Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι ταξιδιώτες του Αυγούστου επιδεικνύουν σπάνιο ψυχικό σθένος
Κάποιοι τα λένε αρκούδες του νερού. Άλλοι προτιμούν το πιο χαϊδευτικό «γουρουνάκια των βάλτων». Σε κάθε περίπτωση, τα βραδύπορα είναι με διαφορά τα πιο σκληροτράχηλα πλάσματα του πλανήτη μας. Πραγματικοί badasses που δεν καταλαβαίνουν Χριστό από αντιξοότητες. Και ας έχουν μήκος μόλις μισό χιλιοστό. Αντέχουν σε θερμοκρασίες από το απόλυτο μηδέν έως το σημείο βρασμού και σε πιέσεις εξαπλάσιες από εκείνες που υπάρχουν στους βυθούς των ωκεανών. Δεν τα ενοχλεί η διαστημική ακτινοβολία, ούτε και η παρατεταμένη έλλειψη νερού. Στην τελευταία περίπτωση, απλά κατεβάζουν τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις του οργανισμού τους και περιμένουν –μπορεί και για χρόνια- σε κατάσταση αφυδάτωσης. Επιπλέον δε, είναι και αρκετά χαριτωμένα με τα οκτώ ποδαράκια τους, το στόμα-αντιασφυγιογόνο μάσκα και το σώμα τους που θυμίζει ταλαιπωρημένη στολή αστροναύτη.
Πολύ μικρότερες αντοχές –και χάρη- διαθέτει ένα άλλο είδος το οποίο ευδοκιμεί αυτές τις μέρες στον πλανήτη Γη και στη χώρα μας. Ο λόγος για τους ταξιδιώτες του Αυγούστου, οι οποίοι βραδυπορούν στα κάθε λογής δημοφιλή θέρετρα. Τα πλάσματα αυτά είναι τρομερά ευάλωτα στις κακουχίες και τις αναποδιές. Ασφυκτιούν από τη ζέστη, ξεπαγιάζουν από τον κλιματισμό στα σαλόνια των ελληνικών πλοίων, ενώ αρκεί ένα στραβοπάτημα της σαγιονάρας τους για να καταλήξουν με στραμπουλιγμένο αστράγαλο και κατεστραμμένες διακοπές.
Πρέπει, πάντως, να παραδεχτούμε ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι ταξιδιώτες του Αυγούστου επιδεικνύουν σπάνιο ψυχικό σθένος. Γιατί ποιο βραδύπορο θα άντεχε να περιμένει αφυδατωμένο στην ουρά για να φωτογραφηθεί μπροστά στο ηλιοβασίλεμα στους γκρεμούς της Οίας, ενώ τα μποτιλιαρισμένα οχήματα κορνάρουν σαν δαιμονισμένα στο πάρκινγκ; Ποιο γουρουνάκι των βάλτων θα δεχόταν να σερβιριστεί τρεις ώρες από τη στιγμή που έχει καθίσει σε μια ταβέρνα, μόνο και μόνο γιατί η τελευταία έχει υψηλή βαθμολογία στο TripΑdvisor; Ποια αρκούδα των νερών θα έστρεφε με τόση επιμονή τον φακό του κινητού της προς την αυγουστιάτικη Σελήνη, ενώ γνωρίζει ότι η φωτογραφία που θα ποστάρει στο Instagram θα δείχνει μια φωτεινή κουτσουλιά μέσα στο πιξελαρισμένο μαύρο;
Και μια που ήρθε η κουβέντα στη Σελήνη… Οι άνθρωποι (στη συνομοταξία των οποίων ανήκουν οι ταξιδιώτες του Αυγούστου) πάτησαν για τελευταία φορά στην επιφάνειά της κάπου 47 χρόνια πριν, τον Δεκέμβριο του 1972. Τα βραδύπορα, όμως, τούτη τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκονται εκεί. Μερικές χιλιάδες από αυτά, ταξίδεψαν την προηγούμενη άνοιξη, ως επιβάτες του ισραηλινού διαστημικού σκάφους Beresheet (Γένεσις). Μαζί τους ταξίδεψαν και ορισμένα δείγματα από ανθρώπινο DNA, καθώς και ψηφιοποιημένες πληροφορίες για τον γήινο πολιτισμό. Δυστυχώς, κάτι πήγε στραβά και το Γένεσις, συνετρίβη στην αφιλόξενη επιφάνεια του δορυφόρου μας κατά τη διαδικασία προσσελήνωσης.
Έκτοτε η τύχη των μικροσκοπικών αστροναυτών αγνοείται. Πριν από λίγες μέρες, όμως, κάποιοι επιστήμονες που συμμετείχαν στο εγχείρημα δήλωσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι καλά στην υγεία τους. Βρίσκονται βέβαια σε κατάσταση αφυδάτωσης και καταστολής, όμως τους αρκεί μια σταγόνα νερού για να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Ίσως, μάλιστα, να οργανωθεί τα επόμενα χρόνια μια νέα αποστολή με σκοπό, μεταξύ άλλων, τον επαναπατρισμό τους.
Οι ταξιδιώτες του Αυγούστου, πάντως, θα επαναπατριστούν πολύ πιο σύντομα. Το πότε θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς, μένει να το δούμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Ο Elfyn Evans κερδίζει το Ράλλυ Ιαπωνίας
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Το βράδυ της Παρασκευής στο Γκάζι είναι πάντα σαν déjà-vu.
Ο Neuville είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρωτάθλημα
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Ο Γιώργος Μικρού την υιοθέτησε, της έφτιαξε ειδικό κάθισμα στη μηχανή του και ταξιδεύουν μαζί όλη την Ελλάδα
Τα ελαιόδεντρα από τα οποία μαζεύονται οι ελιές βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους της πόληςαλιμο
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης μας ταξιδεύει ως τη χιονισμένη κορυφή του Αραράτ
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Ο Neuville μένει πάνω από 7 λεπτά πίσω μετά από τεχνικό πρόβλημα
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.