- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η ημέρα που ψήλωσα 10 πόντους
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και τιμή για έναν δάσκαλο από το να βλέπει τους μαθητές του να προκόβουν
Σκέψεις με αφορμή τη συνάντηση του δασκάλου με τον μαθητή μετά από πολλά χρόνια.
Συναντήθηκα με τον Γιάννη σε ένα συνέδριο, πραγματικό συνέδριο διά ζώσης, όχι διαδικτυακό. Με χαιρέτησε πολύ εγκάρδια, ενώ εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν. Το πρόσωπό του δεν μου ήταν ούτε κατ'ελάχιστο γνωστό. Αυτός με θυμήθηκε, γιατί του έκανα μάθημα πριν από ακριβώς 35 χρόνια.
Εγώ ήμουν τότε δευτεροετής φοιτητής και αυτός οκτώ χρόνια μικρότερός μου, στην έκτη δημοτικού. 20 χρόνων εγώ, 12 αυτός όταν γνωριστήκαμε. Έκανα ιδιαίτερα μαθήματα σε αυτόν και στα αδέλφια του επί τρία πολύ ενδιαφέροντα χρόνια.
Ο Γιάννης ήταν πανέξυπνος, αλλά κυριολεκτικά αρνιόταν να ανοίξει το βιβλίο. Η προσπάθεια να τον βάλει κανείς να διαβάσει ήταν εξαρχής καταδικασμένη. Αυτό που προσπάθησα τότε, ήταν να του κινήσω το ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τη φυσική, κάτι που πέτυχα μέχρι ενός σημείου. Όταν τελείωσε το γυμνάσιο, εγώ πήγα φαντάρος οπότε δεν συνεχίσαμε τα ιδιαίτερα μαθήματα.
Κατά μία ουράνια σύμπτωση, σκεφτόμουν πριν από 10 μέρες τι έχει άραγε πετύχει στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον ένας μέτριος μαθητής που δεν ήξερα αν τελικά είχε μπει στο πανεπιστήμιο, δεν έμοιαζε να έχει ιδιαίτερες πιθανότητες επαγγελματικής εξέλιξης.
Κι όμως! Στο λύκειο στρώθηκε, διάβασε, πέτυχε σε ανώτατη σχολή και σήμερα είναι διευθυντής πωλήσεων μιας πολύ μεγάλης εταιρείας αυτοκινήτων. Πρότεινε μάλιστα κάποιος από το τμήμα του να με πάρει τηλέφωνο για να δοκιμάσω τα νέα τους ηλεκτροκίνητα μοντέλα.
Πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και τιμή για έναν δάσκαλο, έστω και αν συνταξιοδοτήθηκε στα 22 του, από το να βλέπει τους μαθητές του να προκόβουν.
Γιάννη μου, ειλικρινά συγκινήθηκα που σε ξαναείδα μετά από 35 χρόνια και ψήλωσα 10 πόντους. Χαιρετισμούς στους γονείς σου, που με χαρά έμαθα ότι ακόμα ζουν και είναι μία χαρά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Όταν η ανθρώπινη παρέμβαση αφανίζει ένα «μαγικό» είδος - Εξαφανίστηκαν στην Ινδία
To compact SUV είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, υβριδική και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση
Το έργο του Σάββα Σαββόπουλου αναδεικνύει τη στενή διαπλοκή τραύματος, μηχανιστικής λειτουργίας και ψυχοσωματικής αποδιοργάνωσης
Γιατί η καθημερινή αλλαγή καλτσών και το σωστό πλύσιμο είναι απαραίτητα για την υγεία των ποδιών
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Η φάρμα της ευγένιας και της αγάπης
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Είναι το μέρος όπου πηγαίνεις για να βρεις ένα vibe που λείπει από την Αθήνα
Ένα σημείο αναφοράς για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν τα μέρη με ψυχή και αναζητούν ένα «καταφύγιο»
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.