- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα 6 πιο άχρηστα βρεφικά είδη
Το «σύνδρομο της φωλιάς» και η ασφάλεια που νομίζουμε ότι παρέχουμε στα μωρά
Βρεφικά παπούτσια, wipewarmer και 4 ακόμα πράγματα που τα μωρά τελικά δεν χρειάζονται αλλά μάλλον οι γονείς θεωρούν αναγκαία.
Ένα νεογέννητο μωρό για να είναι ευτυχισμένο χρειάζεται ελάχιστα υλικά πράγματα. Για την ακρίβεια αυτό που θέλει είναι να τρώει και να κοιμάται. Όλα τα άλλα κάνουν τους γονείς να νιώθουν πιο όμορφα και για την ακρίβεια, να αισθάνονται την ασφάλεια πως έχουν πάρει όλα όσα χρειάζονται για την φροντίδα του μωρού τους.
Αυτό είναι το λεγόμενο «Σύνδρομο της φωλιάς», κατά το οποίο η μέλλουσα μαμά έχει την έντονη επιθυμία να καθαρίσει, να τακτοποιήσει και να ετοιμάσει όλα τα πράγματα του μωρού όσο το περιμένει να έρθει στον κόσμο. Πολλές φορές η ανυπομονησία και η χαρά για το νέο μέλος της οικογένειας μας κάνει να αγοράζουμε άχρηστα πράγματα για τα οποία αργότερα θα μετανιώσουμε. Για να μην πέσεις και εσύ στην παγίδα έχω βρει τα 6 βρεφικά είδη τα οποία δεν χρειάζεσαι πραγματικά.
Λίκνο ή καλαθούνα
Το λίκνο είναι μια άχρηστη αγορά για 2 λόγους. Πρώτον η χρήση του είναι ακριβώς η ίδια με μία κούνια, είναι ένα κρεβάτι για μωρά, και δεύτερον θα το χρησιμοποιήσεις το πολύ 3 μήνες και μετά θα το βάλεις στην αποθήκη. Τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και μέσα σε 3 μήνες δεν θα χωράει πια στο λίκνο οπότε αναγκαστικά θα το βάλεις να κοιμηθεί στην κούνια.
Αλλαξιέρα
Με την προϋπόθεση ότι έχετε μια συρταριέρα στο δωμάτιο του η αλλαξιέρα είναι άχρηστη. Αν τοποθετήσετε το ειδικό στρωματάκι για το άλλαγμα του μωρού επάνω στην συρταριέρα, έχετε αμέσως μια αλλαξιέρα χωρίς να χρειαστεί να δώσετε ένα μεγάλο ποσό για ένα έπιπλο που στην ουσία δεν το χρειάζεστε.
Τα άπειρα μπιμπερό
Αν θηλάσετε το μωρό σας το πιθανότερο είναι να μην χρειαστείτε ούτε ένα μπιμπερό. Κι αν κάποια στιγμή το χρειαστείτε δεν ξέρετε σε ποια ηλικία θα είναι το μωρό και ποιο θα είναι αυτό που θα το «βολέψει». Για αυτό τον λόγο είναι προτιμότερο να πάρετε 1-2 μπιμπερό σε περίπτωση που δεν θηλάσετε για να έχετε για τις πρώτες μέρες στο σπίτι.
Βρεφικά παπούτσια
Ξέρω, ξέρω είναι πανέμορφα και σας φωνάζουν από μακριά να τα αγοράσετε αλλά πιστέψτε με, ίσως να είναι μακράν η πιο άχρηστη αγορά που θα κάνετε. Τα μωρά δεν χρειάζονται παπούτσια και επίσης δεν δέχονται επάνω τους κάτι που τα κάνει να αισθάνονται άβολα. Κι όσο χαριτωμένα είναι τα βρεφικά παπούτσια άλλο τόσο είναι και άβολα.
Wipewarmer, ελληνιστί, συσκευή που ζεσταίνει τα μωρομάντηλα
Φοβερό gadget αν έχεις λεφτά για πέταμα. Το να σκουπίζεις το μωρό σου με ζεστό μωρομάντηλο είναι σχεδόν αστείο και όχι, το wipewarmer σίγουρα δεν το χρειάζεσαι!
Κάδος πάνας
Ουσιαστικά είναι ένας απλός κάδος απορριμμάτων με χαριτωμένο χρώμα και ίσως κάποιο ευχάριστο άρωμα. Όλοι ξέρουμε ότι οι πάνες πάνε κατευθείαν στα σκουπίδια και φυσικά έξω από το σπίτι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Ο εγωκεντρικός Φερστάπεν, δικαίως ψηφίστηκε από το κοινό ως ο καλύτερος οδηγός της ημέρας
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Η κοινωνία ξέρει από τι είναι φτιαγμένοι οι πιο άσπλαχνοι δολοφόνοι – γιατί τους έπλασε με τα χέρια της
Κάθε Νοέμβριο, το νησί ευγνωμονεί τον Άγιο Σπυρίδωνα, γιατί σε αυτόν οφείλει τη σωτηρία της
Πολυπαραγοντική νόσος που επηρεάζει συνολικά την υγεία μας
Συστάσεις η πράξη να γίνεται πριν από τα 35 έτη
Ο χρόνιος πόνος και η αντιμετώπισή του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Κάθε όγκος μαρμάρου που εξορύσσεται είναι ένα κομμάτι της κληρονομιάς μας που συνδέει το παρελθόν με ένα μέλλον βιώσιμο
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στη σκηνή του Ωδείου Αθηνών
Μια συζήτηση με τον επικεφαλής του δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET Ελλάδας-Κύπρου, τον συγκοινωνιολόγο-πολεοδόμο Κοσμά Αναγνωστόπουλο
Η Βόρεια Θάλασσα έχει αναδειχθεί σε hotspot πράσινης καινοτομίας και σε παγκόσμιο πρότυπο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές χάρη σε μια σειρά από ποικίλα έργα καθαρής ενέργειας.
Ένα ταξίδι στο μεταίχμιο Αφρικής και Ευρώπης
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Πώς συγκεντρώνουν την πραμάτεια τους, ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και ποιο είναι το όραμά τους για κεντρική ενιαία αγορά
Τα απογεματινά ηλεκτρονικά πάρτι – θεσμός με την υπογραφή του Plissken Festival επιστρέφουν με μία σεζόν που θα μας δώσει ακόμα περισσότερα από όσα υπόσχεται.
Η ερώτηση είναι η εξής: Αν μπορούσες να βιώσεις ολόκληρη τη ζωή σου από την αρχή χωρίς κανένα περιθώριο παρέμβασης ή αλλαγής θα το έκανες;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.