Ελλαδα

ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης κορωνοϊού στην Ευρώπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιδείνωση της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC
Επιδείνωση της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC @ECDC_EU/Twitter

Στον χάρτη του ECDC η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο», καθώς η πανδημία κορωνοϊού επιδεινώνεται σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη.

Το πόσο έχει επιδεινωθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αποτυπώνεται στον εβδομαδιαίο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Ειδικότερα, η Ελλάδα παραμένει για ακόμα μια εβδομάδα στην κόκκινη κατηγορία (από 200 σε 499 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους το τελευταίο δεκαπενθήμερο), με εξαίρεση κάποια νησιά.

Με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένη η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το τελευταίο 15νθήμερο έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους ή ότι το ποσοστό θετικότητας ξεπερνά το 4%.

Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο μαύρο ρεκόρ με 6.808 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι στον επιδημιολογικό χάρτη 17 περιοχές βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».

 

ECDC: Η πανδημία κορωνοϊού στην Ευρώπη επιδεινώνεται

Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ανατολική Ευρώπη, στις Κάτω Χώρες, την Πολωνία και ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, καταγράφει επίσης ο νέος εβδομαδιαίος χάρτης του ECDC.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν για ακόμα μια εβδομάδα οι χώρες της Βαλτικής, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Σλοβενία. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται πλέον μεγάλο μέρος της Τσεχίας, η Σλοβακία, η Αυστρία και περιοχές της Ουγγαρίας, καθώς και ολόκληρη η Ιρλανδία.

Σε «βαθύ κόκκινο» η Θεσσαλία, η Θράκη, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία στον χάρτη του ECDC

Με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένο και το Βέλγιο, αρκετές περιοχές στην Ολλανδία και δύο περιοχές στην Ανατολική Γερμανία. Η Γαλλία και η Πορτογαλία παραμένουν πορτοκαλί, όπως και η Ιταλία με λίγες περιοχές πράσινου. Η Νορβηγία και η Σουηδία, μέσα σε μία εβδομάδα, πέρασαν από το κίτρινο στο κόκκινο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.