Κορωνοϊός: 20.107 νέα κρούσματα, 88 νεκροί, 683 διασωληνωμένοι
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ - Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ


Τα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ, στη νέα ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Σε 20.107 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, ανακοινώθηκαν 88 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 683 ασθενείς.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη (19/1) - 106 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.107, εκ των οποίων 60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.723.496 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 430 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.332 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.14 (95% ΔΕ: 1.04 – 1.34).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.285 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 (58.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 557 (81.55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 126 (18.45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.931 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 553 (ημερήσια μεταβολή +16.42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 537 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα ηχητικά στη δημοσιότητα
Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας
Είναι η αφετηρία για τον υπολογισμό της εορτής του Πάσχα
Για «ολιγωρία των επιβλεπόντων» κάνει λόγο ο Ταχιάος
Απολογείται για το δυστύχημα που προκάλεσε κοστίζοντας τη ζωή σε έναν οδηγό ταξί
Θα είναι ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Πειραιά
Τι ερευνούν οι Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η συμπλοκή είχε αφήσει πίσω έναν νεκρό και δύο τραυματίες
Τα βίντεο που δημοσίευσε ο διευθυντής της ΕΜΥ
Πού θα σημειωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις
Ο χάρτης με τους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου που παρατηρούνται καθυστερήσεις
Οι τρεις δράστες μαχαίρωσαν στον μηρό τον υπάλληλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.