- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τη μέρα που έβρεξε σκουπίδια
Ξυπνάω Κυριακή πρωί με ανοιχτό το κλιματιστικό, την τηλεόραση κι όλα τα φώτα. Χτες βράδυ πέρασε από εδώ ο έρωτας.
Ξυπνάω Κυριακή πρωί με ανοιχτό το κλιματιστικό, την τηλεόραση κι όλα τα φώτα. Χτες βράδυ πέρασε από εδώ ο έρωτας. Φάγαμε, ήπιαμε και ύστερα έγινε «τραγέλαφος» που λέει και κάποιος φίλος. Πού μυαλό να κλείσω τα φώτα και την τηλεόραση, γιατί το κλιματιστικό πες ότι το χρειαζόμασταν για να δροσίζει τα φλογισμένα μας κορμιά.
Τώρα ο έρωτας έχει φύγει κι εγώ μαζεύω τα απομεινάρια της χθεσινής νύχτας: άδεια μπουκάλια του κρασιού, το κουτί από τα σπαγγέτι, άδεια κονσέρβα από σάλτσα τομάτας, άδεια κονσέρβα από μανιτάρια, άδειο σακουλάκι από τριμμένο τυρί, μαρουλόφυλλα και άνηθος. Ναι, καλά το καταλάβατε. Φάγαμε σπαγγέτι με σάλτσα μανιτάρια και σαλάτα μαρούλι με άνηθο. Ήπιαμε και δυο μπουκάλια κρασί. Τα μαζεύω όλα αυτά και μαζί με τα αποτσίγαρα, τα προφυλακτικά και τα σπαγγέτι που περίσσεψαν, τα πετάω στα σκουπίδια.
Ανάβω το θερμοσίφωνα και μέχρι να ζεσταθεί το νερό πάω να ετοιμάσω το πρωινό μου. Ο καφές έχει τελειώσει, ανοίγω καινούργιο σακουλάκι, αδειάζω το περιεχόμενο στο βαζάκι του καφέ, πετάω το σακουλάκι μαζί με μια άδεια μερίδα γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά. Αλείφω μια φέτα με βούτυρο που ρίχνει τη χοληστερίνη, πάω να βάλω μαρμελάδα με φρούτα του δάσους, βλέπω ότι έχει λήξει, πετάω το βαζάκι στα σκουπίδια. Ρίχνω σε ένα μπολ τα τελευταία μου Corn Flakes, πετάω το άδειο κουτί, βάζω και γάλα, πετάω το άδειο μπουκάλι, βάζω και ένα χυμό φραγκοστάφυλο, που είναι αντιοξειδωτικό, πετάω το άδειο μπουκάλι, βράζω και ένα αυγό, πετάω την αυγοθήκη, κάθομαι να πάρω το πρωινό μου, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για μια φυσική και υγιεινή διατροφή. Τελειώνω το πρωινό μου, ανάβω το πρώτο τσιγάρο της ημέρας, πετάω το άδειο πακέτο και πηγαίνω εκεί που ακόμα και ο βασιλιάς πάει μόνος του. Κάνω ό,τι έχω να κάνω, τραβάω το καζανάκι, η λεκάνη δεν έχει καθαρίσει τελείως, ρίχνω χλωρίνη, πετάω το άδειο μπουκάλι, τρίβω με το βουρτσάκι, τραβάω ξανά το καζανάκι, τέλεια, τώρα τα απόβλητά μου, ενωμένα με τα απόβλητα εκατομμυρίων Αθηναίων, θα ταξιδέψουν προς τη θάλασσα. Πάω να σκουπιστώ, έχει τελειώσει το χαρτί υγείας, ανοίγω ένα άλλο, πετάω το πλαστικό περίβλημα, σκουπίζομαι με μπόλικο χαρτί, το πετάω μέσα στη λεκάνη, τραβάω για τρίτη φορά το καζανάκι.
