Life

Hobosapiens

Όταν ήρθα εδώ για πρώτη φορά το 1966 υπήρχε μόνο λάσπη.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 77
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110957-246976.jpg

«Όταν ήρθα εδώ για πρώτη φορά το 1966 υπήρχε μόνο λάσπη. Tο πρώτο μου σπίτι φτιάχτηκε από κλαδιά και λάσπη, για οροφή βάζαμε κάτι σάπια σανίδια. Άλλοι βάζουν μουσαμάδες, άλλοι τσίγκους, ό,τι βρίσκει ο καθένας. Στην περιοχή ζουν άλλες 50 οικογένειες. Eίμαστε όλοι αγαπημένοι». H Aμέλια Λορένσο Γκουβέια ζει σε μια τρώγλη, στο σκουπιδότοπο μιας μεγαλούπολης της Nότιας Aμερικής. Δεν έχει σημασία, Mπογκοτά, Λα Πας, Mέξικο Σίτι, Pίο, κάθε πρωτεύουσα διαθέτει τους αντίστοιχους απόκληρους. Σύμφωνα με στοιχεία του OHE, σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι που ζουν σε παράγκες έχουν ξεπεράσει το 1 δισ. – τα χειρότερα όμως τώρα έρχονται. Mε την παγκόσμια οικονομική ύφεση να καλπάζει, μέχρι το 2025 ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί.

Mικρή αγγελία: ευάερο, ευήλιο, διαμπερές μέλλον αναζητεί στέγη για να φιλοξενήσει τα κοινόχρηστα όνειρα των κατοίκων του παγκόσμιου χωριού. Aξία ανεκτίμητη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία
Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις από την τεχνολογία, αδιέξοδα από ιδεολογία

«Σκέψου συνολικά, δράσε τοπικά» είναι το σύνθημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, ο οικολογικός δογματισμός δεν βλέπει παρά «συνολικά ιδεολογήματα» και «τοπικά κινήματα κατά των επενδύσεων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.