Σε ένα εστιατόριο στο Τόκιο η παραγγελία σου έρχεται (σχεδόν) πάντα λάθος
Κι αυτό είναι εντελώς οκ, γιατί οι σερβιτόροι του είναι άνθρωποι που ζουν με άνοια
Σε ένα εστιατόριο στο Τόκιο οι σερβιτόροι μπορεί να φέρουν σωστά την παραγγελία σου, μπορεί και όχι κι αυτό γιατί είναι άνθρωποι που ζουν με άνοια
Πόσες φορές έχει τύχει να σας φέρουν λάθος παραγγελία σε ένα εστιατόριο, κυρίως επειδή ο σερβιτόρος έχει πολλή δουλειά και μέσα στην εξαντλητική του βάρδια ενδέχεται να κάνει κάποιο λάθος; Σίγουρα είναι αρκετές. Θυμάστε την αντίδρασή σας; Αν, όχι ελπίζουμε να ήταν ευγενική και γεμάτη κατανόηση, πάντως μάλλον δε θα διασκεδάσατε ιδιαίτερα. Το σίγουρο ωστόσο είναι ένα: Έχετε επιστρέψει το πιάτο σας και περιμένετε τη σωστή παραγγελία να προσγειωθεί στο τραπέζι σας.
Σε ένα εστιατόριο στο Τόκιο, οι περισσότερες παραγγελίες είναι λάθος και δεν επιστρέφονται. Κι όμως το 99% των πελατών δηλώνει κάτι παραπάνω από ευχαριστημένο με τις υπηρεσίες του εστιατορίου. Το Restaurant of Mistaken Orders είναι ένα βραχυπρόθεσμο project με στόχο την ευαισθητοποίηση, την κατανόηση και την ανοιχτόμυαλη αντιμετώπιση ανθρώπων που πάσχουν από άνοια.
Όπως λέει και ένας εκ των εμπνευστών του pop up εστιατορίου Shiro Ogun, «η άνοια είναι μία παρεξηγημένη κατάσταση, πολλοί πιστεύουν ότι οι πάσχοντες δεν αυτοεξυπηρετούνται και αυτό τους αποκλείει από το κοινωνικό σύνολο». Η ενσωμάτωσή τους στο εργατικό δυναμικό ενός εστιατορίου έχει στόχο να βοηθήσει το κοινό να κατανοήσει περισσότερα σε σχέση με τις εγκεφαλικές διαταραχές που προκαλούν άνοια, μέσω μιας διαδικασίας που καταλήγει να γίνεται διασκεδαστική.
Το 37% των παραγγελιών του Restaurant of Mistaken Orders είναι λάθος, ωστόσο όπως φαίνεται και στο μικρό φιλμ που συνοδεύει την ιστορία του εστιατορίου, πελάτες και σερβιτόροι συνδέονται με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο, γελούν και αποδέχονται την κατάσταση. Κανένας δεν είναι δυσαρεστημένος που στο τραπέζι του δεν έφτασε αυτό που παρήγγειλε. Άλλωστε πολύ σπάνια στην ιαπωνική κουζίνα αυτό που θα φας δε θα είναι ούτως ή άλλως πεντανόστιμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Ο Elfyn Evans κερδίζει το Ράλλυ Ιαπωνίας
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Το βράδυ της Παρασκευής στο Γκάζι είναι πάντα σαν déjà-vu.
Ο Neuville είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρωτάθλημα
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Ο Γιώργος Μικρού την υιοθέτησε, της έφτιαξε ειδικό κάθισμα στη μηχανή του και ταξιδεύουν μαζί όλη την Ελλάδα
Τα ελαιόδεντρα από τα οποία μαζεύονται οι ελιές βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους της πόληςαλιμο
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης μας ταξιδεύει ως τη χιονισμένη κορυφή του Αραράτ
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Ο Neuville μένει πάνω από 7 λεπτά πίσω μετά από τεχνικό πρόβλημα
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.