- CITY GUIDE
- PODCAST
-
33°
![sympoyra_foto_1.jpg sympoyra_foto_1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/sympoyra_foto_1.jpg)
![Istories Me Diaforetiko Telos Ta Blues.jpg Istories Me Diaforetiko Telos Ta Blues.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/12/20/mike-marquez-hzkiydbzzze-unsplash.jpg)
Η Μίκα Σύμπουρα γράφει ιστορίες με διαφορετικό τέλος.
Τα μπλουζ από τα νεανικά πάρτι των κοριτσιών ξεχύνονταν δοκιμαστικά από το πικάπ: Albano, Tom Jones με το Delaila, Α casa d’ Irene, κι εγώ έπαιρνα λίγο από την γεύση της προετοιμασίας ενός πάρτυ με νέους της εποχής. Η βελόνα ανεβοκατέβαινε πάνω στις πλάκες βινυλίου 33 ή και μικρότερες, 45 στροφών. Καλοστρωμένα τραπέζια ροτόντες με καλά τραπεζομάντηλα με τις κρυστάλλινες κανάτες με χυμούς, cocktails και κάθε είδους καναπεδάκια όλα υπό την επίβλεψη της γιαγιάς περίμεναν τους καλεσμένους. Στην στριφογυριστή σκάλα με τη ξύλινη σκαλιστή κουπαστή που ένωνε το κάτω με το πάνω σπίτι ανεβοκατέβαιναν τα κορίτσια μέσα στην φούρια της προετοιμασίας. Χρώματα απαλά, υφάσματα αέρινα, χάντρες παντού, γοβάκια χαμηλοτάκουνα σύμφωνα με τη μόδα της εποχής των sixties. Το δωμάτιο office με την γκαρνταρόμπα περίμενε τα πανωφόρια των καλεσμένων. Και ο παππούς άφαντος στις αναμνήσεις μου αλλά ίσως και στην πραγματικότητα, μιας και δεν του άρεσαν τα πάρτι. Η γιαγιά πανταχού παρούσα συντόνιζε τους πάντες. Με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού και την άφιξη του πρώτου καλεσμένου έκλεινε η αυλαία της παράστασης για τις μικρές ηλικίες, ίσα που προλαβαίναμε να τρέξουμε επάνω στα υπνοδωμάτια, παίρνοντας αναβολή για μια τουλάχιστον μια δεκαετία. Τίποτα όμως δε θα ήταν πια το ίδιο, μια που το μικρό μου μυαλό έπλαθε ήδη με την φαντασία του τα πιο ωραία μπλουζ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοιμάσαι, ονειρεύεσαι και ξυπνάς με μαξιλάρι το πέλαγος.
Εδώ θα ζήσετε «μία ανεπιτήδευτη πολυτέλεια βασισμένη στο ελληνικό καλοκαίρι που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από παιδιά»
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Τι αλλάζει στις οικονομικές συναλλαγές και την πλοήγηση μέσω GPS
Πώς τα χρώματα «αναγνώρισης» βοηθούν στον να βρουν ταίρι και ο αντίκτυπος της κλιματικής κρίσης
Η μουσικός και τραγουδοποιός εξηγεί γιατί οι Σπέτσες είναι οικογενειακή υπόθεση
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Τα πιο δημοφιλή της ψηφιακής εποχής και όσα κρύβονται από πίσω τους
Ο πρώτος κύκλος ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακός. Ο δεύτερος;
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Παντού δροσιές και νερά, πολλά νερά
Ο YouTuber γράφει για το νησί με το πιο νόστιμο φαγητό και τους καλόκαρδους ανθρώπους
Το μοντέλο εξηγεί γιατί αυτό το νησί είναι πολλά περισσότερα από beach bars και ντεσιμπέλ
Ο σχεδιαστής μόδας μοιράζεται κάτι λίγα από το Ημερολόγιο Μυκόνου που κρατά από το 1979
Πέρα από τη Σκιάθο των μπιτσόμπαρων και του θορύβου, ένα άλλο, μαγικό νησί
Η Ομότιμη Καθηγήτρια γενικής και συγκριτικής γραμματολογίας του ΑΠΘ, δοκιμιογράφος και μεταφράστρια γράφει για τα καλοκαίρια της ζωής της στο νησί
Ο Αλέξης Μαρκάζος γράφει για το νησί, που θυμίζει τα λιωμένα ρολόγια του Νταλί
Όταν εύχεσαι να είχες πιο βαθιές ρίζες σ' αυτό το νησί και τελικά τις αποκτάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.