- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κορωνοϊός: 81 θάνατοι, 5.899 κρούσματα και 709 διασωληνωμένοι
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ - Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ
Τα νέα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ, στη νέα ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Την ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Στην ανακοίνωση για τον κορωνοϊό αναφέρονται επίσης οι νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 5.899 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Οι νέοι θάνατοι είναι 81 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται στους 709.
Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη (8/12) στην Ελλάδα δίνονται στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο επιδημιολογικό χάρτη με τις περιοχές σε «βαθύ κόκκινο». Υπενθυμίζεται ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά της Covid-19.
Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη (8/12) - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.899, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
» Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 984.301 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 96 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.536 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.07 (95% ΔΕ: 0.99 - 1.21)
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.901 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 709 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 576 (81.24%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 133 (18.76%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.579 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 449 (ημερήσια μεταβολή +10.86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 427 ασθενείς.
» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.
Στη δημοσιότητα δόθηκε και η γεωγραφική κατανομή για τα 5.899 κρούσματα σήμερα και το πού εντοπίζονται.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
«Ακόμα νιώθω ότι είμαστε μαζί - Είναι γύρω μου και μου λέει τα δικά του»
Η ΕΥΔΑΠ εισηγείται από το 2026 διπλασιασμό παγίων
Ο υποκλάδος K του ιού της A(H3N2) κυκλοφορεί παγκοσμίως
Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στις Σέρρες
Τι να προσέξετε στις αγορές και στην αποθήκευση των τροφίμων
Πληρότητες που ξεπερνούν το 80% για ταξίδια του εξωτερικού
Αρνητικό το φυσικό ισοζύγιο πληθυσμού το 2024
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Η κορυφαία μεσόφωνος της ΕΛΣ απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 89 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.