Παγώνη:Σε 15 μέρες τα επιδημιολογικά στοιχεία για 8.000 κρούσματα
Τι είπε για την ενδοοικογενειακή διασπορά
Μεγάλη προσοχή σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές συστήνει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.
Για την προσοχή που θα πρέπει να δείξουν όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους και την ενδοοικογενειακή διασπορά μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.
Συγκεκριμένα, η κα Παγώνη ζήτησε να «κάνουν τεστ για να αποφευχθούν ενδοοικογενειακές μεταδόσεις καθώς στα νησιά υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί που μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα» και στη συνέχεια απέκλεισε «κάθε ενδεχόμενο επίτευξης τείχους ανοσίας για το τέλος Αυγούστου. Θα προσπαθήσουμε τον Σεπτέμβριο να καλύψουμε αυτά που δεν κάναμε τον Αύγουστο».
Σε ερώτηση για ενδεχόμενο χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων και τους ελέγχους αντέδρασε χαρακτηριστικά:
«Σοβαρά μιλάτε;» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «σε 15 μέρες θα βγουν τα επιδημιολογικά στοιχεία για 6 και 8 χιλιάδες κρούσματα και άντε να τα μαζέψουμε. Θα υπάρξουν επιπτώσεις στο σύστημα Υγείας. Χρειάζεται προσοχή και πολύ μεγάλος έλεγχος».
Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, η μείωση της προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα οφείλεται στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τις καταστροφικές πυρκαγιές.
«Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πάνε να εμβολιαστούν με τον καύσωνα ή όταν καίγονταν τα σπίτια τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα στα νοσοκομεία της Κρήτης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς υπάρχουν ελάχιστα κρεβάτια διαθέσιμα για ασθενείς COVID. Στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται σε 51%, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν αργεί να εκτοξευθεί «επειδή έχουμε πολλές νοσηλείες σε απλές κλίνες COVID και μπορεί να υπάρξουν υποτροπές και να χρειαστούν διασωληνώσεις».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
«Ακόμα νιώθω ότι είμαστε μαζί - Είναι γύρω μου και μου λέει τα δικά του»
Η ΕΥΔΑΠ εισηγείται από το 2026 διπλασιασμό παγίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.