- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μα δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει
Μερικές φορές, η ίδια η ζωή σε εξαναγκάζει να κάνεις το επόμενό σου μεγάλο βήμα
Υπάρχει έρωτας στην εποχή του κορωνοϊού; Η Ελένη Σταματούκου γράφει για τις σχέσεις, τους ανθρώπους και τη ζωή που αλλάζει.
Διαβάζεται ακούγοντας αυτό:
Διαβάζω στους New York Times ότι το surfing αναγνωρίστηκε ως ολυμπιακό άθλημα και θα έκανε το ντεμπούτο του αυτό το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Αλλά το 2020 είχε άλλα σχέδια για όλους μας. Σε μια προηγούμενη ζωή ζούσα στο Μπαλί και έκανα surfing, ίσως και σε μια επόμενη αυτό θα έκανα. Αυτό σκεφτόμουν χθες όταν ήρθε η Στέλλα για να πληρώσουμε τα ποτά μας. Η Στέλλα είναι μόλις 20 χρονών, έχει κόκκινα φυσικά μαλλιά και σίγουρα είναι φοιτήτρια. Μας είπε ότι δουλεύει γιατί φέτος θέλει να κάνει κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Της αφήσαμε φιλοδώρημα για τις διακοπές της και την καληνυχτίσαμε. Έχω ξεχάσει πώς είναι να είσαι 20 χρονών. Όταν όμως ήμουν εγώ 20 δεν υπήρχε COVID-19, ανεργία, χαμηλοί μισθοί, άγχος και ένα αβέβαιο μέλλον.
Καθόμαστε με τον Πέτρο στο Χέμινγουεϊ και μιλάμε για τις απολύσεις, για τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν και θα χαθούν, για το σύστημα και τους συστημικούς του και για τον έρωτα. Πάντα όλες οι συζητήσεις εκεί καταλήγουν, στον έρωτα. Δεν ξέρω αν υπάρχει έρωτας στις μέρες μας, τον επηρέασε μάλλον και αυτόν ο κορωνοϊός; Μα πώς όμως να ερωτευτείς, να δοθείς και να δώσεις όταν δεν μιλάς με τον άλλον, όταν δεν τον ακούς και δεν τον κοιτάς στα μάτια; Το μόνο που βλέπω γύρω μου είναι ανθρώπους, μονάδες, με τραύματα που δεν θέλουν να τα επουλώσουν. Σχέσεις περιστασιακές, που ευτυχώς υπάρχουν και αυτές, μόνο που οι εμπλεκόμενοι πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι και να ξέρουν τι κάνουν, συνήθως όμως ο ένας πάντα θέλει κάτι παραπάνω και εκεί όλα γίνονται προβληματικά. Και μετά είναι οι άλλες σχέσεις που διαιωνίζονται από τον φόβο και την ανασφάλεια, ή κόβονται απότομα χωρίς καμία προσπάθεια. Και σε όλα αυτά ανάμεσα γεννιούνται παιδιά, που αν είναι τυχερά θα πάρουν όση αγάπη δεν πήραν οι γονείς τους. Η φίλη μου η Ελένη σε μια από τις συζητήσεις μας περί σχέσεων μου είχε πει «ότι εγώ έχω μάθει να είμαι ευτυχισμένη».
Όταν απολύθηκε ο Πέτρος πήρε την μηχανή του και γύρισε όλο το Βέλγιο. Εγώ θα πάω στο Μπαλί και θα μάθω να κάνω surfing ακόμα και με κορωνοϊό σκέφτομαι. Και μετά αιωρείται μέσα μου το ερώτημα μόνη; Μόνη ναι, απαντάω στον εαυτό μου. «Μα δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει», λέω στην Όλια και στην Εύη την ώρα που η Στέλλα μας αποχαιρετά. Το καλοκαίρι αυτό είναι περίεργο. Τη μια στιγμή νομίζεις ότι όλα πάνε όπως τα είχες σχεδιάσει και την άλλη χάνεις τα πάντα ή νομίζεις ότι χάνεις τα πάντα. Συνήθως χάνουμε πράγματα, ανθρώπους, δουλειές, που δεν χρειαζόμασταν πια. Μερικές φορές, η ίδια η ζωή σε εξαναγκάζει να κάνεις το επόμενό σου μεγάλο βήμα.
Τα λέμε την επόμενη Κυριακή….
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθήλωσε το κοινό η avant première της σπουδαίας τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Όταν η ανθρώπινη παρέμβαση αφανίζει ένα «μαγικό» είδος - Εξαφανίστηκαν στην Ινδία
To compact SUV είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, υβριδική και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση
Το έργο του Σάββα Σαββόπουλου αναδεικνύει τη στενή διαπλοκή τραύματος, μηχανιστικής λειτουργίας και ψυχοσωματικής αποδιοργάνωσης
Γιατί η καθημερινή αλλαγή καλτσών και το σωστό πλύσιμο είναι απαραίτητα για την υγεία των ποδιών
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Η φάρμα της ευγένιας και της αγάπης
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Είναι το μέρος όπου πηγαίνεις για να βρεις ένα vibe που λείπει από την Αθήνα
Ένα σημείο αναφοράς για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν τα μέρη με ψυχή και αναζητούν ένα «καταφύγιο»
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.