- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Ελπίδα» - Στυλιανίδης: Ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός στην Αττική Οδό
Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας η Αττική, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Κρήτη και οι Κυκλάδες
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός οδηγών από την Αττική Οδό. Τι ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο απεγκλωβισμός πολιτών από την Αττική Οδό, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως είπε, σε έξι σημεία (Κηφισίας, Δουκίσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία) περιμένουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους πολίτες σε ασφαλές μέρος.
Ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση, ώστε «πάση θυσία να αποφύγουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής».
Παράλληλα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ζήτησε εκ νέου συγγνώμη από μέρους της πολιτείας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Αττική Οδό με την ευθύνη «μιας ιδιωτικής εταιρείας», όπως τόνισε.
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι θα ισχύει αύριο Τρίτη (15/1) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Για αύριο Τρίτη 25/1 αρκετές περιοχές της Ελλάδας μπαίνουν σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας. Ειδικότερα, πρόκειται για την περιφέρεια Αττικής, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει αργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.
Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό. Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν.
Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση - δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.
Σύμφωνα με τον υπουργό αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται
Τι υποστηρίζει ο Kώστας Ανεστίδης
Στο οινοποιείο δημιούργησε την πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», φιλοξενώντας έργα σημαντικών καλλιτεχνών που υπέγραψαν τις ετικέτες των κρασιών του
Σε ποιες περιπτώσεις δεν επιστρέφονται
Προκαταρκτική εξέταση σε εξέλιξη για δηλώσεις αγροτεμαχίων - Αναφορές για αναντιστοιχίες
Πολυτάλαντη δημιουργός, άφησε έντονο αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο, το τραγούδι και τη λογοτεχνία
Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στην πρωτεύουσα μετά την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης αθλητικής εκδήλωσης
Το πλοίο με σημαία Λιβερίας έμεινε χωρίς ρεύμα - Σε εξέλιξη επιχείρηση συνδρομής από το Λιμενικό
Η πρόγνωση για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου - Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.