Σε ένα εστιατόριο στο Τόκιο η παραγγελία σου έρχεται (σχεδόν) πάντα λάθος
Κι αυτό είναι εντελώς οκ, γιατί οι σερβιτόροι του είναι άνθρωποι που ζουν με άνοια
Σε ένα εστιατόριο στο Τόκιο οι σερβιτόροι μπορεί να φέρουν σωστά την παραγγελία σου, μπορεί και όχι κι αυτό γιατί είναι άνθρωποι που ζουν με άνοια
Πόσες φορές έχει τύχει να σας φέρουν λάθος παραγγελία σε ένα εστιατόριο, κυρίως επειδή ο σερβιτόρος έχει πολλή δουλειά και μέσα στην εξαντλητική του βάρδια ενδέχεται να κάνει κάποιο λάθος; Σίγουρα είναι αρκετές. Θυμάστε την αντίδρασή σας; Αν, όχι ελπίζουμε να ήταν ευγενική και γεμάτη κατανόηση, πάντως μάλλον δε θα διασκεδάσατε ιδιαίτερα. Το σίγουρο ωστόσο είναι ένα: Έχετε επιστρέψει το πιάτο σας και περιμένετε τη σωστή παραγγελία να προσγειωθεί στο τραπέζι σας.
Σε ένα εστιατόριο στο Τόκιο, οι περισσότερες παραγγελίες είναι λάθος και δεν επιστρέφονται. Κι όμως το 99% των πελατών δηλώνει κάτι παραπάνω από ευχαριστημένο με τις υπηρεσίες του εστιατορίου. Το Restaurant of Mistaken Orders είναι ένα βραχυπρόθεσμο project με στόχο την ευαισθητοποίηση, την κατανόηση και την ανοιχτόμυαλη αντιμετώπιση ανθρώπων που πάσχουν από άνοια.
Όπως λέει και ένας εκ των εμπνευστών του pop up εστιατορίου Shiro Ogun, «η άνοια είναι μία παρεξηγημένη κατάσταση, πολλοί πιστεύουν ότι οι πάσχοντες δεν αυτοεξυπηρετούνται και αυτό τους αποκλείει από το κοινωνικό σύνολο». Η ενσωμάτωσή τους στο εργατικό δυναμικό ενός εστιατορίου έχει στόχο να βοηθήσει το κοινό να κατανοήσει περισσότερα σε σχέση με τις εγκεφαλικές διαταραχές που προκαλούν άνοια, μέσω μιας διαδικασίας που καταλήγει να γίνεται διασκεδαστική.
Το 37% των παραγγελιών του Restaurant of Mistaken Orders είναι λάθος, ωστόσο όπως φαίνεται και στο μικρό φιλμ που συνοδεύει την ιστορία του εστιατορίου, πελάτες και σερβιτόροι συνδέονται με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο, γελούν και αποδέχονται την κατάσταση. Κανένας δεν είναι δυσαρεστημένος που στο τραπέζι του δεν έφτασε αυτό που παρήγγειλε. Άλλωστε πολύ σπάνια στην ιαπωνική κουζίνα αυτό που θα φας δε θα είναι ούτως ή άλλως πεντανόστιμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδοντίατρος επισημαίνει μερικά λάθη ακόμα που κιτρινίζουν τα δόντια μας
Κινήσαμε για τον Ίμερο, το γνωστό μπαρ του νταλκά στο Πεδίον του Άρεως.
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου λόγω καρκίνου στην Ευρώπη
Ο Hwang Dong-hyuk επέστρεψε. Τα ζητήματα που είχε θέσει παραμένουν επίκαιρα. Είναι όμως έτοιμος να προτείνει λύσεις;
Θα δοκίμαζες μέλι Πετραλώνων; Οι μελισσοκόμοι Νίκος Χατζιηλίας και Μαρίλη Καρρά κάνουν πράξη την αστική μελισσοκομία.
Πρεμιέρα για τις ανέπαφες πληρωμές σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ - Τα οφέλη για τον επιβάτη
Παγκόσμια έρευνα - Μελετήθηκαν γενετικά δεδομένα από περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα σε 29 χώρες
2 τυχεροί συνδρομητές της COSMOTE με το plus one τους
Η εταιρεία αποκαλύπτει σχέδιο για την περικοπή περίπου του 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της
Τον μήνυσε για παραβιάσεις κατά την αγορά μετοχών της πρώην Twitter Inc
Πρεμιέρα για τις ανέπαφες πληρωμές σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ - Τα οφέλη για τον επιβάτη
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Στο στόχαστρο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα
«Βlack Doves» και «Squid Game» συνέβαλαν καθοριστικά
Το πρόγραμμα «Γεύματα Ζωής» στηρίζει τις ασθενείς
Έχει τις περισσότερες λήψεις στο App Store της Apple στις ΗΠΑ - Πώς λειτουργεί
Επιστήμονες τα χαρακτηρίζουν «ωρολογιακή βόμβα»
Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα ψέμα μπορεί να θεωρηθεί «αναγκαίο κακό» ή σε όλες τις περιπτώσεις είναι απλά κακό;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.