![28387-62870.jpg 28387-62870.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/10/24/28387-62870.jpg)
Έρχεται κάποια στιγμή που δοκιμάζεις ένα παγωτό και σκέφτεσαι πώς να φτιάχτηκε αυτή η τέλεια γεύση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το εργαστήρι-κατάστημα Ninnolo στην Αγία Παρασκευή.
Αυτή είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, που ξεκινά από πολύ πρωί... Πρώτη δουλειά της Lee και του Giorgio, των δύο από τους τέσσερις φίλους που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια, είναι να παραλάβουν το φρέσκο γάλα, το οποίο παστεριώνουν είτε με σοκολάτα (Callebaut Grand Cru 56,4% από το Sao Tome) είτε σκέτο, ώστε να δημιουργήσουν τις βάσεις για το επόμενο βήμα. Στη συνέχεια το αναμειγνύουν με τα καλύτερης ποιότητας υλικά, ενώ η ακρίβεια, οι αναλογίες και οι συνθήκες υγιεινής που τηρούνται σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι περισσότερο σε χημείο παρά σε εργαστήριο παρασκευής παγωτού!
Η βανίλια έρχεται από ένα ιδιωτικό αγρόκτημα στις Σεϊχέλες, το φιστίκι από μια μικρή φυτεία της Σικελίας, τα φουντούκια από την ίδια φυτεία που διαλέγει τα δικά του ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Ferrero στο Piedmonte της Βόρειας Ιταλίας και πάει λέγοντας. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερες από 100 διαφορετικές γεύσεις, με κάποιες από τις συνταγές να χρονολογούνται από το 1400, όπως είναι η περίπτωση του Zabaione που προέρχεται από την οικογένεια Medici.
Μετά τον Ωρωπό νέο και μεγαλύτερο Νinnolo ανοιξε στην Αγία Παρασκευή, σε ένα χώρο σύγχρονης αρχιτεκτονικής, όπου εκτός από παγωτό μπορείς να απολαύσεις μία φρέσκια βάφλα και έναν εκλεκτό καφέ, ενώ όσο βραδιάζει στην παρέα προστίθενται γευστικά κοκτέιλ που φτιάχνονται συνδυάζοντας ρούμι, gin και τεκίλα με διάφορα σορμπέ που ετοιμάζουνε από φρέσκα φρούτα από το Natal της Βραζιλίας.
Τις καθημερινές, μαζί με τις ξεχωριστές γεύσεις παγωτού, σερβίρονται χειροποίητα γλυκά και κέικ (που γίνονται πιο νόστιμα όταν περνάνε κάτω από τις βρύσες λευκής και μαύρης σοκολάτας), ενώ τις Κυριακές από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι λειτουργεί μπουφές brunch.
Ευεργέτου Γιαβάση 13Α, Αγία Παρασκευή, 213 0240.776
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πώς κοιμάσαι μπορεί να βλάψει το σώμα και ίσως ένα απλό «γύρισμα» του κορμιού να βελτιώσει την κατάσταση
Η Επιστημονικής Εβδομάδας που διοργάνωσε το MedINA και οι ανησυχίες
Αναψυχή και διασκέδαση με επιλογές για όλη την οικογένεια
Ο μουσικός και κιθαρίστας γράφει για το νησί που σου φρεσκάρει το μυαλό και την ψυχή
Η σχεδιάστρια κοσμημάτων σε ένα κείμενο για το νησί που ακόμα κι αν δεν επιστρέψεις ξανά θα είναι για πάντα στην καρδιά σου
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Μπορεί να θεωρούνται αξεσουάρ μόδας, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν μια ιατρική συσκευή
Θετικά στην εξωσωματική γονιμοποίηση φαίνεται να επιδρά η ισορροπημένη διατροφή
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής γράφει για την Ελούντα που γνώρισε μετά το Ντα Λουζ και αγάπησε για πάντα
Η ιστορικός τέχνης γράφει για το νησί με την ιδιαίτερη αύρα
Ένας Ισλανδός γράφει για τη Φολέγανδρο της ψυχής του και την άπιαστη ελληνική γλώσσα
«Σκέψου συνολικά, δράσε τοπικά» είναι το σύνθημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, ο οικολογικός δογματισμός δεν βλέπει παρά «συνολικά ιδεολογήματα» και «τοπικά κινήματα κατά των επενδύσεων»
Τι έδειξε επιστημονική έρευνα
Ένα από τα λιγότερο γνωστά κεφάλαια της ιστορίας του γκρουπ - Η απόπειρα εκμετάλλευσης από τη χούντα
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
18 στρέμματα, 80 τροχόσπιτα, 60 σκηνές, ντουζιέρες, τουαλέτες, κουζίνες, καφέ, ταβέρνα, beach bar και χώρο εκδηλώσεων
Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί έγκαιρα
Οι ευάλωτες ομάδες και τα περιστατικά θανάτων τουριστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.