- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η παρακάτω λίστα είναι προσωπική και δεν έχει σχέση ούτε με διαφήμιση, ούτε με μόδα. Ξεχώρισα όλα αυτά τα χρόνια που ζω σ αυτή την πόλη μερικά μαγαζιά που συνηθίζω να επισκέπτομαι με την πρώτη ευκαιρία και δεν με έχουν προδώσει ποτέ ούτε στην ποιότητα, ούτε στις υπηρεσίες, ούτε και στις τιμές. Τα μοιράζομαι μαζί σας και περιμένω και τη δική σας λίστα.
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ Θ. ΚΤΙΣΤΑΚΗ
Αυτοί είναι οι καλύτεροι λουκουμάδες της πόλης. Πολύ μικροί, πολύ τραγανοί, με αληθινό μέλι, κανέλα και σουσαμάκι. Όλο το σιρόπι βρίσκεται μέσα στον λουκουμά και ΟΧΙ έξω έτσι που καθώς τον δαγκώνεις σκάει μέσα στο στόμα σου όλη η γλύκα και η μυρωδιά του μελιού. Δεν είναι τυχαίο που έχουν χαρακτηρίσει αυτή τη λιχουδιά σαν «μια σταγόνα παράδεισου». Συνταγή που έμαθε στον παππού Θ. Κτιστάκη ένας αιγύπτιος στην Αλεξάνρεια το 1912 και κατόπιν άνοιξε το πρώτο μαγαζί στα Χανιά. Αγαπημένο στέκι πολιτικών και ηθοποιών του Εθνικού, ανάμεσα στους πελάτες του συγκαταλέγονται ο Σοφοκλής Βενιζέλος και ο Μάνος Κατράκης. Τρομερά όμορφος και μινιμαλιστικός χώρος με ασπρόμαυρα πλακάκια και μαρμάρινα τραπεζάκια. Ανοικτό και τις Κυριακές.
(Σωκράτους 59 Ομόνοια, 2105240891)
ΜΙΛΦΕΙΓ «LA CIGALE»
Αυτοί είναι τα καλύτερα μιλφέιγ της πόλης. Εντελώς γαλλικά με σωστή δόση φύλλων και crème patissiere, πάρα πολύ χαμηλά, όχι κάτι τριόροφα που βλέπω με άπειρη σαντιγί να σε πιάνει αναγούλα. Απαραίτητη προυπόθεση για να τα γευτείς είναι να τα παραγγείλεις τηλεφωνικά για να σου τα ετοιμάσουν.
(Κηφισίας 322 Νέα Ερυθραία, 2108013873)
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ «ΚΟΣΜΙΚΟΝ»
Αυτό είναι το καλύτερο αυθεντικά πολίτικο γαλακτομπούρεκο της πόλης. Πάντα φρέσκο, έχει απορροφήσει όλο του το σιρόπι και δεν τρέχει στο πάτο του κουτιού, νιώθεις τη μυρωδιά του βουτύρου έντονα και με εξόχως τραγανό φύλλο. Το φτιάχνει από το 1961 ίδιο και απαράλλακτο.
(Χρυσοστόμου Σμύρνης 69 Άγιος Ελευθέριος, 2102023350)
ΨΩΜΙ «Ο ΤΑΚΗΣ»
Αυτός ο φούρνος κάνει το καλύτερο ψωμί της πόλης. Άλλοι χίλιοι φούρνοι ν ανοίξουν στην Αθήνα ο Τάκης θα κάνει πάντα υπέροχα καρβελάκια τέλεια ψημένα, μοσχομυριστά. Ζυμώνει καθημερινά 15 είδη ψωμιού όλα με ένα touch δικό του γι αυτό και κανένα δεν είναι ίδιο με το άλλο. Το καμπαγιού (από σιτάρι, βίνη και σίκαλι στα δυνατά του χαρτιά). Για τη λαγάνα του την Καθαρά Δευτέρα δεν το συζητώ. Υπάρχει πάντα ουρά αλλά «τρέχει» γρήγορα, μην απογοητευτείτε.
(Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη, 2109230052)
ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Όλοι κρητικά προιόντα φέρνουνε στην πρωτεύουσα αλλά αληθινά προιόντα Κρήτης έχω βρει μόνο στου Μανώλη Αθητάκη (Κατεχάκη 70 Νέο Ψυχικό, 210 6777834), στου Μιχάλη Αλυγιζάκη (Σαπφούς 23 Καλλιθέα, 2109525444) και στα σουπερμάρκετ Χαλκιαδάκης στη Γλυφάδα και στο Χαλάνδρι.
ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Τον πιο θεικό μπακλαβά και κιουνεφέ της πόλης τον κάνει ο Σινάν, κούρδος γιατρός που ξέφυγε από τις διώξεις των Τούρκων και άνοιξε στην Αθήνα το κεμπαπτζίδικο «Μικρά Ασία» πριν από μια δεκαπενταετία. Εδώ θα φας επίσης θεικό ιτσλί κιοφτέ και κεμπάμπ σε πολύ χαμηλές τιμές. Μπορείς να κάνεις παραγγελία ολόκληρη την ταψάρα αν έχεις κόσμο στο σπίτι αρκεί μετά να του επιστρέψεις το ταψί.
(Μοσχονησίων 20 Πλατεία Αμερικής, 2108644698)
ΠΙΤΖΑΜΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΜΟΥ
Στον κύριο Χριστάκη θα πάω ανυπερθέτως. Υπέροχα υφάσματα, άψογη ραφή και σέρβις μετά την αγορά (κόντεμα, στένεμα, αλλαγή στο ρέλι). Δεν είναι φτηνά όπως τίποτα δεν είναι φτηνό όταν είναι άψογα εκτελεσμένο.
(Κριεζώτου 5 Κολωνάκι, 2103613030)
ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΟΥ
Παρασύρθηκα κι εγώ από διάφορα διαφημιστικά τρικ και άλλαξα μάρκα, αλλά γρήγορα ξαναγύρισα στις πιο σπουδαίες, πολυτελείς, αληθινές πετσέτες μπάνιου της γαλλικής φίρμας «Descamps». Παραμένουν το ίδιο μαλακές και αφράτες 10 χρόνια μετά τη χρήση.
(Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά 2108084789)
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑPIVITA
«Μη δίνεις μωρέ ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσεις τάχαμ' ακριβά καλλυντικά. Τα δικά μας Apivita κάνουν τη δουλειά όσο όλες οι μάρκες μαζί και καλύτερα». Δεν το λέω εγώ, μου το λέει ο κουμπάρος μου που ζει στο εξωτερικό και είναι CΕO σε μια από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες εταιρείες καλλυντικών στον κόσμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
θα παρθεί κάποια ουσιαστική απόφαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της;
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
«Ήρθε η ώρα να κρεμάσω το μικρόφωνό μου», δηλώνει η Πάμελα Χέιντεν - Το συγκινητικό αφιέρωμα της σειράς
Ποιος θα είναι ο φετινός πρωταθλητής;
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Τα βήματα προς τα μπροστά δε σταματούν για τη ΔΩΔΩΝΗ όσο ο κόσμος αλλάζει
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Στρατηγικός στόχος να γίνει ένας αυτοκινητόδρομος μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2030
Οι υψηλοί στόχοι της επόμενης τριετίας
Ένα σημαντικό έργο για όλη την Ευρώπη
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί αναμφισβήτητα μια κορυφαία πρόκληση για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.