- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πράσινες βόλτες
● Στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Όχι μόνο γιατί είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πάρκο των Βαλκανίων και αποτελεί καταφύγιο για 170 είδη πουλιών, αλλά γιατί όλο τον Αύγουστο θα βρίσκονται εκεί γλυπτά από το ξύλο των καμένων κορμών δένδρων της πυρκαγιάς της Πάρνηθας του 2007. Έξι γλύπτες διεθνούς φήμης, Uli Mueller (Γερμανία), Kemal Tufan (Τουρκία), Kamen Tanev (Βουλγαρία), Αντώνης Μυρωδιάς, Γιώργος Καλτσίδης και Σπύρος Ντασιώτης (Ελλάδα), εργάστηκαν μέσα στο πάρκο με αφορμή το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής. Παράλληλα ξεκίνησε η εκπαίδευση των «Νέων Εθελοντών Πάρκου Τρίτση». Η ομάδα θα παρέχει υπηρεσίες περιβαλλοντικής ενημέρωσης, οικολογικής ξενάγησης, ψυχαγωγικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και υποστήριξης πρώτων βοηθειών.
● Στον Εθνικό Κήπο, γιατί εγγυημένα η θερμοκρασία είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Μονοπάτια με σήμανση, επιγραφές με τις ονομασίες δέντρων, δροσιά και ως τις 26 Σεπτεμβρίου οι εξαιρετικές 19 μεγάλες γλυπτικές εγκαταστάσεις της Βάνας Ξένου με γενικό τίτλο «Η ψυχή του τόπου», ο διάλογος που η γλύπτρια έχει ανοίξει μεταξύ της φύσης και της ελληνικής μυθολογίας.
● Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Κάθε Κυριακή με την αστυνομική ταυτότητα για να δεις αριές και κυπαρίσσια που ξεπερνούν τον έναν αιώνα ζωής. Ο προεδρικός κήπος ξεχωρίζει και για τα έργα γλυπτικής ονομαστών καλλιτεχνών: «Ο Ποιητής» και η «Ξαπλωμένη» του Γιάννη Παππά, το «Τοτέμ» του Θεόδωρου Παπαγιάννη και έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Η πόρτα του κήπου είναι ανοικτή από τις 10.00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου και η είσοδος των επισκεπτών γίνεται από τη Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.
● Στο Πάρκο των Ηρώων για πολύ κρυμμένο πράσινο και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για ποδηλάτες. Βρίσκεται στην Κωνσταντινουπόλεως, στη συνέχεια της Χαμοστέρνας κάτω από την Πειραιώς.
ΦΩΤΟ: Ina Gaydarova
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λατρεύουμε το street food κι έχουμε πολλούς λόγους γι’ αυτό
Σε τρία διαφορετικά μεγέθη, με εννέα διαφορετικές χειροποίητες ζύμες
Mε σημείο αναφοράς το Βέλγιο, που προσφέρει την απόλυτη φιλοσοφία του homemade sandwich
Όταν τρως την πρώτη μπουκιά, είναι σαν να σταματάει ο κόσμος!
Και μαζί με τις πίτσες, φοβερές pasta, τέλεια καλτσόνε και αξέχαστα πεϊνιρλί
To burger το σωστό, το αμερικάνικο, που θα σου γίνει μεγάλο κόλλημα
Φρέσκα ζυμαρικά με γεύσεις που μένουν αξέχαστες
Να θυμάσαι ότι όλα είναι χειροποίητα, ακόμα και οι αλοιφές – μεγάλη υπόθεση το σπιτικό τζατζίκι
Τυρόπιτες και κρεατόπιτες, με τη συνταγή που έφερε μαζί του από τη Σμύρνη το 1977 ο παππούς
Με δικές του μαρινάδες και χειροποίητες σάλτσες
Ολόφρεσκα υλικά και αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις
Δημιουργίες εμπνευσμένες από την πλούσια ελληνική παράδοση, πάντα με βάση τα ζυμαρικά, οι προσφέρονται όλες στο χέρι, σαν γνήσιο street food
Σάντουιτς και επικά burgers με χειροποίητο ψωμάκι
Εκεί που θα βρεις κεμπάπ προβατίνας κι ένα αξέπεραστο συκώτι μοσχαρίσιο
Με εκλεκτή πρώτη ύλη και προσήλωση στη χειροποίητη δημιουργία φαγητού
«Ανακρίναμε» τον ανατρεπτικό σεφ Ηλία Σκουλά και μάθαμε τι θα μας ταΐσει στο ολοκαίνουργιο burger spot της Γλυφάδας
Η επιτομή του ποιοτικού street food, με χειροποίητες παρασκευές και εκλεκτό ελληνικό κιμά Wagyu
Οι Πέμπτες στο La Cave είναι αφιερωμένες στο κρέας και οι Παρασκευές στο ψάρι (μη χάσετε τα φοβερά στρείδια που καταφτάνουν ολόφρεσκα από το Cancale)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.