Έρχεται κάποια στιγμή που δοκιμάζεις ένα παγωτό και σκέφτεσαι πώς να φτιάχτηκε αυτή η τέλεια γεύση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το εργαστήρι-κατάστημα Ninnolo στην Αγία Παρασκευή.
Αυτή είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, που ξεκινά από πολύ πρωί... Πρώτη δουλειά της Lee και του Giorgio, των δύο από τους τέσσερις φίλους που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια, είναι να παραλάβουν το φρέσκο γάλα, το οποίο παστεριώνουν είτε με σοκολάτα (Callebaut Grand Cru 56,4% από το Sao Tome) είτε σκέτο, ώστε να δημιουργήσουν τις βάσεις για το επόμενο βήμα. Στη συνέχεια το αναμειγνύουν με τα καλύτερης ποιότητας υλικά, ενώ η ακρίβεια, οι αναλογίες και οι συνθήκες υγιεινής που τηρούνται σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι περισσότερο σε χημείο παρά σε εργαστήριο παρασκευής παγωτού!
Η βανίλια έρχεται από ένα ιδιωτικό αγρόκτημα στις Σεϊχέλες, το φιστίκι από μια μικρή φυτεία της Σικελίας, τα φουντούκια από την ίδια φυτεία που διαλέγει τα δικά του ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Ferrero στο Piedmonte της Βόρειας Ιταλίας και πάει λέγοντας. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερες από 100 διαφορετικές γεύσεις, με κάποιες από τις συνταγές να χρονολογούνται από το 1400, όπως είναι η περίπτωση του Zabaione που προέρχεται από την οικογένεια Medici.
Μετά τον Ωρωπό νέο και μεγαλύτερο Νinnolo ανοιξε στην Αγία Παρασκευή, σε ένα χώρο σύγχρονης αρχιτεκτονικής, όπου εκτός από παγωτό μπορείς να απολαύσεις μία φρέσκια βάφλα και έναν εκλεκτό καφέ, ενώ όσο βραδιάζει στην παρέα προστίθενται γευστικά κοκτέιλ που φτιάχνονται συνδυάζοντας ρούμι, gin και τεκίλα με διάφορα σορμπέ που ετοιμάζουνε από φρέσκα φρούτα από το Natal της Βραζιλίας.
Τις καθημερινές, μαζί με τις ξεχωριστές γεύσεις παγωτού, σερβίρονται χειροποίητα γλυκά και κέικ (που γίνονται πιο νόστιμα όταν περνάνε κάτω από τις βρύσες λευκής και μαύρης σοκολάτας), ενώ τις Κυριακές από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι λειτουργεί μπουφές brunch.
Ευεργέτου Γιαβάση 13Α, Αγία Παρασκευή, 213 0240.776
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον μήνυσε για παραβιάσεις κατά την αγορά μετοχών της πρώην Twitter Inc
Πρεμιέρα για τις ανέπαφες πληρωμές σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ - Τα οφέλη για τον επιβάτη
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Στο στόχαστρο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα
«Βlack Doves» και «Squid Game» συνέβαλαν καθοριστικά
Το πρόγραμμα «Γεύματα Ζωής» στηρίζει τις ασθενείς
Έχει τις περισσότερες λήψεις στο App Store της Apple στις ΗΠΑ - Πώς λειτουργεί
Επιστήμονες τα χαρακτηρίζουν «ωρολογιακή βόμβα»
Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα ψέμα μπορεί να θεωρηθεί «αναγκαίο κακό» ή σε όλες τις περιπτώσεις είναι απλά κακό;
Στόχος οι 30 εμφυτεύσεις σε ανθρώπους μέσα στο 2025
Μια συζήτηση με τον Δρ συγκοινωνιολόγο-πολεοδόμο Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, μέλος τη Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ
Νέα καθυστέρηση στην απόπειρα να ανταγωνιστεί την SpaceX του Έλον Μασκ
Χωριά ενωμένα, ποτέ νικημένα! Ποδόσφαιρο αγνό, ρομαντικό, ανόθευτο από όλη την Ελλάδα
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
H Κίρα Νάιτλι επιστρέφει φορμαρισμένη στον ρόλο μιας σύγχρονης κατασκόπου μιας μυστηριώδους οργάνωσης και μας χαρίζει έναν απολαυστικό τηλεοπτικό ντουέτο με τον Μπεν Γουίσοου
Οι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη αυτής της επιπλοκής
Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο παίδων «Αγία Σοφία»
Η διαδικασία που πρέπει να κάνουν οι οδηγοί - Ποιο είναι το πρόστιμο
Εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία, στεγάζονται σ’ ένα πλήρως αναπαλαιωμένο αρχοντικό στo διεθνώς βραβευμένο χωριό των Αρχανών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.