Μπαίνω κάτω από την ντουζιέρα, αφήνω το νερό να τρέξει, ανοίγω ένα καινούργιο σαπούνι, πετάω τη χάρτινη συσκευασία κι αρχίζω να λούζω το θεϊκό κορμί μου. Βγαίνω από το ντους φρέσκος και καθαρός. Σκουπίζομαι. Με δύο μπατονέτες καθαρίζω τα αυτιά μου, τις πετάω. Ο αφρός ξυρίσματος είναι στα τελευταία του, βάζω όσο έχει μείνει, πετάω το άδειο μπουκάλι, ξυρίζομαι με το ξυραφάκι μίας χρήσεως που το πετάω όταν τελειώσω, ρίχνω μπόλικο νερό στο πρόσωπό μου, ανοίγω μια καινούργια οδοντόκρεμα από βότανα της φύσης, πετάω τη συσκευασία και αρχίζω να πλένω τα δόντια μου, ενώ το νερό της βρύσης, που τρέχει ασταμάτητα όλη αυτή την ώρα, μου θυμίζει τα ρυάκια και τα ποταμάκια της πατρίδας μας.
Κάνω απολέπιση με ειδική κρέμα που βρίσκεται σε ατομικά φακελάκια, τα οποία πετάω αφού τελειώσω. Το ίδιο κάνω και με τα μαντιλάκια καθαρισμού, τα μαντιλάκια για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και τα μαντιλάκια με την τονωτική λοσιόν. Βάζω μια ενυδατική κρέμα και ρίχνω τεχνητά δάκρυα στα μάτια. Φυσικά πετάω το μπουκαλάκι γιατί άμα ανοιχτεί πρέπει να το χρησιμοποιήσεις όλο, αλλιώς χαλάει. Λίγο αποσμητικό σε ρόλερ, γιατί σε σπρέι καταστρέφει το όζον, λίγη κολόνια από βαποριζατέρ, έτοιμος!
Καθώς ντύνομαι, κοιτάζω απ’ το παράθυρο τον ουρανό. Είναι μαύρος και σκοτεινός, γεμάτος απειλητικά σύννεφα. «Κοίτα καιρός Ιούνη μήνα» σκέφτομαι. «Πώς τον κατάντησαν έτσι τον πλανήτη; Τρελάθηκε ο καιρός από τη μόλυνση». Κατεβαίνω να πάρω τις Κυριακάτικες εφημερίδες. «Έρχεται καταιγίδα» μου λέει ο Κώστας. «Μπα, δεν πιστεύω. Σύννεφο είναι θα περάσει» λέω με σιγουριά και πάω να πετάξω τα σκουπίδια. Και τότε, Δούριδος και Πρατίνου γωνία, αρχίζει να πέφτει μια βροχή αλλιώτικη, μια βροχή που όμοιά της δεν είδα πουθενά, μια βροχή από συσκευασίες μακαρονιών, μια βροχή από άδειες κονσέρβες, από χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, από χαρτιά τουαλέτας με το σκατό απάνω, από άδεια μπουκάλια γάλα, μια βροχή από ξυραφάκια της μίας χρήσεως. Και οι σταγόνες αυτής της βροχής δεν ήταν νερό, αλλά κάτι που μύριζε χλωρίνη, κάτουρο και οδοντόκρεμα. Έβαλα τις εφημερίδες πάνω από το κεφάλι μου για να προφυλαχτώ. «Αν κατουράς στη θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι» πρόλαβα να διαβάσω σε μια από αυτές και σωριάστηκα Δούριδος και Πρατίνου γωνία, ενώ η βρόχα συνέχιζε να πέφτει στρέιτ θρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθήλωσε το κοινό η avant première της σπουδαίας τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Όταν η ανθρώπινη παρέμβαση αφανίζει ένα «μαγικό» είδος - Εξαφανίστηκαν στην Ινδία
To compact SUV είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, υβριδική και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση
Το έργο του Σάββα Σαββόπουλου αναδεικνύει τη στενή διαπλοκή τραύματος, μηχανιστικής λειτουργίας και ψυχοσωματικής αποδιοργάνωσης
Γιατί η καθημερινή αλλαγή καλτσών και το σωστό πλύσιμο είναι απαραίτητα για την υγεία των ποδιών
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Η φάρμα της ευγένιας και της αγάπης
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Είναι το μέρος όπου πηγαίνεις για να βρεις ένα vibe που λείπει από την Αθήνα
Ένα σημείο αναφοράς για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν τα μέρη με ψυχή και αναζητούν ένα «καταφύγιο»
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.