- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το να μεγαλώνεις έναν έφηβο είναι σαν να περνάς διαβολοδομάδα στα ΟΥΚ.
Εσύ μεγάλωσες ένα γλυκό αγόρι γελαστό που σε λατρεύει και βρέθηκες μ’ έναν Ταλιμπάν να έχει καταλάβει το σπίτι σου. Όλα μα όλα πάνω σου του τη σπάνε. Και μόνο που υπάρχεις του τη σπάει. Του τη σπάει που αναπνέεις φάση. Λίγο ψυλλιασμένος να ‘σαι λες εφηβεία είναι θα περάσει μέχρι που επόμενη ναπάλμ σκάει στη κουζίνα, στο μπάνιο ή όπου είναι βολικά και πετάγεσαι στον αέρα. Μα αυτό είναι το παιδί μου; Μια μόνιμη ερώτηση σ’ εκκρεμότητα όταν ακούς δαιμονισμένες κραυγές να βγαίνουν από τους τοίχους.
Είναι μια απίστευτη δοκιμασία δε, γιατί ξέρεις ότι αυτό το δαιμονισμένο πλάσμα σ’ αγαπάει και υποφέρει από ορμονική διαταραχή και θες να τα κατανοήσεις όλα, αλλά το επόμενο κύμα σ’ αναγκάζει να ξαναφορέσεις κράνος και να κρυφτείς όπου προλάβεις.
Όχι, δεν υπερβάλλω μερικοί έχουν τη απόλυτη ευλογία να ‘χουν παιδιά ήρεμα με βατή εφηβεία και είναι τόσο τρελά κωλόφαρδοι (άσε που δεν το γνωρίζουν καν) που ο θεός τους λυπήθηκε, και τους άφησε στην ησυχία τους.
Τα πιο πολλά παιδιά όμως βρίσκουν μια ορμόνη σαδιστικής παράνοιας και δαιμονίζονται. Και τότε τα βλέπεις όλα και απλά αναθεματίζεις που δεν σκότωσες το τσαγερό πριν γίνει τρένο, μιας και πια είναι αργά γιατί έγινε υπερσιβηρικός με την μητέρα του για ράγες.
Μαθήματα, κουκούλα, γιου τιουμπ, όλα ένα copy paste και κόψε τώρα, και μια γλώσσα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Και βλέπεις το σπλάχνο σου και απ’ τη μία θες να το αγκαλιάσεις να ηρεμήσει κι απ’ την άλλη να του σβουρήξεις μια ξανάστροφη να σκάσει.
Ο ψ μου μού είπε πως το μόνο που πρέπει να κάνουμε στην εφηβεία είναι να επιβιώσουμε αυτής.
«Χα, γιατρέ μου, μ’ ένα μόνιμο pms επιβιώνει κανεις;» ρώτησε η μάνα με το κράνος την πανοπλία και την ασπίδα στο σαλόνι.
Και ουδείς απάντησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Φερστάπεν, δικαίως ψηφίστηκε από το κοινό ως ο καλύτερος οδηγός της ημέρας
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Η κοινωνία ξέρει από τι είναι φτιαγμένοι οι πιο άσπλαχνοι δολοφόνοι – γιατί τους έπλασε με τα χέρια της
Κάθε Νοέμβριο, το νησί ευγνωμονεί τον Άγιο Σπυρίδωνα, γιατί σε αυτόν οφείλει τη σωτηρία της
Πολυπαραγοντική νόσος που επηρεάζει συνολικά την υγεία μας
Συστάσεις η πράξη να γίνεται πριν από τα 35 έτη
Ο χρόνιος πόνος και η αντιμετώπισή του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Κάθε όγκος μαρμάρου που εξορύσσεται είναι ένα κομμάτι της κληρονομιάς μας που συνδέει το παρελθόν με ένα μέλλον βιώσιμο
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στη σκηνή του Ωδείου Αθηνών
Μια συζήτηση με τον επικεφαλής του δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET Ελλάδας-Κύπρου, τον συγκοινωνιολόγο-πολεοδόμο Κοσμά Αναγνωστόπουλο
Η Βόρεια Θάλασσα έχει αναδειχθεί σε hotspot πράσινης καινοτομίας και σε παγκόσμιο πρότυπο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές χάρη σε μια σειρά από ποικίλα έργα καθαρής ενέργειας.
Ένα ταξίδι στο μεταίχμιο Αφρικής και Ευρώπης
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Πώς συγκεντρώνουν την πραμάτεια τους, ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και ποιο είναι το όραμά τους για κεντρική ενιαία αγορά
Τα απογεματινά ηλεκτρονικά πάρτι – θεσμός με την υπογραφή του Plissken Festival επιστρέφουν με μία σεζόν που θα μας δώσει ακόμα περισσότερα από όσα υπόσχεται.
Η ερώτηση είναι η εξής: Αν μπορούσες να βιώσεις ολόκληρη τη ζωή σου από την αρχή χωρίς κανένα περιθώριο παρέμβασης ή αλλαγής θα το έκανες;
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.