαζομένων. Αντίθετα, συγκρούονται με τα ξεπερασμένα συστήματα εργασίας και την αποτυχία προσαρμογής στις σύγχρονες ανάγκες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

clubbing
Εμείς ήρθαμε για τα τέκνο. Γιατί χορεύουμε Ρουσλάνα;

Ανταποκρίσεις από μια πόλη που χορεύει ακόμα: Ίσως υπερβολή που περπατάω τόσο δρόμο τέτοια ώρα για να ακούσω τέκνο, αλλά το έχω ανάγκη να χτυπηθώ στο μπάπα μπούπα, που λέει και ο μπαμπάς μου.

Είναι οι ενεργειακές κοινότητες το μέλλον για την πράσινη μετάβαση;
Είναι οι ενεργειακές κοινότητες το μέλλον για την πράσινη μετάβαση;

Στο πρώτο Πανελλαδικό Συνέδριο που οργάνωσε η ΔΕΣΜΗ είδαμε δράσεις που ανοίγουν τον δρόμο για την πράσινη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.